8 Mayıs 2008

Türk Dünyası 1. İstişare Toplantısı

TÜRK DÜNYASI 1. İSTİŞARE TOPLANTISI

Toplantıyı düzenleyen:Serdar ŞAHİN

Toplantı tarih ve saati: 04/05/2008 15:00

Toplantının yapıldığı yer: Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneği

Toplantı İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı.Türkistanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Ekber Bey açılış konuşması için kürsüye davet edildi.Açılış konuşmasında bu ilk toplantının Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneğinde yapılmasından ve ev sahipliğinden duydukları mutluluğu belirterek her zaman bu dernekte toplanılabileceğini söyledi.Serdar Bey kürsüye davet edildi.

Serdar ŞAHİN ;

"Derneklerimizle görüşmelerimiz sonucunda,her derneğin başarılı fakat ayrı ayrı çalışmalar yaptığını tespit edilmesi sonucunda süreğen bir birlik için bu toplantıyı düzenlediklerini bildirdiler."

Ardından Sunumlarını yaptılar. (Sunumu ekte bulabilirsiniz.)

DİVAN HEYETİ SEÇİMİ

Divan Başkanı:Ekber YASSA

Divan Başkan Yrd:Nahide TAHAN

Katip:Erhan ŞAHİN seçildiler

Katılımcılar:

Aydınlar Ocağı

Prof. Zeki ARSLANTÜRK

SUFEYDER

Ahad MÜCAHİT

Vatansever Türklerin Topluluğu

Ali ÇALIKUŞU

Türk Arşivciler Derneği

Hacı Haldun ŞAHİN

D.Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği

Yusuf YUSUFOĞLU

Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneği

Ekber YASSA

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği

Hasan KÜÇÜK

Afganistan Türkmenleri Sosyal Yard.Derneği

M.İbrahim MAHDUM

D.Türkistan Göçmenleri Derneği

Ahmet TÜRKÖZ

D.Türkistan Göçmenleri Derneği

Yakup CAN

İstanbul Türk Ocağı

İsmail TÜRKOĞLU

D.Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği

Dilaver UYGUR

SUFEYDER

Recep BERBER

Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneği

Abdurrahman MÜCAHİT

Katılımcı

Fethi GEDİKLİ

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu

Nahide TAHAN

Rumeli-Balkan Türkleri Federasyonu

Özcan PEHLİVANOĞLU

Görevli

Mehmet ALTAN

Görevli

Mehmet GÜVEN

Görevli

Ahmet TERZİOĞLU

Görevli

Erhan ŞAHİN

Görevli

Rüstem KIRKAÇ

Görevli

Ahmet …

Divan Başkanı Ekber YASSA Bey dernek başkanlarını teker teker konuşmak üzere sırayla kürsüye davet etti.

1. BÖLÜM

D.Türkistan Göçmenleri Derneği Ahmet TÜRKÖZ;

Ahmet Bey bu oluşumun başarısı için ekonominin çok önemli olduğuna dikkat çekti ve öncelikle bunun için çalışılması gerektiğini söyledi.

Afganistan Türkmenleri Derneği adına İbrahim MAHDUM;
Türk Dünyası'nda kopukluğun olduğunu söyledi. Başlangıçta bazı zorlukların olabileceği (ekonomi gibi), fakat, birlik olunursa bunların aşılabileceğini belirtti. İbrahim Bey. Eğitim-sosyal-kültürel alanlarda çalışmalar yapılması gerektiğini bu sebeple toplantıların ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca Derneklerin tek başlarına değil de birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi

D.Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği Dilaver UYGUR;

Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği'nin bütün toplantılarda bulunacağını ve bunun çok güzel bir fikir olduğunu söyledi.

Batı Trakya Türkleri Derneği Temsilcisi Hasan KÜÇÜK;

Toplantının yapılmasının çok yararlı olduğu ve organize olmuş azınlıkların, organize olamamış büyük çoğunlukları kontrol ettiğini vurguladı.

SUFFEYDER Temsilcisi Ahad MÜCAHİT;

Türklüğün önemini bulunduğum derneğe girdikten sonra anladım. Bu organizasyonda verilecek her türlü göreve hazır olduklarını söyledi.Derneklerinin amaçlarından bahsetti;

1.Amaç:Türkiye ve diğer Türkleri eğitmek burslar vermek,

2.Amaç:Türklere her konuda yardım etmek,

3.Amaç:Türklerin birlik ve beraberliğine katkı sağlamak.

