3 Mayıs 2008

Yahudi`nin Yahudi`ye ırkçılığı

Yahudi`nin Yahudi`ye ırkçılığı

Bir Yahudi başka bir Yahudi`ye ırkçılık yapar mı?
GÖZLEM YETENEKLERİ ZAYIFMIŞ
İsrail'de Etiyopyalı siyah Yahudilere karşı gelişen ırkçılık artıyor. Önceki gün dört Etiyopya asıllı öğrenci yeterli gözlem ve dikkat yeteneğine sahip olmadıkları gerekçesiyle ayrı bir sınıfa konuldu. Etiyopyalı dört kız öğrencinin ayrı bir sınıfa konulmasının bir diğer gerekçesi ise bunların "Siyonist Haraket"e üye olmamaları.

AİLELER: SİYAH OLDUĞUMUZ İÇİN AYRIMCILIĞA TABİ TUTULUYORUZ
İsrail yeni bir ırkçılık skandalıyla sallanıyor. Daha önce ana okuluna giden Etiyopya asıllı Yahudileri farklı sınıflara alan İsrail'de bu kez de bir ilk öğretim okulunda aynı uygulamaya geçildi. Güney Afrika'daki beyazların siyahlara uyguladığı ayrımcılığı (apartheid) hatırlatan bu durum İsrail'de günün konusu oldu. Lamerchav İlköğretim Okulu'na giden dört Etyopyalı kız öğrencinin babası, "Bizler fakir ve siyah olduğumuz için ayrımcılığa tabi tutuluyoruz" dedi.

AŞIRILAR AYRIMCILIĞI SAVUNDU
Diğer tüm öğrencilerin "Siyonist Haraket"e üye olduğu Lamerchav İlköğretim Okulu'nda ayrı bir sınıfa konulan Etiyopyalı kız öğrencilerin aileleri de bu duruma isyan etti. Kızların babası, İsrail'in siyahlara karşı ayrımcılık yaptığını kaydederken, İsrail Ulusal Yahudi Partisi'nin bu durumun büyütülmesi gereken bir şey olmadığı şeklindeki açıklaması dikkat çekti.

EĞİTİM BAKANI ŞOK OLDU
Bu arada İsrail Eğitim Bakanı Yuli Tamir, öğrencilerin bu şekilde ayrımcılığa tabi tutulması karşısında şok olduğunu belirtti. Tamir, bunun aleni bir ırkçılık olduğunu söylerken, sorumluların sonuçlarına katlanacağını kaydetti. Bakanlık, eğitim kurumlarında ayrımcılığa yer olmayacağını belirterek, bu olayın üzücü olduğunu kaydetti.

ETİYOPYALILAR YAHUDİ KABUL EDİLMİYOR
İsrail'de son dönemde Etiyopya'dan gelen siyah Yahudilere karşı ırkçı hareketler dikkat çekiyor. Etiyopyalıların kendilerini Yahudi olarak addetmelerine rağmen, aşırı sağcı Yahudiler bu durumu kabul etmiyor. İkinci Dünya Savaşı'nda başta Almanya olmak üzere Avrupalı güçler tarafından ırkçılığa tabi tutularak katledilen Yahudilerin Etiyopyalılara karşı ırkçı bir tutum takınması ise ilginçlik arzeden bir başka durum olarak göze çarpıyor.. Geçen hafta İsrail Hahambaşı Dov Lior da, tüm Filistinli Arapların etnik temizliğe tabi tutulmasını istemişti.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.