T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] DUNKU DAMAT FERIT YA BUGUNKULER?

FERTLER ÖLÜR, TÜRK MÝLLETÝ YAÞAR
Kemal Bey, daraðacýnda haykýrdý: Ecnebi devletlere yaranmak için beni asýyorlar
Kahrolsun böyle adalet!


Yarýn 10 Nisan 2008 Perþembe...
Boðazlýyan Kaymakamý Kemal Bey'in, "Ermeni soykýrýmý" iftirasýyla ipe gönde-rilmesinin 89. Yýldönümü.
Ýngiliz, Fransýz ve Ýtalyanlara uþaklýk yapan Sadrazam Damat Ferit, Nemrut Mustafa Paþa ve Ermeniler...
10 Nisan 1919'da, Perþembe günü, Beyazýt Meydaný'nda yiðit bir Türk evladýný daraðacýna gönderdiler.
Kemal Bey, sandalyesini tekmelemeden önce þöyle haykýrdý:
"Ecnebi devletlere yaranmak için beni asýyorlar. Eðer adalet buna diyorlarsa kahrolsun böyle adalet!..."
... Ve dün
Unuttuk sandýlar...
Asla!
Unutacaðýz sanýyorlar...
Asla!...
Unutturacaðýz
sanýyorlar...
Asla!
...Ve bugün
Ýktidar, 301. maddeyi deðiþtirmek için harekete geçti.
Gerekçe; AB kriteri...
Ecnebilere yaranacaðýz...
Peki sonra!...
"Türkler 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürdü" demek serbest olacak.
Demokrasi, insan haklarý ve çaðdaþlýk için...
Tabii yerseniz..
Ama biz yemeyeceðiz...
Türk milliyetçileri Kemal Bey'i asanlarý unutmadý.
Türk milletine ve Türklüðe "soykýrýmý
iftirasý" atýlmasýna yol verenleri de asla
unutmayacaktýr...
Tarih bunu da
kaydedecektir..



Kemal Bey'in aziz naaþý, Türk münevverleri týbbiyeliler tarafýndan evinden (üstte) alýnarak, Sirkeci'ye kadar (altta) omuzlarda taþýndý. Cenaze, babasý Arif Bey (öndeki) tarafýndan sandalla Kadýköy'e geçirilerek Kuþdili'ndeki Mahmut Baba Mezarlýðý'nda topraða verildi.





Milli Þehidimiz'i anýyoruz, 301. madde deðiþiklik önerisini kýnýyoruz...

MÝLLÝ ÞEHÝDÝMÝZ KEMAL BEY 89 YIL ÖNCE EMPERYALÝST BASKILARA KURBAN EDÝLDÝ




Son sözleri ile milli direniþin kývýlcýmý oldu
idamý Anadolu'da milli bir hareketin doðmasýna sebep olan Kemal Bey'in uðradýðý haksýzlýk Türk milletinin canla baþla yürüttüðü Milli Mücadeleyi derinden etkiledi. Anadolu'da kendi istiklali için çalýþan, uðraþan ve can kan veren bir halkýn ilk kurbaný oldu. Anadolu'da kurtuluþ hareketi baþladý.

