6 Mayıs 2008

İSLAM'DA İŞÇİ HAKLARI VE HAYALET BAYRAM

İSLAM'DA İŞÇİ HAKLARI VE HAYALET BAYRAM

"Sizi Mescid-i Haramdan yüz geri ettiler diye bir kavme duyduğunuz kin, sizi de saldırgan olmaya asla itmesin. Siz "candan verme ve takva değerleri" üzerinde yarışma düzenleyin. "potansiyel suçluluk ve örgütlü saldırganlık" üzerinde düzenlemeyin. Takva etkinliklerini yaşayın. Unutmayın ki Allah'ın ceza uygulaması çok çetindir." Mâide Sûresi

1 Mayıs, kimlerin bayramıdır? İşçi proloteryası kimleren oluşur? Sendikalar ve o sendikaları destekleyen siyasi parti temsilcileri 1977 bayram hayaletini hatırlamazlar. 1 Mayıs hayaleti, hiçbir dünya ülkesinde, güle oynaya kutlanmamaktadır. Her ülkenin polis ve güvenlik güçleri ayakta kalmak zorundadır. 1 Mayıs'ın mimarları artık yüz karası olarak tarihe gömülmüş ve şimdiki temsilcileri olan sendikalar da bayramlarında kan dökmeden gurur duyan gerilim kurumları olmuş iken bu millet neyin bayramını kutlayacak ve oy verdikleri siyasi iktidar sahipleri hangi günü bayram ilan edecekler? Ortak akıl, ancak milleti ve siyasi iktidar sahipleri birlik olan halk kurumlarıyla gerçekleşir. Kendilerine göre en büyük erdemlilik iktidar sahipleriyle gerilim içinde olmak olan ve kanlı elleriyle milletinin kanını emmekten zevk alan ve kanlı elleriyle toplumunu yıldırmayı bayram sanan bir avuç mutlu azınlığın ortak aklı var mı, nerde!? İslam'da sendika gibi aracı bir kurum söz konusu değildir. Sendikalar, Batı Avrupa'sında, üretim aracı olarak parayı esas alan kapitalist düzende, işverene karşı işçiyi örgütleme amacıyla kurulmuş ve anayasal kurum olma hakkını kazanmıştır. Toplumsal gerilim üzerine kurulmuştur. Her yıl, hükümetle emek-ücret pazarlığı yapma hakkı vardır. Her zaman hükümetle gerilim içinde pazarlığa oturur. Grev veya işi yavaşlatma hakkı bulunmaktadır. Ülkede işçi-memur ücret dengesinde uçurum açılmasına neden olmaktadır. Gerektiğinde, işverenle gizli pazarlıklarda bulundukları, zamanla medyaya yansımakatdır. İslam'da ücretler, para üzerinden değil de üretilen mal üzerinden hesaplanır. Ücretler, mal üzerinden düşünüldüğünden malın fiyatının artışıyla kendiliğinden ayarlanır. İşçi, ürettiği malın karına ortak olmaktadır. İşin ve işyerinin mülkiyeti işverene aittir; ama işçinin katkılarıyla sağlanan kârda düşük oranda da olsa işçinin hakkı olmaktadır. Bu nedenle İslam ekonomisinde fiat artışıyla bordo mahkumları haksızlığa uğramamakta ve işverenle ücret artırımı pazarlığnda bulunmamaktadır. Çünkü ücreti mal üzerinden almaktadır. Bankalar, tamamen hisse senedi satışıyla ilgilenir. İşçi, emeği karşılığındaki ücretini, işyeri için düzenlenen hisse senetlerinden hakkettiği kadarını ay bitiminde cebine koyar ve dilerse harcamak için bankada paraya çevirir. Ama ücretliler, harcama kalemlerini hisse senedi olarak ödeyebilir.
-alıntı


--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.
(ALLAH RAHMET EYLESİN)
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4
--

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.