T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] SOK! Kanuni ve Hz. İsa aynı masada

http://www.ensonhaber.com/Gundem/121514/Kanuni-ve-Hz-Isa-ayni-masada.html

Kanuni ve Hz. İsa aynı masada
Kanuni Sultan Süleyman ve Hz. İsa'nın aynı yemek masasında yer aldığı tablo neyi anlatıyordu?
10 Nisan 2008 / 19:09

ENSONHABER.com/ÖZEL AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Ankara'daki temasları çerçevesinde resmi temaslarını sürdürüyor. Barroso, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Barroso TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasının ardından Meclis'te grubu bulunan CHP, MHP ve DTP'yi de ziyaret ederek Baykal, Bahçeli ve Ahmet Türk'le görüştü.

TÜRKİYE AVRUPA'NIN PARÇASIDIR
Jose Manuel Barroso, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada olumlu mesajlar verdi. PKK'nın AB terör listesinde yer aldığını belirten Barroso, Türkiye-Avrupa ilişkilerinin tarihi geçmişine de değindi.

Barroso, Türkiye ile Avrupa arasındaki ilişkilerin tarihinin, çok eskiye ve birbirine bağlılık ilişkisine dayandığına dikkati çekerek, bu ilişkilerin, kültürel ve karşılıklı olduğunu kaydetti.

Barroso, Osmanlı İmparatorluğu'nun, Avrupa'daki politikalarda çok önemli bir rol oynadığını dile getirerek, imparatorluğun rolünün, sanat dünyasında bile kendini gösterdiğini söyledi. Barroso, 1563 yılındaki Venedikli ünlü ressamın, bir resminde, Kanuni Sultan Süleyman'ın, aralarında İmparator 5. Charles'ın da bulunduğu Avrupalı liderlerinin masasın etrafında çok doğal bir şekilde resmedildiğini anlattı.



KANUNİ VE HZ. İSA AYNI MASADA
Barroso'nun bahsettiği resmin öyküsü ise çok ilginç. İtalyan ressam Paolo Veronose tarafından yapılan duvar resmi, Venedik'teki Benedictine köyünde bulunan 'San Giorgio Maggiore' manastırı için sipariş edilmiş. "The Wedding at Cana" (Cana'da Düğün Festivali) adlı eser 15 ayda tamamlanmış ve 1563 yılında manastırdaki yerini almış. 235 yıl aynı yerde duran tablo, Napolyon'un 1797'de Venedik işgaliyle Paris'e götürülmüş. 1992 yılında restorasyondan geçirilen eser şu anda Louvre Müzesi'nde sergileniyor. Barroso'nun hatırlattığı bu tabloda yer alan en ilginç ayrıntı ise, Hz. İsa, Kutsal Roma İmparatoru 5. Charles ve Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın aynı masa başında resmedilmiş olması. Barroso bu resmi, Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunun kanıtı olarak bir kez daha hatırlattı.

Kanuni Sultan Süleyman yemek masasında




Hz. İsa yemek masasında


--
www.gizlibelge.com dan web sayfamiza ulasabilirsiniz.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.