T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Gençler ‘çeşni' değil, ‘amaç'

Gençler 'çeşni' değil, 'amaç'
Kuşluk Vakti, Mustafa Oğuz:
Her dergi, Cemil Meriç'in ifadesiyle "hür tefekkür"ün kalesidir. Kuşluk Vakti de hür tefekkür adına bir kale olmak için çıkıyor. Derginin çıkma amacını, söyleyecek sözü olanların bir türkü söylemeye başlaması olarak da alabilirsiniz. Bu dergiyi Kırkikindi, Martı, Yitik Düşler gibi dergileri çıkarmış olan bir ekip çıkarıyor ve dergimiz zikrettiğim dergiler zincirinin bir devamı niteliğinde. Dergimize "mektep" olma misyonunu biçtik. Edebiyat ortamında yazı ve şiir yazmaya devam eden kişilerin bir araya geleceği bir dergi değil de genç isimlerin kendini göstereceği bir dergi olmak istiyoruz. Bunu bilinçli bir şekilde yapmaya çalışacağız. Dergimizin yayın kurulundaki isimler zaten mevcut dergilerde yazabiliyorlar. Yani ustalaşmış isimler. Bu isimler gençlerin elinden tutarak onları dergiye taşıyacak ve gerekirse kendi yerini onlara seve seve verecektir. Dolayısıyla bizim için dergimizde genç isimlerin yer alması bir "çeşni" değil, asıl "amaç"tır. Bunu başardığımızda ise "Kuşluk Vakti" bir mektep olacaktır. Dergicilikte "genç" olmak, heyecan sahibi olmak, yeni bir tarz ve biçim getirmeye çalışmaktır. Ölüme doğru uygun adım yürüyen insanların arasından ayrılarak insanlara seslenmek demektir.Mevcut edebiyat dergisine girecek yeterliliğe sahip olmayan birisinin çıkardığı dergiye edebiyat dergisi denir mi? Elbette denemez. Biz ilk dergimizi çıkardığımızda mevcut edebiyat dergilerine yazı göndermemiştik. Dergimizin ilk sayısında yer alan yazıların diğer dergilere rahatça girecek nitelikte olduğunu sanıyorum. Böyle olmasaydı dergimiz yeterli ilgiyi görmezdi. Eğer gençlerden dediğiniz gibi yapanlar varsa, kesinlikle yanlış yapıyorlar derim.Dergi çıkarmanın zorluğunun "yaş"la ilgisi yoktur. Bu iş gence de yaşlıya da zordur. Dağıtım sorunu herkes için aynıdır neticede. Genç yaşta kendi harçlığınızı dergiye verirsiniz, orta yaşlı iseniz hem kendinizin hem de çocuklarınızın harçlığını verirsiniz. Türkiye'de dergi çıkaranların asıl zorluğu paralarının olmamasıdır. Paraları olanlar ise bu tür işleri yapmazlar. GERÇEK HAYAT DERGİSİ 28 Mart 2008

--
```````````````````````````````````````````````````````````
Tebevolum
Enebihebbek
Everything for him
``````````````````````````````````````````````````````````

http://www.youtube.com/v/5uO5ueLr65A
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.