T a r a f s ı z D e ğ i l i z

İLKER PAŞAYA BÜYÜK HAKARET !

Vakit, Başbuğ'la ilgili ikinci belgeyi dün yayınlamıştı. Fakat belgede gözden kaçan bir ayrıntı vardı. Türkiye'nin Kara Kuvvetleri Komutanı'na hakaret gibi sözler vardı.

İlker Başbuğ'a Büyük Kulüp'e kabulünde hakaret gibi sözler...



İlker Başbuğ'un Büyük Kulüp'e kabul belgesini dün Vakit Gazetesi yayınlayınca Genelkurmay'dan sert açıklama geldi. Açıklamanın ardından üyeliğiyle ilgili bir ayrıntı gözlerden kaçmıştı. Oysa Büyük Kulüp'e üyeliğe kabulünü gösteren resmi belgede Türkiye Cumhuriyet Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'a hakeret dolu sözler yer alıyor:

Kara Kuvvetleri Komutanı hakkında yapılan 'tetkik' ve 'soruşturma' tartışmanın odağı haline geldi.

Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’un Büyük Kulüp’e üye olduğu ortaya çıktı. Üyeliğe kabul edildiğini gösteren bu şok belgede, İlker Başbuğ hakkında hakaret kabul edilebilecek ifadelere yer veriliyor. Başbuğ’un bütün geçmişi araştırıldığı ve sabıka kaydı olup olmadığı incelendikten sonra kulübe kabul edildiği ele geçirilen belgede yazıyor.

Belgeden, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’un 1882 yılında İngiliz Elçisi Sir Alfred Sandison tarafından kurulan “Büyük Kulüp” adlı derneğe üyelik başvurusunda bulunduğu ve başvurusunun kabul edildiği anlaşılıyor. Dernek Başkanı Duran Akbulut, İlker Başbuğ’a gönderdiği 18.12.2006 tarihli yazıda şunları kaydediyor: “Büyük Kulüp Derneği'ne üyelik için yapmış olduğunuz başvurunuz ilgili kurullarca tetkik edilmiş olup, Yönetim Kurulumuzun 09.12.2006 tarihinde yapmış olduğu toplantıda üyeliğe mani haliniz bulunmadığı anlaşıldığından, Büyük Kulüp üyeliğine kabulünüze karar verilmiştir.”

Yazıdaki “tetkik edilmiş olup” ve “üyeliğe mani haliniz bulunmadığı” ifadeleri, “Kulüp, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli makamlarından birinde bulunan bir komutanla ilgili ‘güvenlik soruşturması’ yapmış” şeklinde yorumlanıyor.

Üyeliğe kabul yazısının devamında da şöyle deniliyor: “Bilgi edinmenizi rica eder, aramıza hoş geldiniz der, üyeliğinizin size ve kulübümüze hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım.”

“SABIKA KAYDINA BAKTIK”

Kulüp yetkilileri, her üye adayına olduğu gibi Başbuğ’un da “güvenlik soruşturması”na tabi tutulduğunu belirterek, “Adaylar hakkında 10-15 gün süren bir araştırma yapılıyor. Sabıka kayıtlarına bakılıyor, ona göre üyeliğe kabul ediliyor veya edilmiyor. Bir de adayın içeriden referansının olması gerekiyor” bilgilerini verdiler.




BU NASIL BİR KULÜP?

“Seçkinler kulübü” olarak da bilinen Kulüp’ün resmi internet sitesindeki şu bilgiler dikkat çekiyor: “1882 yılında İngiliz Elçisi Sir ALFRED SANDISON tarafından başlatılan çalışmalar sonucu: diplomat, yönetici ve işadamlarından oluşan 30 kurucu üyenin sosyal amaçlarla kurdukları (CERCL’E a’PERA) adlı kulüp 1884 yılında (CERCL’E d’ORIENT) adını almıştır… Toplumumuzun tarihindeki en büyük bunalımların ve değişmelerin yaşandığı sürecin tanığı olan kulübümüz aynı zamanda bu olaylarda rol üstlenmekle birlikte, üyelerinin bunlara fiilen katıldığı bir cemiyet olmuştur.”

İŞTE O KULÜBÜN YÖNETİM KURULU

Duran Akbulut (Yönetim Kurulu Başkanı)

Yüksel Yalova (2. Başkan)

Mehmet Seren Dinçler

O. Taylan Kendirli

Melih Tavukçuoğlu

Tevfik Altınok

Mehmet Nuri Kuriş

Atalay Şahinoğlu

Mehmet Özcan

Mustafa İscan

Aslan Adıgüzel

YEDEK ÜYELER

Numan Erdem

Figen Tanyeri

Müge Yazgan

Reyhan Şahin Benzes

Burhan Çavuşoğlu

Alper Poyraz

BALOTAJ KURULU

Org. Çevik Bir (Başkan)

Bedri İnce (2. Başkan)

Haşmet Olgaç (Asbaşkan)

Perviz Zekioğlu

Koptagel İlgül

Misel Gülçiçek

Turhan Sarıgülle

Sadettin Sükan

Hakkı Kalkavan

Coşkun Bekar

Vedat Bayram

Hakan Öncel

Başar Nuhoğlu

Behruz Vatandost

İsmail Yıldız

YEDEK ÜYELER

Mahmut Tanyol

Elif Göktan

Mehmet Sena Yüceöz

Hakan Kefoğlu

Sami Gören

DİSİPLİN KURULU

Mehmet Moğultay (Başkan)

Nazmi Akiman (2. Başkan)

Şükrü Aytekin İlhan

Org. Necati Özgen

Erol Cihan

Emekli Amiral Nezih İşeri

Eski Müsteşar İlhan Kesici

Sevgi Gümüştekin

Mehmet Yıldırım

Fikret Öztamur

İlter Ural

YEDEK ÜYELER

Ruşen Sağıroğlu

Tekin Akmansoy

Ercüment Ünlü

Kerem Ertan

Sinan Kılıç

SİCİL KURULU

Uğurman Yelkencioğlu (Başkan)

Yüksel Erikmen (2. Başkan)

Serdar Tepe

Adem Ceylan

Haydar Yanıkoğlu

YEDEK ÜYELER

Sami Behar

Hande Yılmaz

Işık Seyran

DENETLEME KURULU

Engin Berker (Başkan)

Kadir Boy

Erol Pelister

YEDEK ÜYELER

Haluk Demirtopuz

Mehmet Vodina

İbrahım Çehreli

(Bugün)

1 yorum:

  1. Vatan işgal edilmiş.Yazıklar olsun bize şehidlerimizin kemikleri sızlıyor :(((
    ALLAH hepimizi ıslah etsin

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.