* Celal ÖCAL
Ýþgalci Rus ordusuyla iþbirliði yaparak Türk Ordusunu arkadan vuran, masum halka katliam uygulayan Taþnak çetelerine karþý dönemin askeri yöneticileri ; Osmanlý Hükümetine, Rus ve Balkan ülkelerinin Türklere yaptýðý gibi Ermenileri Ruslarýn üzerine sürme veya cephe gerisine sevk etme tercihini sunar. Osmanlý hükümeti harp döneminde alýnabilecek barýþçý tedbirlerden biri olan "geçici sevk ve iskan kanununu" çýkarýr. Bir kýsým Ermenileri ülkenin güvenli bölgelerine nakleder. Bu kanunun gereðini uygulayan Türk yöneticileri mahkemeye verilir, önce suçsuz bulunur.
Istanbul'un iþgal edildiði Damat Ferit hükümetinin iþbaþýnda bulunduðu bir ortamda, Ýngilizlerin baskýsýyla uygulanan "kurban arama siyaseti" sonucunda, Türk yöneticiler hakkýnda yeniden soruþturma açýlýr.
Ýtilaf devletlerinin kontrolündeki Ýstanbul'da Ermenileri göç ettirmeye zorlama suçu bahane edilerek vatanseverler her yerde aranýr, sýkýþtýrýlýr. Yargýlamalar "Ermeni intikam hareketine" dönüþür.
Daha sonra Atatürk ve silah arkadaþlarý hakkýnda da idam kararý verecek olan Nemrut Mustafa Divan-ý Harbi; Ermeni yalancý þahitlerin delaletiyle Boðazlýyan Kaymakamý Mehmet Kemal Bey, Urfa Mutasarrýfý Mehmet Nusret Bey, Diyarbakýr Valisi Mehmet Reþit Bey hakkýnda idam kararý verir.


Beyazýt'ta infaz
Dr. Mehmet Reþit Bey soruþturma devam ederken Bekir Aða Bölüðünden kaçar, yakalanacaðýný anladýðý anda 6 Þubat 1919 günü intihar eder.
Ýlk idam edilen Boðazlýyan Kaymakamý Mehmet Kemal Bey olur, oysa görevini yapmakla yöre halkýný katliamdan kurtarmýþtýr. Hüküm 10 Nisan 1919 günü Beyazýt Meydaný'nda yerine getirilir.
Urfa Mutasarrýfý Mehmet Nusret bey de 5 Agustos 1920 günü idam edilir.
Mehmet Kemal Bey idam sehpasýnda son sözlerini söyler, etkileyici bir konuþma yapar yazýlý vasiyetini de teslim eder. Milletine hesap verir. "Çocuklarýmý asil Türk milletine emanet ediyorum eminim bu kahraman millet gereðini yapacaktýr" der.
Meydaný bir matem manzarasý sarar. Her adýmda artan cenaze alayýnýn geçtiði sokaklarda evlerden kadýnlar hýçkýrarak gözyaþlarýyla mateme iþtirak eder.
Ýnfaz normal uygulamanýn aksine sabaha karþý deðil, öðleden sonra yapýlmýþtýr.
Her gün yaptýðý gibi cezaevine oðlunu ziyarete giden babasý Arif Bey Beyazýd Meydaný'ndan geçerken oðlunun idam edildiðini görür, çýlgýna döner. Cenaze kendisine teslim edilir.


Millet sahiplendi
Bu hadise Kemal Bey'i bir millet kahramaný mertebesine yükseltir. Merhumun naaþý milli bir kurban gibi, daraðacýndan Türk gençliðinin muhabbetli kollarýna düþer.
Bir kýsým gazeteler Kemal Bey'in idamýný geniþ bir þekilde yayýmlar.
O devire göre alýþýlagelmiþin dýþýnda cenaze töreninde çelenk taþýnýr, fotoðraf çekilir, tabut'a Türk bayraðý örtülür, intikam yeminleri edilir.
Ýngilizlere hoþ görünmek, yaranmak maksadýyla gerçekleþtirilen idam kamu vicdanýný derinden yaralar ve çok önemli sonuçlarý da beraberinde getirir.
Boðazlýyan Kaymakamý Mehmet Kemal Bey'in idamý Mütareke dönemi Ýstanbul'unda ortaya çýkan ilk protesto gösterisi, idam sehpasýndaki siyasi vasiyet niteliðindeki son sözleri de milli direniþin kývýlcýmý olur.
Istanbul'un iþgal altýnda olduðu bir ortamda düzenlenen cenaze törenine bir Türk askeri birliði eþlik eder.
"Milletin masum kurbanýna" bir baþka kaynaða göre "Türklerin büyük Þehidi Kemal Bey" yazýlý çelenk taþýnýr. Tabut geçerken Kadýköy karakolunun zaptiye efradý "bayraðý yarýya indirerek" askeri tören yapar.
Askeri Týbbiye öðrencileri, Mülkiyeliler, eski Teþkilat-ý Mahsusa ve Mim Mim grubu mensuplarý, çok kalabalýk bir halk kitlesi cenazeye katýlýr, Ýngilizler halkýn gösterdiði ilgiden telaþa düþer.
Halk kendi arasýnda Þehit ailesi için yardým toplar.