Derneğimiz ekonomik gücünü Sultan Faris Şirketler Grubu'ndan sağlamaktadır.

İstanbul Türk Ocağı Temsilcisi İsmail TÜRKOĞLU;

Bu oluşuma her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve diğer dernekleri de örgütlemek gerektiğine değindi.(Örn. Kıbrıs Derneği gibi).

Vatansever Türkler Topluluğu Ali ÇALIKUŞU;

Burada ki oluşumun Sivil Toplum Topluluğu olduğunu özellikle belirtti. Türk dünyası ile ilgili internet sitelerinin olduğunu söylüyor ve Serdar Bey'e birkaç soru yöneltiyor;

Serdar Bey'in söylemiş olduğu;

1-"Çalışmalarımızı hukuk dahilinde sürdüreceğiz." Buradaki hukuk kelimesinden neyi kastediyor ?

2-Normal hayat seyri derken neyi kastediyor?

3-Bu fikirleri durdurmak için birilerinin olduğunu söylüyor.Bu birileri kimler ?

4-Bizi kontrol edenler derken kimleri kastediyor?

Ali Bey, Serdar ŞAHİN Bey'e "Durum tespitini doğru yapmalıyız.Açık olmalıyız sözlerimizi çekinmeden bir Türk gibi söylemeliyiz.Yeri geldiğinde uslübumuzu sertleştirmeliyiz" dediler.

Divan Başkanı Ekber Bey , soruları yanıtlaması için Serdar Bey'i kürsüye davet ediyor.

Serdar Bey: "Hukuk derken ülke ve Türk Dünyası Ülkelerinin Demokrasisinin hukuklarına bağlı olacaklarını bildirdiler.

Normal hayat seyri olarak, Türk Dünyasına gönül vermiş herkes; sosyal hayatlarından ve ailesinden fedakârlık yapıp çalıştıklarını. Türklüğe gönül vermiş herkesinhayat seyrinden fedakarlık etmesi gerektiğini belirtti.

Bizi yabancı devletler ve misyonerlik faaliyetleri engellemek istiyor, yine bizi kontrol edenlerde onlar. Hasan KÜÇÜK Bey'in sözüne atıfta bulunarak organize olmuş kalabalık olmamız gerektiğini bildirdiler. Çalışmaların hep birlikte karar verilerek gerçekleşmesini önerdiler.

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Nahide TAHAN;

Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi olduğunu belirtiyor aynı zamanda Suudi Arabistandan gelen paraya ŞUPHE ile bakarım ve bakılması da gerekir özellikle bu paranın kullanılacağı alan eğitim ve ekonomik yardım içeriyorsa daha da şuphe ile bakarım dediler.

Divan Başkanı toplantı kuralı gereği 2. Ve 3. Kişiler hakkında olumsuz söz söylenmeyeceğini belirtiyor.

Türk Arşivciler Derneği Hacı Haldun ŞAHİN;

Amaçlarının devlet, millet ve tarihle ilgili arşivlerde çalışmalar yapmak olduğunu belirttiler.

Projeleri:Kıbrıs ile ilgili 100 kişi ile 2.5 senelik bir Kıbrıs vakıf mal varlıkları ile ilgili çalışma yapıp 2007'de sergi açtıklarını,

İ.T.Ü. 'nün arşivini düzenlediklerini,

Şu an G.D. Anadolu da ki Alevilerle ilgili çalışmalarının sürdürdüğü,

Ayrıca Türk Dünyası ile ilgili arşiv çalışması yapmak istediklerini bildirdiler.

Konuşmasında geçmişin baskısı ile geleceğin yönlendirilemeyeceği, tek tek hareket etmektense ortak hareket edilmesi gerektiğini belirtti ve bir gün Türklerin tek bayrak altında toplanacaklarını temenni etti.

Rumeli-Balkan Türkleri Derneği Özcan PEHLİVANOĞLU;

Değişik Sivil Toplum Kuruluşlarında bulunduğunu ama her seferinde başladığını fakat istenilen sonuçların alınamadığından bahsettiler. Geçmişteki tecrübelerden bu tür toplulukların başarılı olması siyasetin desteğini sağlamaktan geçtiğini, Devletin destek vermemesi halinde bu çalışmaların sonuçsuz kalacağını bildirdi.

