T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Ruhat Mengi bile anladı, bi siz anlamadınız!

Ruhat Mengi bile anladı, bi siz anlamadınız!

http://www.furkanhaber.com/haber_detay.asp?haberID=410

Fanatik laik kesim tarafından eleştirildiği kadar, muhafazakar kesim tarafından da eleştirilen, giyinik çıplaklar yine malzeme konusu oldu.


Vatan gazetesi yazarı Ruhat Mengi 'nin bugünkü makalesinden bir bölüm, yiğidi öldürsekde hakkını yememek lazım:




Ziynetler, file çoraplar ve türban


Dün Hürriyet, Akşam gibi gazetelerin manşet haberine ait ilk sayfa fotoğrafları dikkat çekmeyecek gibi değildi. Yine "Mümkün olduğunca çok kadını örtmek bizim misyonumuz" diyen tesettür giyim firmasının bir defilesiydi haber...
Tamamı sakallı erkek izleyiciler ve yanında cazip kadın fotoğrafları... Kırmızı rujları, mankenlerden farksız makyajları, biri daracık vücuda oturmuş tuniği ve bol miktarda ziynetli, diğeri kırmızı saten pardösüsü ve göğüs dekolteli elbisesi ile tesettürle uzaktan yakından alakası olmayan kıyafetli, sadece kafası türbanlı kadınlar...
Kırmızı pardösülü olanın ayrıca normal çoraptan daha seksi olduğu kadınlar ve erkekler tarafından pek iyi bilenen file çorap giymesi ve eteğinin de diz altı olması dikkatleri daha fazla çekiyor.
Yani şimdi Kur'an'ı, ilgili ayetleri, bunların indirilme nedenlerini, aynı ayetlerde dikkati çekmemek için "bakışlarınızı bile sakının" dendiğini bilen insanlar "Bu şekilde dinin emri olduğu iddia edilen örtünmeyi yerine getirmiş mi oluyorsunuz. Vücut ve yüz hatlarınız olanca ihtişamı ile ortadayken ve hatta kullanılan renkler, parlak kumaş ve makyajlarla gereğinden de çok ortadayken dikkati çekecek tek şey saçınız mı, onu örtünce sorun bitmiş mi oluyor" deseler "Vay efendim siz dindarların başörtüsünden ne istiyorsunuz? Dine karşı mısınız, hakaret mi ediyorsunuz" gibi sözler mi dinleyecekler?
Elbette herkes devlet alanları dışında istediği gibi giyinmekte, dinini ibadetini istediği gibi yaşamakta, yapmakta serbest. Kimse kimseye karışamaz.
Ama birileri Müslüman kadınları türbana göre ayırıyor, "türbanlılar daha dindar, daha dikkatli, daha namuslu bilinir" filan diyorsa (ki diyor) birileri de "bu kıyafetler dinin emrettiği tesettür değil. Sadece kafanızı örtmekle türban takmayanlardan farklı olduğunuzu iddia edemezsiniz" diyebilir.
İran'da, Suudi Arabistan'da bu kıyafetlerle sokağa adım atılsa, hiç şüphe yok din polisleri anında giyenlerin tepesinde biter ve onları karakola davet eder.
Onun için herkesin "vatandaşlarının canının istediği gibi giyinmekte, hatta takiyye yapmakta özgür olduğu" ülkemizin kıymetini bilmesi, karıştırmamak için dikkat etmesi ne kadar önemli değil mi?


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.