T a r a f s ı z D e ğ i l i z

"AB Layihtir, layih galacah!"

Avrupa Komisyonu: Okulda peçe takılabilir

LONDRA 22.03.2007 TSI 10:00
Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, İngiltere'de okullardaki tesettür tartışmasına katılarak "seçme hakkı ve ifade özgürlüğünü" savundu.
Daily Telegraph gazetesine demeç veren komisyon başkanı, "nasıl bütün kızlar kapanmaya zorlanamazsa tesettürün de yasaklanmaması gerektiğini" söyledi.
Barroso, "Benim arzu ettiğim Avrupa'da seçme hakkı önce gelir" dedi.
Tesettür konusunda liberal davranan İngiliz yetkilileri, dün genelge yayınlayarak, okul müdürlerinin peçeli çarşafı yasaklamasını istemişti.
Barroso, "Bütün cemaatlere saygı göstermeliyiz. Temel ifade özgürlüğü hakkı, benim için diğer bütün haklardan daha önemli" dedi.
İngiliz yetkililerinin yeni talimatı, devlet okullarıyla dini okulları kapsıyor.
Peçe meselesi, yüksek mahkemenin geçen ay bir okul yönetiminin 12 yaşındaki kız öğrencinin sınıfta peçe takmasını yasaklayan kararını onamasıyla alevlenmişti. Konuyu gündeme ilk taşıyan, geçen Ekim'de Jack Straw olmuştu.
Meclisle ilişkilerden sorumlu bakan Straw, peçeli kadınların karşısında rahatsızlık duyduğunu söyleyince tartışmalara zemin hazırlamıştı.
netgazete



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.