Bizim birlikte olmamızı istemeyenler var deyip "Rumeli-Balkan Türkleri Federasyonunu kurarken bizden Türk kelimesini çıkartıp göçmen kelimesini koymamızı istediklerini belirttiler."

Balkanlar da ve Avrupa'da 600 yıl olarak bilinen Türk geçmişinin aslında 3000 yıl olduğunu belirtiyor. 301. maddeye karşı çıkılması gerektiğini, dış güçler tarafından kontrol edildiğimizi söylediler.

Yunanlıların bizle ilgili iddialarının olduğunu ve okullarda bunla ilgili dersler verdiklerini, Türkiye'ninse Türklükle ilgili çalışmalarının olmadığını belirttiler.

Selanik'te Pontus anıtı dikildiğini ama kimse tarafından protesto edilmediğini bildirdiler.

Türkiye'de yaşayan Türklerin öncelikle çalışma yapması gerektiğini, bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na; Türklük kavramının ilköğretim kitaplarına konulmasını tavsiye ettiklerini fakat ilgilenilmediğini söyledi.

Balkan ülkelerinin bizle ilgili politika ve stratejilerinin olduğunu ama Türkiye'nin böyle bir politika ve stratejisinin olmadığını söylüyor.

Geçmişte de böyle oluşumların olduğunu fakat siyasi destek alınamadığı için başarısız olunduğunu ve mutlak suretle bu çalışma için siyasi desteğin şart olduğunu aktardı.Türk Dünyası ile ilgili her türlü birliktelik ve yardımlaşmaya bulunduğu federasyon adına hazır olduklarını söylediler.

Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Zeki ASLANTÜRK;

"Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çizdiği yol doğrudur, asla Helenci değildir, bilakis kendisi Türkçü'dür.Biz şuan bir derneğin misafiriyiz.Bu toplantılar bir dernek tarafından toplanır onun belirlediği konular tartışılır.Diğer toplantıyı bir başka dernek üstlenmeli ve düzenlemelidir. Akademik bir destek ihtiyacında, Marmara Üniversitesi olarak öğretim üyesi ve her türlü desteği verebileceklerini belirttiler.

İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ömer KUL;

"DoğuTürkistan ve Osman Batur üzerine doktora yapıyorum. Başarılı olsun olmasın, başlamalı ve ilertletmeye çalışmalıyız. En azından safımızı belli edelim. Yabancı ülkeler Türk düşmanlığını halkına aşılıyor. Sosyal hayatımızdan ve yaşantımızdan fedakarlık yaparak bu oluşuma katkı sağlamalıyız.

2. BÖLÜM

Hasan KÜÇÜK;

"T.C. Devleti ile T.C. hükümeti farklı ifadelerdir. Bunları karıştırmamalıyız."

Vatansever Türkler Topluluğu Ali ÇALIKUŞU;

"Şu anki devlet 1923'deki devlet değil. Hükümet devleti temsil eder. Kötü yönetim sayesinde giderek küçülüyoruz. Kavimler iyi yöneticiler tarafından yönetilmedikçe yok olmaya mahkûmdur. Türk'ü engelleyen yabancı devletler değildir. Türkleri siyonlar ve Yahudiler engellemektedir. Dünya'daki bütün bu olayların altında da bunlar vardır. Türkler onların önünde bir engeldir. Biz onlarla savaşmalıyız. Böyle yapılan oluşumlar, toplantılar daha öncede oldu ve o çalışmalar konusundan çarpıtıldı. Bu tarz yapılanma ile sonuca ulaşmamız zor. Böyle bir oluşumun başarılı olabilmesi için toplumun bu tür oluşumları sahiplenmesi gerekir. Toplumun yapısını değiştirmemiz gerekiyor. Toplum tarihini bilmiyor, bilinçli değil. Toplumu eğitmemiz gerekiyor, okullardaki eğitim yetersiz. Biz Türkler arasında bir yardımlaşma oluşumu içindeyiz. İsmi TEKTÜRK. İlçelerdeki Türklüğü savunan kişilerin birbirinin çalışmalarından haberdar olması, birbirinin çalışmalarına yardımcı olunması amaçlanıyor. İlkokul çağındaki çocukları bilinçli olarak eğitmeliyiz. Birliğimizin ismi önemli değil yeter ki birlikte hareket edelim. Toplumu bilinçlendirip arkamızda olmalarını sağlamalıyız. Bu birlikteliğe şirketler, ticari kuruluşlarında katılımını sağlayıp toplumu yerli mala teşvik etmeliyiz."