Meclis'ten vefa
Mehmet Kemal Bey gibi maðdur duruma düþen bütün Þehit aileleri için Atatürk'ün TBMM, Türk milletinin kadirþinaslýk ve vefa duygularýnýn ifadesi olur.
TBMM 27 Haziran 1926 tarih 405 sayýlý resmi gazetede yayýmlanarak yürürlüðe giren kanunla "Ermeni suikast komiteleri tarafýndan þehit edilen veya bu uðurda duçar-ý gard olan ricalin ailelerine verilecek emlak ve arazi hakkýnda kanun" çýkartýlýr. Talat Paþa, Cemal Paþa, Cemal Azmi Bey, Bahaeddin Þakir, Cemal Paþa'nýn yaverleri Süreyya ve Nusret Bey, Sait Halim Paþa'nýn ailelesi olan 21 kiþiye maaþ baðlanýr.
Ayný þekilde "Tehcir meselesinden dolayý Nemrut Mustafa'nýn riyaset ettiði Divan-ý harb kararýyla idam edilen rical ve efrad-ý ailesi hakkýnda kanun" çýkartýlýr. "Urfa mutasarrýfý Nusret Bey, Boðazlýyan Kaymakamý Kemal Bey ve Reþit Bey'in aile fertlerinden yirmi kiþiye de aylýk baðlanýr.
Meclis þehit ailelerine Milli Emlakdan deðil, firari Ermenilerin emvali metrukesinden yardýmda bulunmaya özen gösterir.
Kanun teklifinin 1.maddesi "Ermeniler tarafýndan siyasi maksatlarla þehit edilen Türk rüesayý siyasiyesinin zevce veya çocuklarýna Ermeni emval ve emlaki metrukesinden bir mesken temlik olunur". Ýkinci madde "Ýþbu mesken'in kýymet ve mahiyeti, þehit edilen zevatýn en müreffeh zamanýndaki hal ve þaný nazarý dikkate alýnarak" takdir olunacaðý açýklanýr.
Atatürk'ün TBMM ilgili kanunun gerekçesini;
Memleketin kurtuluþunu, geleceðini, saadetini ilerleme ve geliþmesini hayat tarzý kabul eden ve suikaste maruz kalarak þehit edilen yöneticilerin geride býraktýðý eþ ve çocuklarý milletin ve devletin emanetindedir.
Büyük idealler peþinde hayatlarýný feda eden büyük insanlarýn aile ve evlatlarýnýn acýlarýný teselli etmek, onlarý mükafatlandýrmak benzerlerini gayrete getirmek ve milletin þükran hislerini göstermek, kuvvetlendirmek, onlarýn fakir fukara durumuna düþmemesi için gereðini yapmak. (1) þeklinde açýklar.
" TBMM bu kanunlarý çýkartýrken Ermeni komiteleri tarafýndan görevi gereði hedef olarak seçilen veya düzmece mahkemelerde yargýlanarak idam olunan tek suçlarý devlete hizmet etmek için çabalamak olan yetkililerin geriye býraktýklarýnýn yanýnda olduðunu vurgular.
Suç iþleyerek firar eden Ermenilerin mallarýndan bir kýsmýný þehit ailelerine veren kararýyla Meclis þehitlerin bu cezalarý hak etmediklerini, mahkeme kararlarýnýn düzmece olduðunu ve esas suçlularýn Ermeni komiteleri olduðunu gösterir.
Türkiye Cumhuriyeti Þehitlerine sahip çýkarak Ermeni çeteleri ve taraftarlarýna gözdaðý verir. Bu þekilde sözde soykýrým iddialarýnýn düzmece olduðunu ve suçlu görülerek idam edilen veya suikaste kurban edilenlerin de bir suçlarý olmadýðýný Meclis kararýyla teyid eder.
TBMM 25 Aralýk1921 de eski Urfa Mutasarrýfý Nusret Bey'i çýkarttýðý bir kanunla Milli Þehit ilan eder.
14 Ekim 1922 tarihinde çýkarttýðý bir kanunla Mehmet Kemal Beyi de Milli Þehit ilan etti. Eþ ve çocuklarýna vatani hizmet tertibinden ömür boyu Þeref aylýðý baðlar.


