T a r a f s ı z D e ğ i l i z

C. Başkanı, Çetin Doğan'ı niye görevden aldı!

Çetin Doğan görevden alındı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevine Prof. Dr. Osman Horata'yı atadı.

Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yer alan atama kararına göre, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Çetin Doğan görevden alınırken yerine Prof. Dr. Osman Horata atandı.

Bakanlar Kurulu kararıyla da, üniversite mütevelli heyeti üyeleri Prof. Dr. Rıza Ayhan, Dr. Öner Kabasakal ve Feyzullah Budak görevlerinden alındı. Yerlerine ise Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Naci Ağbal ve Dr. Hakan Fidan atandı.

Çetin Doğan, Ahmet Necdet Sezer'in döneminde üniversitenin mütevelli heyeti başkanlığı görevine atanmıştı. Çetin Doğan'ın bu görevi atanması ise tartışmalara konu olmuştu. Doğan, göreve başladıktan sonra üniversitede bulunan KKTC bayrağını indirdiği ve üniversitenin yönetimini Kazaklara bıraktığı gerekçesiyle yoğun eleştiri almıştı.


ÇetinDoğan Kimdir?

-----------------------------------------

1. Ordu komutanı Orgeneral Çetin Doğan ihraç kararlarına muhalefet şerhi koyulmasına sert tepki göstererek Tayyip Erdoğan'ı "TSK'yı rencide etmeyi, etkinliğini ortadan kaldırmayı ve yönetim biçiminde köklü değişiklikler yapmayı planlamak"la suçladı. [türksolu]

-----------------------------------------

Hafıza tazeleyelim.
Çok değil, bundan üç-beş ay önce, emekli orgeneral Çetin Doğan, Aktüel dergisine verdiği bir röportajda, Kuzey Irak'ta bir Kürt varlığına ve yapılanmasına karşı olmadığını söyledi. [radikal]

-----------------------------------------

Biz Demirel ile konuşurken, Çetin Doğan Paşa da tam Demirel'in karşısında duruyordu.

Bir dönemlerin en sert isimlerinden biriydi Çetin Paşa.

Demirel bizlere,"Çetin Paşa'yı tanıyorsunuz değil mi?" diye sorarken Paşa, "Efendim sizi meydanlarda görmek istiyoruz" demez mi? [YeniŞafak]

-----------------------------------------

* Sizin yerinize atanan Mütevelli Heyet Başkanı Çetin Doğan, 'Üniversiteye camiyi sokmam' dedi mesela…

O bir anlayıştır ve uygulamadır. Kendi anlayışımızın doğru olduğuna inanıyoruz. Üniversitede cami olmalıdır. Müslüman halkın yaşadığı bir üniversitede cami olmalıdır ve Türkistan'a yapılacak camiyi de üniversitenin bahçesine yapmak istiyorum. Bizim projede zaten cami vardı. Ben böyle inanıyorum, böyle anlıyorum. Ama başkaları başka türlü anlayabilirler. Din olmazsa Kazaklarla bizi birleştirecek olan bağ ne olacak? Laikçilikle memleket düze çıkmıyor. [8 sütun]

-----------------------------------------

Sezer`in tercihi Doğan Paşa
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Emekli Orgeneral Çetin Doğan`ı, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı`na atadı.

-----------------------------------------


İlginç iddia: Çetin Doğan, Ahmet Yesevi`de KKTC bayrağını indirdi
Ahmet Yesevi Üniversitesi`ne emekli Orgeneral Çetin Doğan`ın mütevelli heyeti başkanı olması ardından yaşanan skandallara yenileri eklendi.

-----------------------------------------

Emekli paşanın 28 Şubat pişmanlığı

Batı Çalışma Grubu`nun (BÇG) kurucusu olarak bilinen emekli orgeneral Çetin Doğan, 28 Şubat`a ilişkin bir dizi itirafta bulundu. Doğan, `Birçok yanlış yapıldı. İnsanlar çile çekti` dedi.

-----------------------------------------

Doğan Paşa`dan `istihbarat` itirafı

Batı Çalışma Grubu`nun kurucusu olan emekli Org. Çetin Doğan, 28 Şubat`ta seçimle iş başına gelemeyeceğini bilen sivillerden bilgi belge desteği gördüklerini açıkladı.

-----------------------------------------

Özkök`ten ültimatom

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, Emekli Orgeneral Çetin Doğan`ın Irak konusundaki sözlerini eleştirerek, `Daha sonra konuşsa iyi olurdu. TSK adına kimin konuşacağı bellidir` dedi.

-----------------------------------------

Çetin Doğan Paşa`ya ağır eleştiri

Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek`li iki dönemin ardından Mütevelli Heyet Başkanlığı`na Doğan Paşa`nın atanmasıyla, Yesevi Üniversitesi`ndeki yılların kazanımları bir bir elden çıkmış!


Başörtüsü yasağı sınırları aştı

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı`na emekli general Çetin Doğan gelince, Rektörlüğe de emekli albay Prof. Uğur Oral atandı. Ve üniversite ilk kez kapılarını başörtülü öğrencilere kapattı







--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.

http://dava-vatan.blogspot.com/
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.