T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Bir Gelin, Bir Cinayet

Bir Gelin, Bir Cinayet

Tunahan Dumanlı
Adı Giuseppina Pasqualino di Marino. "Pippa Bacca" ismiyle tanınıyor. 33 yaşında İtalyan kadın sanatçı. Dünya barışına sanatsal bir etkinlikle dikkat çekmek için gelinlik giyerek İtalya'nın Milano kentinden 8 Mart'ta yola çıkmıştı. Otostopla Tel Aviv'e gitmeyi planlıyordu. En son 31 Mart'ta Gebze'de görüldükten sonra bir daha haber alınamayan 'Barış Gelini'nin eski bir sabıkalı olan Murat Karataş tarafından tecavüz edilip öldürüldüğü ortaya çıktı. Talihsiz olayın kısa özeti bu şekilde. Ancak olayın basına yansımasından sonraki gelişmeler ise tamamen farklı bir gündem içermektedir.
Bir tecavüzün ve cinayetin kabul edilebilir bir tarafı asla yoktur. Savunulacak bir tarafı da bulunmamaktadır. Bu, içinde eser miktarda insanlık olan herkesin mutabık kalacağı bir konudur. Bu suçları işleyenlerin ise ruhsal sorunları olduğunu ve mutlaka tedavi edilmeleri gerektiğini söylemek için sanıyorum özel bir ihtisas da gerekmemektedir. Olaya, öldürülen İtalyan sanatçı özelinden baktığımızda da değişen bir durum yoktur. Söz konusu tecavüz ve cinayet de aynı şekilde telin edilmelidir ve edilmiştir de. Cinayetin duyulduğu andan itibaren gerek basın gerekse de kamuoyu gerekli tepkiyi göstermiştir. Cinayeti protesto eden gösteriler düzenlenmiş, internet üzerinden taziye defterleri oluşturulmuş, konuyu irdeleyen televizyon programları yapılmıştır.
Yazının Devamını Aşağıdaki Bağlantıdan Okuyabilirsiniz..


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.