Atatürk'ten övgü
Mehmet Kemal Bey'in idamý Anadoluda milli bir hareketin doðmasýna sebebiyet verir. TBMM Kemal Bey'in idamý neticesinde doðar. Anadolu da kendi istiklali için çalýþan ve uðraþan kan döken bir halkýn ilk kurbaný olur ve Anadolu da hareket baþlar. Kemal Bey'in uðradýðý haksýzlýk Türk milletinin canla baþla yürüttüðü Milli mücadeleyi derinden etkiler.
Kemal Bey'in kýzý merhum Müþerref Gürenci'nin anlattýðýna göre, Atatürk, dedesini Konyada kabul eder.
Atatürk - "gel bakalým devletin babasý".
Arif Bey - "Aman Paþam devletin babasý sizsiniz".
Atatürk - "Sen öyle bir evlat yetiþtirdin ki oglun bu meþaleyi tutmasaydý biz ateþi yakamazdýk. Iþýk tutan senin oðlundur" der.
Hepimizin hatýrýný sorar ve dedeme evlatlarýný "baba ver ben ilgileneyim" teklifinde bulunur.
Dedem - Onlar bana vediadýr Paþa Hazretleri siz iaþelerini temin edin cevabýný verir.
Atatürk - Istanbul'a git 20000 liralýk bir mülk beðen, yalnýz Ermeni malý olsun.
Þeklinde bir konuþma geçtiðini bize de nakletmiþti.


