T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Www.Muhabbetullah.Com Cennet Saraylari Sabir Tuglalariyla Oruluyor…

Cennet Saraylari Sabir Tuglalariyla Oruluyor…

Mehmet, anne ve babasindan iyi bir terbiye almis, ahlakli, durust, dindar bir gencti. En cok sevdigi insan babaannesiydi. Ondan dini duygu ve dusunce adina cok sey ogrenmisti. En cok da babaannesinin sukur tavsiyesi onu etkilemisti. Babaannesi ona sik sik, - Evladim! Biz cok zayif insanlariz. Ihtiyacimiz coktur. Rabb'imizin lutfu ise cok genistir. Bize sayamayacagimiz kadar nimet vermis. O'na ne kadar sukretsek az. O yuzden her daim son nefesine kadar sukurle iki buklum ol. O'nun lutfu da kahri da hostur. O'ndan ne gelirse gelsin her zaman hamd et, diyordu. Mehmet de bu sozleri kulagina kupe yapmisti. Devamli Rabb'ine sukrediyordu. Artik Mehmet evlilik cagina gelmisti. Aile buyuklerinin tavsiyesi uzerine helal sut emmis, kendisi gibi dindar bir hanim kizla evlendi. Bundan dolayi da Rabb'ine cok sukretti. Iki rekat sukur namazi kildi. Mehmet, esiyle cok iyi anlasiyordu. Birbirlerini kirmamaya dikkat ediyorlar, huzurlu ve mutlu bir aile hayati yasiyorlardi. Bu mutlu aileye mutluluklarini ikiye katlayacak bir mujde lazimdi. Bu mujde de fazla gecikmeden gelmisti. Mehmet, baba olacakti. O kadar cok sevinmisti ki, hemen bir abdest aldi ve sukur secdesi yapti ve Rabb'ine soyle dua etti: - Allah'im! Hic layik olmadigim halde bana pek cok lutufta bulunuyorsun. Nimetlerinin sukrunden acizim ya Rabbi! Sana kainatin zerreleri adedince hamd ve sena ediyorum. Dogacak yavrumuzu halis bir evlat eyle ve Sen'in rizandan bir lahza olsun ayrilmamasini nasip et. Dokuz ay cok cabuk gecmisti. Mehmet'in nur topu gibi bir oglu dunyada gelmisti. Adini esiyle istisare ederek Abdullah koydular. Abdullah dogduktan sonra hayatlari daha da degismisti. Cunku onlar artik evde uc kisiydiler. Hayatlarini tamamen Abdullah'a gore ayarlamislardi. Adeta Abdullah'la oturup Abdullah'la yatiyorlardi. Aradan uc yil gecmisti. Abdullah artik konusmaya baslamisti. Evde cesitli muziplikler yapiyor, yarim diliyle anne ve babasini gulduruyordu. Babasi namaz kilarken, o da yaninda duruyor, onunla beraber namaz kiliyordu. Aksam oldugunda Mehmet evde sesli olarak kitap okuyor, Abdullah ve annesi de Mehmet'i dinliyorlardi. Mehmet ve ailesi boyle mutlu bir hayat surerken bir gece Abdullah'in ansizin atesi cikivermisti. Annesi, biraz da anne sefkatiyle paniklemisti. Mehmet, - Bir sey olmaz. Daha once de boyle cok ateslenmisti. Hemen bez ve su getir atesini dusurelim, dedi. Gece boyu ugrastilar ama Abdullah'in atesi bir turlu dusmuyordu. Gozlerinin altlari da mor mor olmustu. Mehmet, hemen bir doktor cagirmak icin evden cikti. Doktor kasabadaydi. Koyden kasabaya gitmek ise uc saati buluyordu. Uc saat gidis, uc saat da gelis toplam alti saat sonra doktor koye gelebilmisti. Hemen Abdullah'in yanina gitti. Onu muayene etti. Abdullah'in durumu hic de iyi degildi. Annesi, doktorun ifadesinden oglunun durumunun ciddi oldugunu anlamisti.
- Doktor bey! N'olursunuz soyleyin, oglum iyilesecek degil mi?

Doktor, bir sey soylemeden Mehmet'i cagirarak disari cikti. Mehmet'e cok gec kalindigini, oglunun sayili dakikalari oldugunu soyledi ve kasabaya dogru yola koyuldu. Mehmet odaya girdi. Esinin aglamaktan gozleri kan canagina dondu. Mehmet, yatagin basina diz cokerek oglunun basini oksuyordu. Cok duygulanmisti. Artik daha fazla gozyaslarini tutamamisti. Bir yandan agliyor, bir yandan da soyle diyordu: - Canim oglum! Insallah cennette gorusecegiz. Baban sana doyamadi. Ama olsun. Seni bize bir hediye olarak Rabb'imiz verdi. Veren O, alan da O. Emrine karsi boynumuz kildan ince. O'na binlerce hamd ve sena olsun. Abdullah son nefesini vermisti. Bu sirada otelerde Cenab-i Hak ile olum melegi Azrail (aleyhisselam) arasinda soyle bir diyalog yasaniyordu: - Kulumun cigerparesini elinden aldiniz. Kulum bu durumu nasil karsiladi? Ne soyledi? - Ya Rabbi! Sabretti ve Sana sukretti. - Bu kulum icin cennette bir kosk yapin ve adini da "Hamd (sukur) kosku" olarak koyun. Evet, her durumda Allah'a sukretmek ve sabretmek sonunda da cennetleri kazanmak
varken, basimiza bir bela geldigi zaman bir anlik ofke ile Allah'a isyan etmek dogru degildir. Kisinin bu ofke dolu isyanla kendini rahatlatmaya calismasi bir aldanmisliktir. Boylesi kimselerin sonucta rahata kavusmadiklari gibi cenneti kaybetme tehlikeleri de vardir.

Allah hepimize sabir versin… Amin!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
http://www.muhabbetullah.com

Nur Üstüne Nur Bir Forum..
islami Forum islami Site
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.