T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Çoğu Kadın ,500 ü aşkın DOĞU TÜRKİSTAN lı gözaltında



İşgalci Çin Yönetimi çoğu Başörtülü olmak üzere 500 ü aşkın Müslümanı gözaltına aldı.Doğu Türkistanda Çin Zulmü Devam ediyor....!

Tibet halkının Çin yönetimine karşı eylemlerini sürdüğü şu günlerde, Doğu Türkistan’da da buna bezer olaylar yaşanıyor. 21 Mart’ta ülkede yaşanan depremin ardından 23 ve 24 Mart günlerinde Doğu Türkistan’ın Hoten şehrinde dini özgürlüklere, milli örf ve adetlere serbestlik verilmesini isteyen bir grup yerli halk, Çin yönetimine karşı eylem yaptı. Eyleme katılanların %80’inin kadınlar olduğu bildirildi.

Hoten şehrinde gösteri yapan kardeşlerine destek vermek için Hoten ilinin Karakaş ilçesinde de kalabalık bir grup bir araya geldi. Çin güçleri tarafından eylemleri engellenen yerli halk ile Çinli işgal güçleri bir birine girdi. Eylem 500 civarında Uygur’un gözaltına alınmasıyla sona erdi.

Ağustos 2008’de Çin’de yapılacak olan Olimpiyatlar sebebiyle hummalı bir çalışma içinde olan Çin, ülkede yaşanan kötü olayları dışarı sızdırmamak için elinden geleni yapıyor. Bu konuda çok başarılı olan komünist yönetim, ülkeden dışarıya hiçbir haber çıkartmıyor. Dünya Uygur Kurultayı Dünya İnsan Hakları Örgütü’nü Doğu Türkistan’da yaşanan bu tür baskılara karşı girişimde bulunmaya çağırdı. ...

Doğu Türkistanda 35 milyonu aşkın Müslüman Türk Yaşamaktadır....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.