Rumeli-Balkan Türkleri Derneği Özcan PEHLİVANOĞLU;

"Oluşumun başarılı olabilmesi için bu toplantıların belli sürelerde yapılması gerekir. Türkiye'de milliyetçiliği öldürme çabaları vardır. Türkleri ya Slavlaştırmak istiyorlar, ya onlara Müslümanlaştırılmış Slav ya da Müslümanlaştırılmış yunan muamelesi yapıyorlar. Öncelikle stratejimiz belirlemeliyiz. En büyük güç devlettir. Siyaseti kontrol ederek devletin olanaklarını Türkler ve Türk Dünyası için kullanmalıyız. Şu anda Sivil Toplum Kuruluşları bile parçalanarak etkileri azaltılmıştır. Önümüzdeki yerel seçimlerde Türk Dünyasına sahip çıkacak belediye başkanları seçmeliyiz. Siyaset parayı kontrol ediyor, siyaseti kontrol edersek ekonomiyi kontrol edip, bu parayı Türk Dünyası için kullanabiliriz."

Divan Başkanı tarafından Karma Komisyon oluşturulmak üzere oylama yapılıp 5 aday seçildi.

1.Aday-Rumeli-Balkan Türkleri Derneği 1 temsilci seçip Divana sunacak.

2.Aday-B.Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 1 temsilci seçip Divana sunacak.

3.Aday-D.Türkistan Göçmenleri Derneği 1 temsilci seçip Divana sunacak.

4.Aday-İstanbul Üniversitesi araştırma görevlisi Ömer KUL.

5.Aday-Afganistan Türkleri Derneği 1 temsilci seçip Divana sunacak.

6.Aday-Toplantıyı Tertipleyen Serdar ŞAHİN

1.Danışman-Zeki ARSLANTÜRK

Toplantı gündem ve zamanlarına Karma Komisyon karar vereceğine oybirliği ile karar verildi.

SERBEST BÖLÜM

Rumeli-Balkan Türkleri Derneği Özcan PEHLİVANOĞLU;

Özcan Bey; Yurtiçi ve yurt dışındaki dernekleri de bu oluşama dahil etmemiz gerektiğini belirtti. Ayrıca Türk topraklarının yabancıları satıldığını belirtti.

Türklerin birbirinden haberi yok. Dış güçler Türklerin birliğini engellemiş.

25 Mayıs İstanbul-Eyüp Kemerburgaz'da şenliklerimiz var herkesi bekliyoruz diyerek katılımcıları şenliğe davet ettiler.

Afganistan Türkleri Derneği İbrahim MAHDUM;

"Bütün Türkler kardeşimizdir. Toplantının amacı Türk Dünyası için adımlar atmaktır. Fakat her bölgede Türklerin bir sürü problemleri bulunmaktadır ilk etapta bunları çözmeliyiz. İşe siyaseti karıştırmamalıyız. İlk işimiz birbirimizi tanıyarak, mevcut problemleri çözmek olmalıdır. Bu problemleri çözerken kimse kişisel davranmamalıdır. Yılda 8 defa toplanmalıyız. Bunların 4'ü kamuoyuna açık olacak proğramlar olması gerekir.Bunları yaparken daima şeffaf olalım. Genel sorunlarımızı dile getirerek çözüm arayışında bulunalım ve örf adetlerimizi tanıyalım ve tanıtalım.

Not: İlk Karma Komisyon ve komisyonu teşkil edecek kişi ve kuruluşların listesinin verilmesi bekleniyor. Karma komisyonun ilk listesinin oluşturulmasından sonra, karma komisyon ilk toplantısını yapacaktır.

Bilgilerinize. Saygılarımla.

Toplantıya iştirak eden tüm Değerli Katılımcıları adına

Serdar ŞAHİN


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.