T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] Stockholm Sendromu yada Tecavüzcüsüne Aşık Olan Kurbanlar - Neo Koministlerle alakası yok

Stockholm Sendromu



23 Ağustos 1973 yılında sendromun ismini de aldığı şehir olan Stockholm'de bir banka soygunu gerçekleşir. Jan Erik Olsson isimli soyguncu elinde silahla Kreditbank isimli bankaya girer ve havaya ateş açar. Saatler 10.03'ü gösteriyordu. Bu esnada bankadan kaçanlar olur. Soygunu haber alan polis bankayı kuşatır. Ancak Olsson'un pes etmeye niyeti yoktur. Para ile birlikte bankanın önüne bir araba ister. Aynı zamanda cezaevinden arkadaşı Clark Olofsson'un da bankaya getirilmesini talep eder. Polis bütün talepleri yerine getirir. Bankanın önüne bir araba çekilir, arkadaşı getirir ve pazarlıklar arkadaşıyla birlikte yürütülür. Olsson rehineleri bırakmak istemiyordu. 4 rehinesi vardı ve 2 rehineyle beraber arabaya binip uzaklaşmak istiyordu. Polisin kabul etmemesi üzerine gergin bekleyiş başlar. Soyguncu Başbakan Olof Palme'yi arar ve bir rehineyle başbakana konuşturur. Yine sonuç alınamayınca olay diğer ülkelerde de duyulmaya başlandı. Günler geçiyor, ancak anlaşma sağlanamıyordu. 6 günlük gergin bekleyişten sonra, ki halkta polisi suçlamaya başlamıştı- bankaya girildi ve Olsson yakalandı. 10 yıl ceza aldı, 8 yıl içeride yattıktan sonra serbest kaldı. Asıl olay bu direnişten sonra olur. 6 günün sonunda rehineler kurtarılmaya karşı çıkarlar. Rehineler soygunculara bir şekilde bağlılık göstermeye başlamıştır ve onlar aleyhine tanıklık yapmaya da karşı çıkarlar. Hatta olayı iyice abartıp, kendi aralarında para toplayıp savunmalarına katkıda bulunurlar. Hikaye odur ki; rehineden biri nişanlısını terk edip, rehineciye aşık olur ve onunla birlikte olmak istediğini söyler. Bu olaydan sonra da rehinelerin rehinecilere (offf ne zor cümleymiş) duydukları hayranlık, aşk, bağlılık vs. psikolojilerine bu sendromun ismi verilmiş. İsmi tıp literatürüne kazandıran kişiyse Nils Bejerot isminde bir psikologtur.



--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.