Duyarsýz siyasiler
Günümüzde Emperyalizmin asýlsýz Ermeni soykýrýmý iddialarýný sahiplenen çevreler, kitaplarýnda Milli Þehit Mehmet Kemal Bey'i "kasap ve katil" sýfatlarýyla anmaktadýr.
Söz söyleme durumundaki yetkililer ise "tehcirden sorumlu tutulanlar idam dahil çeþitli cezalara çarptýrýldýlar" diyerek konu geçiþtirilmektedir.
Fakat hiçbiri Atatürk'ün TBMM nin çýkarttýðý kadirþinastlýk ve vefa örneði kanunlara deðinmemektedir.
Günümüz siyasetçilerinin de Milli Þehit Mehmet Kemal Bey ve arkadaþlarýný , ilgili kanunlarý sahiplenecek bilgi ve cesaretleri yoktur. Türklüðü savunuyor görüntüsü arkasýnda kaçak güreþmektedirler.
Nitekim yakýn tarihte vefat eden Boðazlýyan Kaymakamý Milli Þehit Mehmet Kemal Bey'in kýzý Müþerref Gürenci hanýmefendi, her iki kanun gurubundan hayatta kalan son þahsiyet "þehit emaneti, en yaþlý þehit kýzý olma özelliði" konumunda iken, ilgililerin ilgisizliðini yaþadý.
Türk Dünyasý Kültür ve Ýnsan Haklarý Derneði Þeref üyesi olan Müþerref Gürenci Hanýmefendiyi tanýtma yönünde projeler üretti.
Dernek, asýlsýz soykýrým iddialarýna karþý Türk devletinin kesin tavrýný gösterecek bir davranýþla Milli Þehidimiz Mehmet Kemal Bey'in þahsýnda Müþerref Haným'a Devlet Övünç Madalyasý verilmesi konusunda M.S.B Vecdi Gönül'e öneride bulunuldu. Sýradan bir cevap geldi.!
Plaketi çok gördüler
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tuncer Kýlýnç, Yiðit Alpogan, Cumhurbaþkaný Abdullah Gül ilgili kanunlar belirtilerek "en yaþlý þehit kýzýný" ziyaret etmelerinin Türk milleti adýna saygý ifadesi olacaðý belirtilerek, bilgilendirildi. Cevap alýnamadý.!
Boðazlýyan Kaymakamý Milli Þehit Kemal Bey'in idam edildiði Beyazýt Meydaný'na uygun bir yere plaket konulmasý giriþimine de Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi izin vermedi.!
Son söz; Ermeni soykýrýmý yaptýðýmýzý kabul etmeye yakýn çevreler ve siyasetçiler Atatürk'ün TBMM nin kadirþinaslýk vefa örneði kanunlarý yok kabul edecek kararlarý alamazlar.
10 Nisan 1919 Boðazlýyan Kaymakamý Milli Þehit Kemal Bey'in idamýnýn 89.ncü yýldönümüdür. Merhum Mehmet Kemal Bey Emperyalizmin asýlsýz soykýrým iddialarýna karþý Türklüðün fedakarlýðýnýn, kararlýlýðýnýn ifadesi sembol þahsiyettir.
Saygý ve rahmetle anýyoruz.

Faydalanýlan kaynaklar:

1- TBMM nin Ermeni Komiteleri tarafýndan Þehit edilenlerin ailelerine yaptýðý yardýmlar. Yrd.Doç.Dr.Erdal AÇIKSES Ermeni Araþtýrmalarý S.6 2002
2- Türk Dünyasý Tarih Dergisi-Milli Þehit Kaymakam Kemal Bey'in kýzýyla sohbet
-Celal ÖCAL 1994 Nisan 88 S.38
3- Ermeni Tehciri ve Boðazlýyan Kaymakamý Mehmet Kemal Bey'in yargýlanmasý
-Necdet BÝLGÝ S.IX
4- Malta Belgeleri Ýngiltere Dýþiþleri Bakanlýðý Türk Savaþ Suçlularý Dosyasý
-Vartkes Yeghia




Merhumun naaþý milli bir kurban gibi, daraðacýndan Türk gençliðinin muhabbetli kollarýna düþtü. O devire göre alýþýlagelmiþin dýþýnda cenaze töreninde çelenk taþýnýr, fotoðraf çekilir, tabuta Türk bayraðý örtülür, intikam yeminleri edilir. Boðazlýyan Kaymakamý Mehmet Kemal Bey'in idamý sonrasýnda düzenlenen cenaze töreni Mütareke dönemi Ýstanbul'unda ortaya çýkan ilk protesto gösterisiydi.


Kýzýnýn cenazesinde vefasýzlýk
Çocuklarýný Türk Milleti'ne emanet eden Kaymakam Kemal Bey'in kýzý Gürenci'nin cenazesine Ankara'dan katýlan olmamýþtý

Milli þehidimiz Boðazlýyan Kaymakamý Kemal Bey, soykýrýmý yalanýyla suçlanýp 10 Nisan 1919'da Ýstanbul Beyazýt Meydaný'ndaidam edilmiþti. Sandalyesini tekmelemeden önce, "Çocuklarýmý asil Türk Milletine emanet ediyorum" diyen Kemal Bey'in emanetlerinden biri olan kýzý Müþerref Gürenci, Þubat 2008'de Ýzmir'de hayatýný kaybetti. Son yolculuðuna Alsancak Hocazade Camisi'nden uðurlanan Gürenci Hanýmefendi'nin cenaze törenine katýlanlarýn gözleri, Ankara'dan beklenen yetkili zevatý aradý... Ama nafile, emanete sahip çýkmadýlar. Müþerref Gürenci'nin tabutunu, Ýzmir Valisi Cahit Kýraç ile Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Aziz Kocaoðlu omuzladý. "Milli Emanetimiz", eþi Ýhsan Gürenci'nin yanýna defnedilmek üzere Bornova Mezarlýðý'na götürülürken, vefasýzlýða isyan eden vatandaþlar gözyaþlarýna hakim olamadý.



