T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Gülmenize sebep nedir?

Gülmenize sebep nedir? "Ümmü Hiram" adında bir hanım sahâbî var ki, Peygamber Efendimiz'in süt teyzesidir. Resûlullah Efendimiz, sık sık ziyaretine giderlerdi "bu hâtun"un. Yine bir gittiklerinde bir miktar uyuyup, gülerek uyandılar. Ümmü Hiram sordu:- Gülmenize sebep nedir yâ Resûlallah? - Bir rüyâ gördüm. - Hayırdır inşallah, ne gördünüz? - Ümmetimden bâzısı gazâya gidiyordu. Ama denizden, gemilerle… Ümmü Hiram kaçırmadı fırsatı:- Yâ Resûlallah! Duâ buyur, ben de onlardan olayım! Efendimiz dua buyurdular:- Yâ Rabbî! Bunu da onların arasında bulundur! Aradan yıllar geçti. Sevgili Peygamberimiz göçtüler dünyadan. Hazret-i Osmân'ın hilâfeti zamanında bir sefer düzenlendi Kıbrıs'a. Eshâb-ı kirâm ilk defâ "Deniz"e açılacaktı. "Ümmü Hiram" gibi yaşlı bir hanım da iştirak etmişti bu sefere. "seksenaltı" yaşındaydı o vakit. Yıllar önceki duâyı hâtırlayıp, gözleri yaşardı. Kıbrıs'a çıkınca "arslanlar" gibiydi. Elinde kılıç, atını koştururken gençler imrenirdi Ona. Tek gâyesi vardı o gün:Şehid olmak! Ve birazdan kavuştu muradına. Larnaka yakınlarında atı tökezledi ve yere düştü. "Allah!" dedi son olarak. Şehid olmuştu. Bugünkü "sesli menkıbe"yi dinlemek için tıklayınız:
İmam-ı Rabbani hazretleri -30 · Mail grubumuza üye olmak için, abdullatif-uyan-subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mail gönderdikten sonra Google'dan otomatik gelen maile Reply/Cevapla diyerek, hiçbir değişiklik yapmadan geri gönderiniz.· Üyelerimize, günde sadece bir mail gönderilmektedir.· Mail grubumuzdan ayrılmak için, abdullatif-uyan-unsubscribe@googlegroups.com adresine boş bir mail gönderiniz. ·



Dini sualleriniz için:

www.dinimizislam.com/sorucevap.asp
www.siirlerlemenkibeler.com


--
------------------------------------

Dâne-i fülfül siyah.
Hâl-i mahbûban siyah.
Her dû dil sûzend amma.
An kücâ, İn kücâ!

-------------------------------------

www.TOMBAK.gen.tr
www.pendiknetwork.com

MSN:
beynelmilel@gmail.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.