T a r a f s ı z D e ğ i l i z

MİLLİYETÇİLİĞİN ULUSALCILIKTAN FARKLARI

Elitist, zenginci, sekülarist, Jakoben, laisist, pozitivist, materyalist devrimci Ulusalcılarla; Alparslan Türkeş'in liderliğinde oluşan ülkücü/muhafazakâr/mukaddesatçı/siyasal tarihi birikimi, mücadelesi ve kendini ispatlamış olduğu bir teşkilatlanması olan milliyetçi anlayışı yukarıda izahatını yaptığım malumata rağmen, günümüzde bir araya getirmek isteyen ve Ulusalcılık ile Milliyetçiliğin aynı şey olduğu iddiasında ve zannında bulunmak gafletine düşenlere ve düşeceklere farklarımızı anlatmak için belki daha düz, yüzeysel, basit ve sığ bir örnek zinciri olacak ama vurucu semboliği olması özelliği hasebiyle şu örnekleri vererek farklarımızın daha somut anlaşılmasına yardımcı olmak isterim. Ulusalcılık ile Milliyetçilik arasındaki fark,
İbn i Haldun ile Karl Marx kadar,
Cemaleddin Efgani ile Hindistanlı Ahmet Han kadar,
Tevfik Fikret ile Mehmet Akif kadar,
Nazım Hikmet ile Necip Fazıl kadar,
Sultan Galiyev ile Ziya Gökalp kadar,
Gazi Mustafa Kemal ile Che Guevara kadar,
Doğu Perinçek ile Başbuğ Alparslan Türkeş kadar,
Deniz gezmiş ile Gün Sazak kadar
birbirinden farklı ve farklılıklarından hareketle ideolojik karşıtlık içindeki farkların toplamının farkındalığı kadar. büyük farklarımız vardır.
Yerli olma noktasında ulusalcılık milliyetçiliğe kıyasen ithaldir ve yerli değildir. Sebebi ise 19. yy pozitivist aydınlanma felsefesine, doğu sosyalizmine, batıcı elitist jakobenizme dayanmasıdır. Ulusalcılık, enternasyonalizme yaslanır bu anlamda yerli bir milliliği yoktur. Ulusalcılar, TURANCI değillerdir. Yer yer Turancılığı Türk emperyalizmi formunda da algılayanları vardır ulusalcıların.
Oysa Milliyetçiler için Turansız bir milliyetçilik eksik ve güdüktür, zaaflıdır. Ulusalcılar Karabağ, Kerkük, Doğu Türkistan, Kıbrıs konusunda önce Türkçü mantık algılaması ile değil eski Marksist tortuları sebebiyle antiemperyalist bakışla meseleyi görürler. Üstelik ulusalcılık (ulusal-sol)nasyonal sosyalizm gibi bir faşist tehlikeyi de gelecekte yapısı içinde taşıyabilir, doğurabilir; çünkü yapısı buna müsaittir gelecek için, manevi değerlerle sorunludurlar.
Ulusalcıların ekonomi ve üretim ilişkilerine, sosyal adalete, sermayenin tabana yayılması ve paylaşımı anlamında yorumlamaları, yoksul halka bakışları tam bir sosyalist devrimci gibidir; fakat en büyük çelişkileri fikren karşı çıktıkları burjuva/aristokratların fiili hayatta ta kendileri olmalarıdır. Bu söylem ve eylem çelişkisi sebebiyle ulusal solculara zannımca yakışacak en popüler ve yakışan sıfat BURJUVA/ARİSTOKRAT MİLLİCİLERİ sıfatıdır.
Evet, ulusalcılar ekonomi anlamında sosyalist ekonomik görüşten beslenirler güya; ama hakikatte onlar birer seçkin, elit burjuvanın kendi yaşamsal alanını merkez ve cevre anlamında muhafaza ederek milliyetçilik yaptıkları yanılsamasıdır. Bu anlamda ulusalcılığı, bir ŞEZLONG ENTELLEKTÜELLİĞİNİN YALNIZLIĞInın ve yaşamsal elitliliğinin devletin belirli kurumlarında sürdürülmesi mücadelesi olarak da görmek mümkündür diye düşünüyorum. Ulusalcılığın katı elitist yalnızlığına karşın milliyetçiliği kent-köy buluşmasını ve sınıflar arası geçişi sağlayan ORTA SINIFIN BİR HAREKETİ olarak görüyorum. devam edecek


--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.

http://dava-vatan.blogspot.com/
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.