T a r a f s ı z D e ğ i l i z

UYGUR TURKLERI VE BIR STRATEJIK SABLON (ONERI)


DEGERLI ARKADASLARIM..
UYGUR TURKLERI KAPSAMINDA TURKLERLE ILGILENMENIN BIR SABLONU OLABILECEK DUSUNCEMI AKTARIYORUM. KATKILARINIZ OLURSA SEVINIRIM.

ABD; 1950'li yillardan itibaren 21nci yuzyilin Turklerin yuzyili olacagini iddia etmis ve Orta Asya ve CHC/Sincan bolgesindeki Turk unsurlarla Turkiye'nin var olan iliskileri kapsamindan daha da derin olacak bir sekilde ilgilenmesini saglamislardir. Bunu "yesil kusak" formulu ile "İslam" fikri ile de beslemislerdir. Bu turlu operasyonlarda sadece ABD ve Turkiye degil, butun NATO istihbarat ve ozel kuvvetler gruplari yer almislardir. Bu da yeterli gorulmeyerek Mogolistan devletinin hemen butun kamu gorevlileri ABD – CIA gorevlileri ile temasa girmisler veya dogrudan CIA gorevlisi olarak pozisyon almislardir. ABD- NATO'nun SSCB ve Varsova Paktini cevreleme stratejisi basarili olmus ve SSCB liderligindeki VP 1990'a gelmeden dagilmistir. Simdi Turkiye icin durum degismesine ragmen ABD icin yeni bir kuresel stratejinin devami sozkonusudur. Cunku CHC halki agir bir sekilde AB-D somurgesi pencesindedir. AB-D CHC'de Tibetlileri ve Uygur Turklerini kullanarak CHC'yi bolmek istemektedir. Boylesi bir bolunmenin Turkiye'ye maliyetini bir İngiliz su sekilde acikliyor… "… CHC parcalaninca Ankara/Ulus'ta Turkler azinlik kalacaktir…" Bircok acidan bakinca bu ornekle de gorulabilecegi gibi CHC'nin parcalanmasi Turkiye'nin menfaatine degildir. Pekala biz Uygur Turkleri ile ilgilenmeyecek miyiz? İlgilenmeliyiz ve ilgilenecegiz… Ancak bu ilgilenme Pekin'le isbirligi icinde yurutulecek bir kultur isbirligi programina bagli kaldigi surece basarili olabilecektir… Cunku… ABD – CIA el altindan CHC yonetimine "Islam terorunun Sincan bolgesinde yayginlastigi…vb" seklinde isthbarat saglayarak CHC yonetimini Uygur Turkleri uzerine saldirtmaktadir. Yani ABD ikili oynamaktadir. Bize dusen bu oyunu bozmaktir.

SAYGILARIMLA

--
ADEM KAYAN

HİZİPÇİLİĞE KARŞI
VATANDAŞLIK HAKLARINA DUYARLI

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.