T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Oldu olacak koparın şunların kafalarını!

Oldu olacak koparın şunların kafalarını!
Merve KAVAKÇI


www.mervekavakci.net

Gazetedeki haberi okuyalim: "Başörtülü stajyer avukatlara 'yargı kararına uymak zorundasınız' diyen baro yönetimi, staj eğitimi sırasında peruk takmayı da yasakladığını yazılı bir şekilde duyurdu. Avukat adaylarının eğitim aldığı merkezin ilan panosuna asılan bildiride, kararın Staj Eğitim Merkezi (SEM) Yürütme Kurulu'nca 4 Şubat 2008 tarihli toplantıda alındığı hatırlatıldı.

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Avukat Berra Besler imzalı söz konusu bildiride, 'siyasi simge olduğu kabul edilen türban' takarak gelen stajyer avukatların, bu konuda verilmiş yargı kararları ve ilgili yönetmelik hükümlerine ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) ilke kararlarına uymak zorunluluğunun olduğu kaydedildi. Stajyer avukatların Staj Eğitim Merkezi'ndeki eğitime türbanla katılmalarının mümkün olmayacağı dile getirilen bildiride şu ifadelere yer verildi: "Avukatın her şeyden önce dürüst ve gerçekçi kimliğe sahip olması, kurallara uygun davranması ve yeminine sadık kalması mecburiyeti karşısında türbanını perukla saklayarak meslek eğitimine aykırı davranan avukatların da bu şekilde eğitime alınmalarına imkân tanınmamasına, bu tür olayların yaşanmaması için bu giyim tarzını tercih eden stajyer avukat adaylarının baromuz staj listesine yazılmamaları hususunun düşünülüp değerlendirilmesi için konunun İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'na iletilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir." Baska denecek bir sey var mi? Kopartin gitsin!


Texas'da neler oluyor?
ABD'de de gectigimiz iki haftaya damgasini vuran olay Texas'in Eldorado isimli kucuk bir sehrinde geciyor. Bolgedeki siginma evini arayan urkek ses onalti yasinda oldugunu, elli bes yasindaki kocasinin elinde fiziksel ve sozel siddete maruz kaldigini soyleyince polis harekete geciyor, kizin yasadigi yerlesim kompleksini tesbit edip giriyor. Kendilerini koktendinci Hiristiyanlar olarak tanimlayan grup uyelerinin hayat tarzi Utah ve Colorado eyaletlerinde de yayginca gorulen mormonlarin yasayislariyla da ortusuyor. Kendilerini dunyaya kapamis, teknoloji ve beraberinde getirdiklerinden uzak durmayi prensip edinmis bu Hiristiyanlik tarikatinin en belirgin ozelliklerinden biri kadinlarini ve kiz cocuklarini bir nevi esya gibi gormeleri, onlar uzerinde cok erken yastan aile yapisini muhafaza etmek adina mutlak hakimiyet kurmalari, dis dunyanin ne kadar kotu oldugu ve bu nedenle de disaridakilere guvenilmemesi gerektigiyle ilgili beyinleri yikamasidir. Polis bir kac saat icerisinde komplekste yasamakta olan 416 cocugu cikarip mahkemeye teslim ediyor. Cocuklarinin nereye goturuldugunu bilememenin saskinligini ve sokunu yasayan annelerin bazilari da cocuklarindan ayrilmayacaklarini soyleyerek onlarla beraber evlerini terk ediyorlar. Cocuklar arasinda 16 yasinda olup da dorduncu cocugunu dunyaya getirecek anne adaylari da bulunuyor. Polis bu mudahaleye sebebiyet veren genc kizin kim oldugunu tesbit edemedi henuz. Edebilecegi de sanilmiyor. Belki de kendisinin de yaptigina coktan pisman oldugu, eger ortaya cikarsa dini cemaati tarafindan cezalandirilacagi dusunuluyor. Bu arada, hafta basi yerel mahkeme cocuklari devlet himayesine alarak annelerinden de ayirdi. Omurleri boyu ufak bir site bunyesinde yasayan, onun disinda bir dunya tanimamis, herturlu dis dunya aktivitelerinden uzak tutulmus bu kadinciklar simdi evlat acisiyla agliyorlar. Uzaydan dunyaya yanlislikla dusmus UFOlulari andirir hal ve tavirlariyla bir taraftan yas tutup diger taraftan da annelik ic gudusunun verdigi gucle medya onune cikarak aciklama talep ediyorlar. Cocuklarina yakin bir gelecekte kavusacaklari hic sanilmiyor bu kadinlarin. ABD'nin cocuk haklari konusundaki hassasiyeti ortadayken potensiyel bir tacizin var olabilecegi ihtimali devletin cocuklara simsiki tutunmasi, onlara evlerinde bulamadiklari bir guvenle kucak acmasi anlamina geliyor.
Ne garip ulke su Amerika! Icinde her turlu hayat tarzini barindiriyor.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.