T a r a f s ı z D e ğ i l i z

BARAN Dergisi 61. Sayı Çıktı!

Selâm ile...Haftalık olarak yayınlamakta olduğumuz ve tüm Anadolu'da bayilere dağıtımı yapılan BARAN adlı dergimizin 61. Sayısı çıkmıştır... Dergimizin 61. Sayısının "ÖNSÖZ"ü aşağıda olup, "kapak resmi" ve "Muhteva"sı ilişiktedir...Dilerseniz, www.barandergisi.com adlı sitemizdeki "arşiv" bölümümüzden geçmiş sayılarımıza ulaşabilirsiniz.Selamlar! BARAN DergisiAdres: Emekyemez Mh. Gümüşgerdan Sk. No: 6/4 ŞİŞHANE - İSTANBULTel-Faks: (0212) 361 44 18E-Mail: barandergisi@gmail.com , barandergisi@yahoo.com Web: www.barandergisi.com BARAN 61 ÖNSÖZ:

Selâm ile...İç ve dış şartların Türkiye'yi "tarihî misyonu"na zorladığı şu günlerde, "matruşka" misâli ortaya çıkan her yeni siyasî gelişme sinirleri iyice germekte ve samimi olanla olmayanın görünmesine biraz daha yardımcı olmaktadır.

Her kesimin haininin oluşturduğu birleşik çatı AKP üzerinden, her kesimin samimisine saldırılar tüm hızıyla devam ederken, samimi anti-emperyalistlerin ortak-birleşik çatı zarureti ve ihtiyacı kendini iyice hissettirmekte...

Anti-amerikancılığın "suç" gibi algılatılmaya çalışıldığı bu dönemde, işgale ve sömürüye direnme noktasında ne kadar hatıra varsa yok edilerek, millet direnemez hâle getiriliyor.

Yakın tarihimize ait Çanakkale Savaşı ve onu takip eden millî mücadele unutturulmaya, yok sayılmaya çalışılıyor.

Kim tarafından?

Bütün kesimlerin hainleri tarafından!..

Çünkü Çanakkale savaşı ve millî mücadele, bu Amerikancıların sırtında büyük bir yük. Bu yük altında Amerikan politikalarını yürütmekte ve emperyalizmle her türlü işbirliğini yapmakta zorluk çekiyorlar. Bundan dolayı yakın tarihimize ait (zaten daha uzağa dair milletimizin hafızasında hiçbir şey bırakmadılar!) bu hatıraları yok ederek milleti işgale ve sömürüye karşı direnemez hale getiriyorlar. Daha da olmadı; meydana getirdikleri sahte kutuplaşmalarla, milletimizin Amerika ve İsrail'e duyduğu öfkeyi ve nefreti buralara kanalize etmeye çalışıyorlar. Bunu yaparken de her kesimden samimilerin, pratik içinde emperyalizme karşı ortak bir çizgi oluşturma gayretlerini "provokatörler" vasıtasıyla sabote etmenin yollarını arıyorlar.

Meselâ Amerikancı ulusalcı Tuncay Özkan'ın meydanlarda İslâm düşmanlığı yapmasına ses çıkarılmazken, hatta organize ettiği sözde AKP karşıtı gösteriler özellikle yasadışı Fetullah terör örgütünün yayın organlarında AKP'ye oy kazandıracağı şuuruyla geniş geniş yayınlanırken, aynı kadrolar ısrarla Alparslan Arslan'ı bir yerlerle bağlantılı göstermeye çalışırlar. Veya Behiç Gürcihan gibi samimi vatanseverlere saldırarak onları esir alırlar.

Behiç Gürcihan veya İbrahim Serdar Akinan gibi anti-emperyalist çizgisi sabit olan tam bağımsızlıkçı samimi vatanseverler, İslâm devrimcileriyle görüştükleri zaman provokatörler hemen devreye girer: "Ne oluyor? Yoksa İslâmcı mı oluyorsunuz?"

