T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Türkiye'de Sol: Sadrazamın Sol Tarafı

Türkiye'de Sol: Sadrazamın Sol Tarafı

Kâmuran Kızlak ~ Derkenar



Bu İttihatçılık ne belâ bir virüstür ki; 100 yıldır CHP, MHP, DSP, vs gibi kılıklara girip Memalik-i Alî Osmanî'nin damarlarında dolaşıp duruyor?

İttihatçıların devr-i saltanatı bir 10 yıl daha sürebilseydi, azınlıkları bire kadar kırıp bize pür Türk ve Müslüman bir vatan bırakacaklardı. Lâkin dış ve iç bedhahlar fırsat vermedi.

Hem savaşı, hem de iktidarı kaybedince İttihatçı reisler mecburen memleketten tüydüler ve başladıkları işi bitiremediler; fakat kendi başlarını yediler. Göstermelik olarak (Avrupanın, özellikle İngilizlerin baskısıyla) yapılan "Ali Divanı" yargılamalarında kabak memleketten tüyemeyen bir kaç İttihatçı emir kulunun başına patladı.

İşin kotarılmasında büyük emeği geçen İttihatçılar ve Teşkilatı Mahsusa şefleri çoğunlukla çetecilik yapmak için Balkanlara, bazıları da Orta Doğu'ya gittiler ve bir süre sonra da Anadoluya geçip Kuvvacılara katıldılar. Kutsal davaya katıldıkları için böylece geçmişleri de pür-i pak oluverdi. Neredeyse tamamı eski İttihatçı (bir çoğu ayrıca Teşkilatı Mahsusacı), yeni Kuvvacı olan Cumhuriyet kadrosu Ermeni Kıyımı, Rum sürgünü zulmünü yapanların hepsini bilmesine rağmen, kimse onlara Azınlıklara yaptıkları hakkında hiç bir şey sormadı. Günah Osmanlı devrindeki "kimsenin bilmediği" İttihatçılara, özellikle ipten kazıktan kurtulmuş Teşkilat-ı Mahsusa çetelerine ve onların reislerine kaldı. Onlar da tezgâha getirilip birer birer ortadan kaldırılınca defter temizlenmiş oldu.

Zaten bizim tarihimiz 19 Mayıs 1919'da başlar. 19 Mayıs 1919 günü öncesinde kalan hiç bir kimse, hiç bir kurum veya hadise vs bu tarihten sonrasına geçmediğine göre, bu tarihten önce olanlar bizi ırgalamaz. Bu tarihten önce olanların hesabını gidiniz Vahidüddün Efendimiz'den veya Saltanat'tan arta kalanlardan sorunuz.

Cumhuriyete tevarüs eden İttihatçılık, maalesef önceki dönemdekiler kadar becerikli çıkmadı. Talat ve Enver Paşaların yarım bıraktığı azınlıklar mevzuunu tamamlaya bir kaç teşebbüsleri olduysa da, külliyen çözüm getiremediler ve kendilerinden sonrakileri taşları ayıklanacak pirinçle uğraşmak zorunda bıraktılar.

Enver, Talat ve Cemal Paşaların cenahında ve uhdesinde İttihatçılık yapıp daha sonra Kuvvacılara katılanlar durdukları yerde azıtmaslar, suikastçılık ve darbecilik damarları tekrar kabarmasaydı, böylece canlarından olmasalardı, bu azınlıkları memleketten temizleme işinde ziyadesiyle faydalı olabilirlerdi.

Sakallı Nurettin Paşa İzmiri Yunan'dan kurtardığında orayı temizleyebildiği kadar temizledi. Kahrolası Yunan Ordusu şehirden kaçtıktan 3 gün sonra İzmir'i yaktı. Geri kalanlar da mübadele yoluyla gönderildi. Ardından Dersim olayları ve techiri, Şeyh Said İsyanı, Varlık Vergisi, 6-7 Eylül olayları geldi. Lâkin, bütün yapılan edilenlere rağmen memleketteki azınlıklar bir türlü bitmedi. Ne Ermeniler, Rumlar ve Yahudiler tamamıyla memleketi terkettiler, ne de Kürtler Kürtlüğünü unuttu. Bir tek zaten küçük bir azınlık olan Nasturileri memleketten temizleyebildiler. Bir kısmını Irak'a, birazını Suriye'ye gönderip memleketi biraz olsun arındırdılar.

İttihatçı mirasçısı partiler azınlıklar konusunda işte böyle şerefli bir mirası paylaşıyorlar.

Tebaa'dan birileri Sol cenahtan yürüyormuş gibi yapan bu mirasçı partilerin solculuğunu mevzu ettiğinde, gayet sarih ve açıklayıcı bir cevap veriyorum: Bunların Solculuğu ancak "Sadrazamın sol tarafı" kadar Sol olabilir.

MHPyi mevzu etmeye bile değmez. Onların gönlünde yatan çözüm, Talat Paşa'nın ve Teşkilatı Mahsusa'nın yarım bıraktığı yerden devam etmektir.

Eee, CHP ve MHP arasında bu kadar fark olsun artık. Biri Kemalist İttihatçılığı, diğeri Enverci İttihatçılığı oynuyor...



--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.
(ALLAH RAHMET EYLESİN)
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4
--

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.