T a r a f s ı z D e ğ i l i z

GEREKLİ BİLGİLER

Köftenin Daha Lezzetli Olması İçin

Yapacağınız köftenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız; Köftenin içine katacağınız bayatlamış ekmeği yumuşatmak için suda ıslatmayın. Bunun yerine eğer varsa bayat ekmekleri et suyuna koyun. Et suyunda ıslanmış ekmekler köftenizi çok daha lezzetli kılacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------

Etleri Yumuşatmak İçin

Limon suyu etleri yumuşatır. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer. Bir diğer yol ise yoğurtla terbiye etmektir.

--------------------------------------------------------------------------------

Ekmeğin Küflenmemesi İçin

Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna koyarız. Ancak buna rağmen ekmeğin küflenmesi çok olur. Bunu önlemek için de yapılacak en iyi şey tuza başvurmaktır. Bundan böyle ekmek kutusuna artan ekmeğinizi koyarken ufak bir kabın içine tuz koymayı da ihmal etmeyin.

--------------------------------------------------------------------------------

Salataya Doğranacak Soğan

Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede hem doğrarken gözünüz yanmaz, hem soğan kolay dilimlenir, hem de daha parlak görünüşlü olur.

--------------------------------------------------------------------------------

Et Pişmiyor mu?

Sert etleri çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek atın. Göreceksiniz ki, işiniz son derece kolaylaşacak.

--------------------------------------------------------------------------------

Etler Çok Sertse

Pişireceğiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olma bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar vardır.

--------------------------------------------------------------------------------

Şekerlenen Reçeller

Bu durumdaki reçeli tencereye doldurun, her kilosu için iki limondan elde ettiğiniz limon suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın, reçeliniz normale dönecektir.

--------------------------------------------------------------------------------

Lezzetli Çay Nasıl Demlenir

Çoğumuzda, çay ne kadar çok demlenirse, tadının o kadar iyi olacağına dair bir hüküm vardır. Bu tamamen yanlıştır. Çayın uzun süre demlenmesi, içindeki bazı maddelerin oranını değiştirecek, bu da çayın tadını etkileyecektir. Çayınızı en fazla 10 dakika demleyin, o zaman çayınız daha lezzetli olacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------

Balığı Kurulayın

Çarşıdan büyük bir titizlikle seçerek aldığınız balıkları kızartmak üzere yıkadıktan sonra kurulamanızda fayda vardır. Bu suretle una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlamış olursunuz.

--------------------------------------------------------------------------------

Böreği Bekletmek Gerek

Yapacağınız böreğin, lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız, ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin. Usta aşçılar, aslında buzdolabında bir gece bekletmenin daha iyi olduğunu söyler.

--------------------------------------------------------------------------------

Eti Çabuk Pişirmek

Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız, içine biraz sirke katın. Hem daha çabuk pişer, hem daha lezzetli olur.

--------------------------------------------------------------------------------

Lezzetli Yoğurt

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süre ile büyük bir kaşıkla havalandırarak kaynatırsanız daha lezzetli yoğurt elde edersiniz.

--------------------------------------------------------------------------------

Bekletilen Yiyecekler

İmalat ve saklanma esnasında gerekli sağlık kurallarına riayet edilmediğinden gıdalara yerleşen bazı mikroplar günlük hayatımızda sık rastlanabilen zehirlenmelere sebeb olabilmektedir. Genellikle süt, peynir, tereyağı, et, sucuk, dondurma ile uzun müddet bekleyen yaş pasta, yumurta ve yumurtalı yiyecekler, bunlar arasında sayılabilecek belli başlı riskli yiyecek maddeleridir. Gıda zehirlenmesini en mühim belirtisi, ishal, kusma ve ateşle başlar. Bu belirtiler karşısında hemen doktara başvurulmalıdır.

--------------------------------------------------------------------------------
DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
EN İYİ AKŞAMLAR SİZLERİN OLSUN

--






*************************************************************
" LEYLA LEYLA " DİYEN DİLİN ,
MEVLA DEMEDİKÇE ,
VUSLATA EREMEZSİN .
İNSANI KIBLE EDİNEN EYY SEN !
HAKK'A TAPMADIKÇA ,
MENZİLE ERİŞEMEZSİN !

(((( *Aslanbey* ))))

MAİL ADRESİM
bahcevanpeysaj@gmail.com
MSN ADRESİM
bahcevanpeysaj@hotmail.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.