9 Nisan 2008

Mistik: Ördek ve Şeytan

Çocuk, kızkadeşiyle beraber yaz tatilini köydeki büyükbaba ve büyükannelerinde geçiriyordu. Bir gün büyükbabası ona bir sapan yaptı ve ormanda oynamasını tembihledi. Bir saat uğraştığı halde nişan aldığı hiçbir ağacı vuramamaktan bezgin düşüp eve dönmeye karar verdi. Zaten akşam yemeği vakti de gelmişti. Eve yaklaştığında büyükannesinin ördeğini gördü. Ne yaptığının farkında olmadan, aslında doğru dürüst nişan bile almadan sapanındaki son taşı da ördeğe attı. Ama taş gitti ördeği vurdu: hem de başından... Ölmüştü. Çocuk şaşkınlıktan donakaldı. İçi pişmanlıkla yanıyordu. Panik içinde ördeği ormana götürdü ve çalıların, yaprakların arasına sakladı. Olanları kimse görmemişti: kızkardeşi hariç. Yemekten sonra büyükanne kıza seslendi: "Hadi Aysu, gel bulaşıkları beraber yıkayalım." Ama Aysu "büyükanne, abim bugün bulaşıkta sana yardım etmeyi çok istediğini söylüyordu." Sonra da abisinin kulağına fısıldadı: "ördeğe ne yaptığını gördüm." Ahmet bulaşıkları yıkadı. Ertesi gün büyükbaba çocukları balığa götürmeye karar verdi. Büyükanne "Ahmet dün bulaşıkları yıkadı, bugün de Aysu bana yemek yapmakta yardım etsin, siz ikiniz gidin." Aysu gülümsedi: "oluur, ama abim dün gece sana yemek yapmakta yardım etmek istediğini söylüyordu." Sonra da abisine "ördeği unutma" diye fısıldadı. Aysu büyükbabasıyla balığa gitti, Ahmet evde büyükannesine yardım etti. Birkaç gün boyunca Ahmet, kendininkilerle beraber kızkardeşinin günlük işlerini de yaptı. Ama sonunda dayanamadı ve büyükannesine ördeği öldürdüğünü, çok üzgün olduğunu itiraf etti. Büyükanne eğildi, geniş bir gülümsemeyle onu kucakladı ve "biliyorum tatlım" dedi, "penceredeydim ve bütün olanları gördüm ama sana kızmamıştım. Sadece Aysu'nun seni köle gibi kullanmasına daha ne kadar izin vereceğini merak ediyordum." Günlük hayatta da vicdanınızı rahatsız eden her ne yaparsanız, şeytan bu sırrınızı sizin yüzünüze vurup şantaj yapar durur. Oysa olayı bilen yalnız o değildir ki... Allah hep pencerededir ve hayatınız boyunca her ânınızı izlemektedir. Sizi affettiğini ve sizi sevdiğini bilmenizi istemektedir. Sadece şeytanın sizi köle gibi kullanmasına daha ne kadar izin vereceğinizi merak etmektedir. Allah'tan af dilediğinizde, O; büyüklüğüyle sadece affetmekle kalmaz, olanları unutur da. Bizi kurtaran O'nun zarafeti ve merhametidir. Sweet Poison'dan
--
PRIMUM NON NOCERE
http://ismetsoner.spaces.live.com
(Kızgınlıkla karar almayın, mutluluktan uçtuğunuzda söz vermeyin. İkisi de sarhoşluk ânıdır, akıl başta değildir)
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.