T a r a f s ı z D e ğ i l i z

PKK: Bizi satan ABD artık hedefimiz


PKK ve PJAK, Türkiye'ye istihbarat sağlamakla itham ettikleri ABD'ye olan tavırlarını artık değiştirdiklerini duyurdu.

PEJAK'ın sözcüsünden, ABD'nin Türkiye ve Irak'ta bulunan hedeflerine intihar saldırısı tehdidi geldi.

PKK'nın İran kolu PEJAK'ın üst düzey yetkililerinden bir sözcü, ABD'nin geçtiğimiz gün Türk savaş uçaklarının Kandil'de PKK kamplarına yaptığı saldırı öncesinde, Türkiye'ye istihbarat sağlamasını cezalandırmak için, ABD'nin Türkiye ve Irak'ta bulunan hedeflerine intihar saldırısında bulunacakları tehdidinde bulundu. ABD'yi Türkiye'ye istihbarat sağlamakla suçlayan, Peritan Dersim kod adlı üst düzey PJAK militanı, "ABD'ye karşı duruşumuzu değiştirdik ve artık onlara karşı safta yer alıyoruz" diye konuştu.
Peritan Dersim, "Belki günün birinde buna karşılık olarak, gerek Irak'ta gerekse de Türkiye'deki hedeflere intihar saldırıları düzenleyebiliriz. Hatta bu hedefler arasında Amerika'ya ait olanlarda bulunabilir" dedi. PJAK sözcüsü, "Saldırılarda arkadaşlarını kaybedenler, intikamı almak için intihar saldırılarına hazırlar" derken, bu şekilde düşünenlerin yine de örgütün kontrolü altında olduğunu belirtti. Sözcü Dersim, kişisel olarak kendisinin ise bu tür saldırılara karşı olduğunu da iddia etti.
"Türkiye bizi yok etmek istiyor, ama biz buna razı olmayacağız." diyen Peritan Dersim, saldırılar esnasında mağaralarda ve Kandil'e yakın dağlarda saklandıkları için sadece altı kayıp verdiklerini de öne sürdü.
PKK ile aynı hedefler için mücadele ettiklerini ve her iki örgütün de Abdullah Öcalan'ın yolundan gittiklerini söyleyen sözcü, 'Yine de kendi kararlarımızı kendimiz alıyoruz' iddiasında bulundu.


Kaynak:Dünya Bülteni/ Ajanslar

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.