Türklüðe küfredenler baþtacý
Kültür Bakanlýðý, Türkiye'nin tanýtýmlarýný Türk'e soykýrýmý iftirasý atan Orhan Pamuk'la yaparken, Cumhurbaþkaný Abdullah Gül de 'Baba ve Piç'in yazarý Elif Þafak'ý Köþk'te aðýrladý


"Türler, 1 milyon Ermeniyi, 30 bin kürdü katletti" iftirasýný atan Pamuk, 301'den yargýlanmýþtý. Þimdi Türkiye'nin tanýmý Pamuk'la yapýlýyor.


301'lik Þafak, Çankaya'da onur misafiri oldu
Çankaya Sofralarý adý altýnda deðiþik isimlere Köþk'te yemek veren Abdullah Gül'ün konuklarý arasýna, 'Baba ve Piç" romanýnda Türklüðe hakaret ettiði gerekçesiyle TCK'nýn 301. maddesinden yargýlanan Elif Þafak da girmiþti. Gül'ün bilim, kültür ve sanat alanlarýnýn önde gelen isimleriyle fikir alýþveriþinde bulunmak için baþlattýðý yemeðin ikincisinde, Þafak'ýn yaný sýra, Adalet Aðaoðlu, Selim Ýleri, Hilmi Yavuz, Doðan Hýzlan ve Rasim Özdenören de hazýr bulunmuþtu. Hilmi Yavuz, TCK'nýn 301. maddesine de deðinen edebiyatçýlara Gül'ün, "301. madde Meclis'te bir hafta içinde yasalaþacak" sözünü verdiðini söylemiþti. Elif Þafak'ýn yazdýðý 'Baba ve Piç' romanýnda þu ifadeleri kullanmýþtý: "Bütün akrabalarýný 1915'te kasap Türklerin ellerinde kaybetmiþ soykýrýmzede bir sülalenin torunuyum... Sýradan Türklerle ne konuþacaksýn; eðitim görmüþleri bile ya milliyetçi ya cahil... '...Sen kalk gel Orta Asya'dan, dal Anadolu'nun baðrýna, sonra bir bakmýþsýn her yerdeler. Orada yerleþik milyonlarca Ermeni'ye ne oldu? Asimile edildiler, eridiler, yetim býrakýldýlar, sürüldüler, mal mülklerinden oldular... Sopalarla balta saplarýyla dövülmüþler bazýlarý açlýktan ölmüþ bazýlarý da öldürülmüþ..." Elif Þafak, yargýlandýðý davadan beraat etmiþti.