"Kafa konforu" bozulan, eski alışkanlıklarında ısrar edip, bu donup kalmayı bir de "keskinlik ve ideolojik tavır" gibi gösteren bu provokatif anlayış sahipleri, yaşadığımız bu tarihî süreçte bazen iyi niyetle, bazen gafletle, çoğu zaman da hasetliklerinden dolayı, biz de dahil olmak üzere her kesimde meydana çıkacaklardır. Eğer bunların örmeye çalıştığı sanal duvarlar yıkılamazsa, işgale ve sömürüye karşı topyekûn ve birleşik bir mücadele verilmesi çok zor. Çünkü "bölünmüşlük"le düşmana karşı durulamaz.

Ortak düşmana karşı bölünmüşlüğü tercih etmek ise siyasî intihardır.

Fikir ve aksiyon plânında mensup oldukları kesimlerde hiçbir risk almamaları ve hiçbir aksiyonun altında imzaları olmaması, buna mukabil sanki öyleymiş gibi davranmaları ve "merkezde" gözükme çabaları bu provokatör anlayış sahiplerinin hasetlikle beraber ortak özellikleridir.

Kendi sığ ve kısır anlayışlarını ideoloji, itiş-kakışlarını ise "siyaset" olarak yutturmaya çalışan bu anlayış sahipleri, her kesimin samimisinin anti-emperyalist çizgide işgale ve sömürüye karşı ortak mücadele etmesinin önündeki en büyük engeldir. Bu engel, bizce bütün samimi kesimler tarafından tereddütsüz kurtuluşun düşmanı olarak görülüp tasfiye edilmeli...

***
Yukarıda bahsettiğimiz provokatörlüğe misâl vermemiz gerekirse türbanla alâkalı son dönem gelişmeleri gösterebiliriz. Dikkat ediliyorsa türban üzerinden AKP'ye muhalefet etmeye çalışanlar BARAN'ın 55. sayısının kapağındaki, "AKP'nin Türbanı Amerikan Bayrağı. Bu Bayrağı Yırt At!" sloganını ya doğrudan kullanmakta yahut ondan mülhem sloganlar kullanmaktalar. AKP'nin türbanı Amerikan bayrağı dedikten sonra biz, kendi türbanımızın ne olduğunu açıklamıştık. Bizim türbanımız, "tam bağımsızlık" ve "hürriyet" mücadelesinin en önemli sembollerindendir. Haliyle AKP'nin türbanı deyip, kendi türbanının ne olduğunu ortaya koymadan veya türbanı sadece AKP'nin türbanından ibaret sanıp "Amerikan bayrağı" kısmını bir kenara bırakarak insanımızı incitici şekilde başörtüsü üzerinden AKP'ye muhalefet etmek çok da anti-emperyalist değildir.

Bazı samimi unsurların bu niyette olmayıp, yani insanımızın bağımsızlık ve özgürlük sembolü başörtüsüne değil de, onu istismar eden ve Amerikan bayrağı haline getirmeye çalışan AKP'ye karşı ortaya koyduğu tepki, fırsatçı, provokatörler tarafından "gerici-yobaz" retoriğiyle suyu bulandırmaya çalışan art niyetli mandacı tiplere fırsat verilmemeli...

Çünkü işgalden ve sömürüden nemalanıp, mevcut statülerini devam ettirmeye çalışan, "kafa konforları"nın bozulmaması için bütün savunma mekanizmalarını harekete geçiren, her kesime mensup provokatif anlayışa sahip bu statükocular pusuya yatmış beklemekte...

Yaşadığımız tarihî süreç, içte ve dışta bu sürecin doğru biçimde doğru kanallarla hedefine ulaşması, bu süreci provoke ederek engellemeye çalışan bu engelcilerin engellenmesiyle mümkün olacaktır.

www.barandergisi.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.