T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Şehid Cahar Dudayev'i Unutmadık, Unutmayacağız...

Cahar Dudayev'i
Unutmadık! Unutturmayacağız!
Çeçenistan'ın bağımsızlığını ilan ederek şanlı direnişe önderlik eden büyük kumandan Cahar Dudayev, 12 sene önce bugün şehid edilmişti.
Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin kurucu başkanı olan Dudayev, ''Şerefsizce bir hayatı yaşamaktansa şereflice bir ölümü tercih ederim.'' diyordu. Şeyh Şamil ve İmam Mansur ile başlayan Çeçen direnişinin günümüzdeki temsilcisi olan Cahar Dudayev, Çeçenistan'ın özgürlüğü ve bütün Kafkas halklarının dirilişi yoluna hayatını adadı. Halkını ve dinini vatanında özgür kılmak için, şan, şöhret, para kısaca aklınıza gelebilecek tüm metayı elinin tersiyle iten efsanevi lider, bağımsızlık ilanının ardından 27 Ekim 1991'de yapılan seçimlerde %85 oranında aldığı oyla ÇİC Cumhurbaşkanlığı'na seçildi. Onun öncülüğünde başlayan Çeçenistan Özgürlük Savaşı Çeçenistan'ın bağımsızlığı ile sonuçlandı.
Rusya, 11 Aralık 1994'te Çeçenistan'ı işgal edince tekrar bağımsızlık mücadelesinin başına geçen Dudayev, "Son Çeçen canını vermeden Ruslar ülkemize hakim olamaz'' diyerek, halkına topyekün cihad çağrısında bulundu. Düşman Rusya ordusunun defalarca suikast girişiminde bulunduğu Cahar Dudayev 21 Nisan 1996'da arabasına atılan bir füzeyle şehid edildi.
Esir düşman askerlerini "bunlar daha çocuk" diyerek annelerine teslim eden bu asil önderin şereflendirdiği Çeçen Başkanlık Sarayı, şimdi öz kardeşlerinin kanını içen aşağılık bir haydutun işgali altında.
Dudayev'in sancağını devralan nice yiğitler kanlarıyla Çeçenistan topraklarını sulamaya devam ettiler.. Mashadov'lar, Salman'lar, Gelayev'ler, Zelimhan'lar, Sadullayev'ler, Şamil'ler, Bilal'ler, Hattab'lar, … Dökülen kanlar elbet bir Dudayev daha yeşertecektir o topraklardan...
Cahar Dudayev'in şehadetinin üzerinden tam oniki yıl geçmesine rağmen unutulmadı ve asla unutulmayacak. Bize bıraktığı bayrak elden ele zafere kadar taşınacak. Onun yolunu bilinç, azim ve irade ile sürdüren, özgürlük ve şehadet aşıkları olduğu müddetçe emperyalist güçler dünyanın hiçbir yerinde hegomanyasını rahatça sürdüremeyeceklerdir! Zillet bizden uzaktır!
Bilmeyenler bilsin, unutanlar hatırlasın, bilenler yinelesin ve değer bilsin temennisiyle...


Seni Unutmadık Ey Şehid! Unutmayacağız!



Pahalı telefon faturaları? Windows Live Messenger'dan ücretsiz ve sınırsız bilgisayardan bilgisayara aramalar - buradan ÜCRETSİZ yükleyin! Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu maili Genç Düşünürler Akademi 1 Mail Grubuna üye olduğunuz için aldınız. Mail Grubu Web sitesini aşağıdaki adresten ziyaret edebilirsiniz.

http://groups.google.com/group/gencdusunur

Mail Grubu sitemizle ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz, üyeliğinizi sonlandırmamızı istiyorsanız aşağıdaki mail adresi ile irtibat kurabilirsiniz. Ayrıca tanışmak istiyorsanız MSN nize ekleyebilirsiniz...

actiontime1@hotmail.com
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.