T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ALLAHIM DELIRCEM! TEKBIR CEKMEK ULKUCUYE YAKISMIYOR!


Ulkucu musluman olur, basbug turkes kurt u put haline getirdiler diye yayla toplantisindan KURT heykelini yikip geri gonderdi, gonderin o putu burdan diye bagirdi. Ulkucu musluman olur adam bir samanist kizilbaslar gibi Allah demiyor TANRI diyor.



Tekbir çekmek ÜLKÜCÜYE yakışmaz

http://www.ensonhaber.com/Gundem/121920/Tekbir-cekmek-ULKUCUYE-yakismaz.html

Hürriyet yazarı İnce, ülkücülerin eylemlerinde tekbir çekmelerini eleştirdi.
12 Nisan 2008 / 22:15




Hürriyet yazarı Özdemir İnce, 'Kur'an'da başörtüsü yoktur' yazılarıyla İslamcı kadınları eğitmeye çalışırken, şimdi de ülkücülere 'Nasıl ülkücü olunur' dersleri vermeye başladı. İnce, 'Tekbiiiirrr ALLAHUEKBER' sloganının İslamcı bir nümayiş biçimi olduğunu, milliyetçilikle taban tabana karşıt olduğunu savundu.

Ulusalcı sıfatını beğenmeyip milliyetçi sıfatını istimal eden Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) nümayiş mahallerinde haykırdığı "Tekbir" komutu konusunda ansiklopedik bilgi tazelemesi yapalım mı?

Tekbir, "Tanrı uludur!" anlamına gelir. Yani "Allahü ekber!" Ezan, kamet ve bütün namazlarda söylenir. Ezan okumaya, kamet getirmeye ve namaza tekbir ile başlanır. Tekbir, her namazda, namaza başlarken, rükûa eğilirken, secdelere kapanırken, namaz aralarında rükûdan rükû(y)a geçerken söylenir.
LİTERATÜRLÜK
Ve lakin MHP'liler ve Ülkücüler nümayiş yaparken, birinden kaçarken ve birini kovalarken, bina taşlarken, çelenk parçalarken mutlaka ve mutlaka tekbir getirirler.

Aralarından biri (belki de reis durumundadır) sağ elinin işaret parmağını havaya kaldırarak "Tekbiiiiiir" deyu haykırır. Ve cemaat ise cevaben inler:

"Allahü Ekber! Ya Allah Bismillah Allahü Ekber!"

Bu haykırmalar epeyce sürer, duruma göre! Ancak ezan, kamet ve namaz ile hiçbir ilişkisi yoktur bunların. Yeni bir durum! Bu durum belki de nümayiş tekbiri olarak literatüre geçecektir.

"Tekbir çekme"yi ben daha çok Müslüman Kardeşler'de, Hizbullah'ta, Hamas'ta, El Kaide'de gördüm ve işittim. Bizdeki (ruhsatlı-ruhsatsız) patent MHP ülk-ücülerine ait!

Darılmak, gücenmek yok: Tekbir çekme, İslamcı bir nümayiş tarzıdır. Milliyetçilik karşıtıdır.

Türk-İslam sentezinde bile caiz olmaması gerekir: Çünkü "Tanrı Uludur!" haykırışına karşı olabilecek bir Türk milliyetçisi düşünemiyorum.

Tekbiiiiiiiiiiiirrrrrrci MHP
--
www.gizlibelge.com dan web sayfamiza ulasabilirsiniz.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.