Pamuk, Bakan Ertuðrul Günay'ýn gözdesi durumunda

* Selda Öztürk KAY
Avrupa Birliði'nin dayatmasýyla Türklüðe hakarete ceza öngören TCK'nýn 301. maddesini deðiþtirmek için ataða kalkan AKP iktidarý döneminde, soykýrým iftirasýný atan ve Türk'e küfür edenler el üstünde tutuldu. 40 yýllýk CHP'li, yeni AKP'li Kültür ve Turizm Bakaný Ertuðrul Günay, yurtdýþýnda Türkiye'yi, "Türkler 1 milyon Ermeni ve 30 bin Kürt'ü öldürdü" iftirasýný atan Orhan Pamuk'la tanýtýyor. Türkiye'nin onur konuðu olduðu Almanya'daki Frankfurt Kitap Fuarý'nýn açýlýþý küfürcü Orhan Pamuk tarafýndan yapýlacak. Soldan saða savrulan Kültür Bakaný Ertuðrul Günay, bununla da yetinmeyip, turist çekmek için Ýsveç sokaklarýný Pamuk'lu afiþlerle donatmýþtý.. Türkiye'nin Ýsveç Büyükelçiliði Tanýtma Müþaviri Aybala Daðaþan, Ýsveç'ten Türkiye'ye gelen turist sayýsýnýn dikkat çekici þekilde arttýðýný öne sürerek, "Ýsveçlilerin Türkiye'ye ilgisinin artmasýnda Orhan Pamuk'un Nobel Edebiyat Ödülü almasý tartýþmasýz bir faktör" demiþti. Orhan Pamuk, Das Magazin adlý haftalýk Ýsviçre dergisine verdiði bir röportajda, "Bu topraklarda 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni öldürüldü. Benden baþka kimse bundan bahsetmeye cesaret edemedi" açýklamasýnda bulunmuþtu. Türk milletine iftira atan Orhan Pamuk, bu hizmetlerinin karþýlýðýnda hem Nobel'le ödüllendirildi. Türk'e küfür etmenin karþýlýðýnda, Nobel Edebiyat Ödülü'ne layýk görülen Pamuk, 1 milyon 360 bin dolarlýk ödülün de sahibi olmuþtu. Servete konan Pamuk, hayatýýnýn büyük bölümünü geçirdiði New York'ta 1.8 milyon dolara ev satýn almýþtý.


Ýþte Türk milletine diðer hakaretler
Hrant Dink
13 Þubat 2004 tarihli "Ermenistan'la tanýþmak" baþlýklý yazýsýnda þunlarý söylemiþti: "Türk'ten boþalacak o zehirli kanýn yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan ile kuracaðý asil damarýnda mevcuttur...." Cinayete kurban giden Agos Gazetesi yazarý Dink, 'Türklüðe haraket'ten 6 ay hapse mahkum olmuþ, ancak cezasý ertelenmiþti.

Perihan Maðden
Perihan Maðden hakkýnda 'halký askerlikten soðutmak'gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuþtu. Maðden'in Aktüel'deki yazýsýnda "...Coðrafi þartlarý ve sýnýrlarý ayrý ayrý göz önüne getirilip düþünüldüðünde ülkemiz açýsýndan zorunlu askerliðin ne denli önemli olduðu açýkça ortaya çýkmaktadýr..."

Aram Yayýncýlýk
ABD'li Yazar John Tirman'ýn 'Savaþ Ganimetleri: Amerikan Silah Ticaretinin Ýnsani Bedeli'adlý kitabýný Türkçeye çevirdikleri gerekçesiyle 21 Eylül 2006'da Ýstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada Aram Yayýncýlýk Sahibi ve Sorumlu Yazýiþleri Müdürü Fatih Taþ, kitabýnýn çevirmenleri Lütfi Taylan Tosun ile Aysel Yýldýrým ifade vermiþti. Yayýnda "Atatürk'ün anýsýna alenen hakaret edildiði, Türklük aþaðýlandýðý ddiasýnda bulunulmuþtu.

Arat Dink
12 Ekim 2007'de Türklüðü aþaðýladýklarý gerekçesiyle yargýlanan Agos Yazý Ýþleri Müdürü ve Hrant Dink'in oðlu Arat Dink ve Ýmtiyaz Sahibi Serkis Seropyan TCK 301 uyarýnca 1'er yýl hapis cezasýna çarptýrýlmýþtý. Cezalar sanýklarýn sabýkalarý olmadýðý göz önüne alýnarak ertelenmiþti. Dava, Hrant Dink'in 1915 olaylarýna iliþkin sözlerinin Agos'ta yer almasý üzerine açýlmýþtý.


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.