9 Nisan 2008

Kuzgun Olursa Paşa, Halk Döner Leşe!

Hasan Ahmet Evliyaoğlu

Bu Ergenekon değil,başımızda ki sorun daha büyük.
Çanakkale'den geçen yol israil'e kadar uzanırken bu milletin hengamesi de burada başlıyor. Besle kargayı oysun gözünü. Fatih'in merhameti onu öldürdü.

Bu milletin merhameti, sessizliğidir diye algılayanlar, geçmişin hafızasını sildiğini düşünenler, aldanıyor. Psikolojilerin savaşını verirken, krizlerin kaynağı ve ondan da beslenenini oluşturuyor. Gizlenen güçün trafosu, gücünü patlatmasına az kaldı.

Füzelerinin merhametsizliğinde gölgelenenleri bekleyen korkunç felaket, füzelerin vurduğu körpelerin sonundan farkı yoktur. Kendi sonuna füze atanların, başkalarını sömürmesi, yönlendrip yönetmesi de ilginç...

Şemdinli Davası'n da, Van Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın feda edilmesi, Ergenekon'un eksilen saç ayağının ilk işaretiydi. Savcıyı harcayanların Ergenokon'dan beslenmiyorlar denebilir mi?
Bu karşılıklı, gizli anlaşmaların olduğu izlenimini de veriyor.

Susurluk süreciyle kamoyunun gündemine giren kanunla-kanunsuzluğun birlikteliği fabl masallarının dirilişi,sahneleşidir.Bu hoolwood senaristlerinin değil de,Dünya siyaset ve sermaye yönetiminin istikbal sağlamakta ki yerli gladyo türü yapılanmasının da, halk tarafından ilk görüntüsü ve işaretidir.

Bu dava da merakımıza mucip olan kendisinden çok sonucun ne olacağıdır. Tuttuğumuzu sandığımız dalın ucunda, umduklarımızı yitirdiğimizi hep görmüş olmamız, hayal kırıklıklarımızın,geçmişin acı tecrübelerini taşıyor...

Bu davanın sonuçlanabilmesi önemli. Bazıları kovboy filimlerinde artist olmaya çok hevesliler. Yarın faili meçhullerin artacağı, yeni krizlerin kapıda olduğu gerçeğini unutmayalım.
Davanın nasıl seyrettiğini bilemiyoruz.Sonuç hakkında halkımız iyimser değil, hiç kimse değil! Keşke yanılsak...

Keşke yargı, halkının yanında, halkından aldığı güçle, halkı adına karar verebilse, halkını suçlayıcı olmaktan çıksa...
Krizleri çıkaranları ve bundan beslenenleri
hakkettiklerine çarptırsa... Ama krizlerin kaynağı, darbelerin saç ayakları olanlar bu toplumun en güvenilir yerlerinde oturmaktalar.
Darbe için Amerika'yı gezenlerin asker ve sivil zevatın bu milletin hakkında söylediklerini çok merak ediyorum. Keşke bunlar da deşifre edilebilse...Daha nice gizli bilgi ve belgelerin gün ışığına çıkması dileğimizdir.
Bu Ergenokon ve Ak Parti kapatma davaları toplumun sinirlerine yapılmış saldırlardır.Güvensizlik ortamı ve parçalanma kargaların beslenme refleksleriyle örtüşüyor.
Devlerin beslendikleri sahiplerini gözlemelerinden de anlıyoruz ki, asıl olan kukla değil,maharet kuklacı da...

İzleyenlerin izledikleri değil, asıl güç kamera gerisinde...Rolleri verenler, moralleri de veriyor. Rollerin altında, devamlı daha iyi kazanma hırsı var.
Bir şekilde krizler üretiliyor ve krizlerden besleniyorlar.Zenginler iyice zenginleşirken, fakir halk iyice fakirleşiyor.Bu hep böyle oluyor.Geri dönüpte bunu sorgulayan devletin istihbaratı veya başka bir legal birimi var mı? Ellerinde raporları varsa bu kriz ve darbe ekonomilerinden beslenenleri halkına duyurmaları gerekmez mi? Acaba bir istatistik tutulmuşmudur?
Ya devlet başa, ya kuzgun leşe.Kuzgun devlet başına olursa paşa, halkını leş görmesi, onun tabiatına uygun düşmez mi?Yanlışları görmemiz, doğrulara ulaşmamızın işaretlerini taşımıyor mu?

Selam ve dualarımız halkımızla birliktedir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.