T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Yafta…

Yafta…Murat ÇAVGA

Yaşadığımız coğrafyanın düşünme ve algılama belleklerini araştırdığım da her bulgunun sonucuna gittiğimde neticesinde yafta kelimesi telaffuz edilmesi gerekli bir hal alıyor. Sözlüklerde yafta kelimesi bir kişi veya bir olgu hakkında yapılan yakıştırma ve tanımlamalar ya da etiketleme anlamına geliyor.

Siyasette de, bilimde de, sporda da günlük yaşamın her noktasında bir olguyu nitelemeye ya da bir şeyi anlatmaya çabalarken yapmış olduğumuz genellemelerin birçoğu betimlemeyle, yafta arasındaki ince çizgiye takılıp kalıyor.

Okuma ve araştırma hafızası, toplumların etiketleme gücünü daha fazla artıyor ya da azaltıyor. Zira olaylar hakkında az çok bilgi sahibi olma ve kahve ağzı ile bu böyledir diyebilme salahiyetini kendinde görebilmek için bir olaya karşı "Bunlar olsa olsa şucudurlar ve yahut bak bu kesinlikle bunlardandır" diyebilmek bir olayı anlatabilmek için az okuyan ve kitap karıştıran toplumlarda yeterli olabiliyor.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.