T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Lost Dizisindeki Gizli Kareler


hatırlıyanlar olacaktır 2. sezon final bölümünde Desmond'un sevgilisi Penny Widmore için araştırma yapan iki adam vardı.





Adamlar dünya üzerindeki elektromanyetik sapmaları incelerken birden bilgisayar ekranlarında bir sapmanın belirlendiğini gösteren bir pencere açılıyor. Açılan penceredeki sayı "7418880" yani 4 8 15 16 23 ve 42′nin çarpımı.


Everybody Hates Hugo" (Herkes Hugo'dan Nefret Ediyor) adlı, 2. sezonun 4. bölümünde; Hurley rüyasında sığınaktaki (hatch) tüm yiyecekleri yediğini gördüğü sırada, Hurley'nin içtiği sütün kutusunun üzerinde Walt'un kayıp ilanı



DUVARDAKİ RESİMLER

Üçüncü sezonun en çok konuşulan ve en iyi bölümlerinden biri olmaya aday, Flashes Before Your Eyes isimli sekizinci bölümde, yine gözden kaçmayan gizli kareler yer aldı.







ilk resme bakıldığında duvardaki resimlerde birinde kutup ayısı, Buda ve daha önceki bölümlerde oryantasyon videolarında da kullanılan "namaste" (Hindu dilinde hem merhaba, hem de hoşçakal anlamına gelen sözcük ) yazısı görülüyor. Duvardaki resimlerden asıl ilginç olanı ise Claire'in eski erkek arkadaşı -Aaron'ın babası- Thomas'ın evindeki resimlerden biri ile Mr. Widmore'un ofisinde bir resimin aynı olması.

FUTURE



Desmond'ın kendi evinde baygın olarak uyandığı sahnede, yerde devrik olan boya kutusu üzerinde yazan yazının Future olabileceği düşünülüyor.

Yüz Sekiz



Desmond'ın evindeki saatin görüntülendiği sahne. Saat 1:08′i gösteriyor. 1:08′in 108′e işaret ettiği ortada.

Ouroboros





Desmond'ın Ms. Hawking ile konuştuğu sahnede, Ms. Hawking'in yakasındaki Ouroboros yaka iğnesi dikkat çekiyor. Ouroboros yani kuyruğunu ısıran halka şeklindeki ejderha figürü "zamanda sonsuz döngüyü" temsil etmektedir. Ouroboros Yunanca kuyruk ısıran anlamına gelmektedir.

Dharma shark



2. sezonun "Adrift" isimli 2. bölümünden bir sahne. Köpekbalığının kuyruğunda Dharma Sembollerinden biri gözüküyor. Yaygın bir dedikoduya göre Lost dizisinin yapımcıları köpekbalığı üzerinde gözüken Dharma sembolünden haberdar olmadıklarını, görsel ekibin kendilerinden habersiz olarak bu sembolü eklediklerini söylüyorlar. Fakat bu dedikodu üzerine yapımcıların yaptığı açıklama Dharma sembolünün kasıtlı olarak orada yer aldığını belirtiyor. Özetlemek gerekirse köpekbalığı üzerindeki Dharma sembolü gerçek, yani planlanmış bir detay olarak görüntülenmiş.



Mr. Eko ve siyah duman



Şüphesiz ki ilk iki sezona damgasını vuran en büyük gizemlerden biri siyah dumandı. Canavar ya da ada güvenliği olarak adlandırılan siyah duman hakkındaki tek gerçek, ikinci sezonun onuncu bölümünde (Sezon 02, Bölüm 10 - The 23rd Psalm) siyah dumanla burun buruna gelen Mr. Eko'nun siyah dumanın içinde gördükleri. Kamera, Mr. Eko ve siyah dumanın etrafında dönerken siyah dumanın içine dikkatlice bakacak olursanız Mr. Eko'nun geçmişinden görüntüleri farkedebilirsiniz. Yazının devamında bahsi geçen sahneyi hatırlayamayan için ilgili sahneye ait video ve siyah dumanın içinde beliren, Mr. Eko'nun geçmişine ait görüntülerin yakalandığı ekran görüntülerini bulabilirsiniz.

Video
http://www.youtube.com/watch?v=niY7faCx5cI
bu videoda daha
iyi görebilirsiniz










.
__,_._,___

--
------------------------------------

Dâne-i fülfül siyah.
Hâl-i mahbûban siyah.
Her dû dil sûzend amma.
An kücâ, İn kücâ!

-------------------------------------

www.TOMBAK.gen.tr

MSN:
beynelmilel@gmail.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.