23 Temmuz 2008

Bakın internet ve "e-mail" ile neler oluyor!!!


Somali'de İslamcılar
başkanlarını 'e-mail'le değiştirdi...


Eritre'de, liderin değiştirildiği toplantıda, Somali İslamcılarının önde gelen 50'si hazırdı, 30 üye ise e-maille karara katıldı.



Somali'de İslamcı liderlerden Şeyh Hasan Dahir Aweys, Eritre'de sürgünde bulunan muhalefetin sorumluğunu üzerine aldığını belirterek, geçen ay BM'nin arabululucu olduğu barış görüşmelerine katılan Şeyh Şerif Ahmed'den başkanlığı devraldığını resmen ilan etti.

Şeyh Dahir Aweys, gazetecilere telefonla yaptığı açıklamada, "Şimdi, ben, Şeyh Hasan Aweys, genel başkan ve yönetim komitesi başkanıyım. Şeyh Şerif Ahmed görevden alındı. Çünkü Şeyh Şerif ve grubundan nefret ediliyor. Asmara'daki Somali Bağımsızlık grubunu terketti" dedi.
Somali İslamcılarının hareketi ARS'nin merkezi Eritre'de bulunuyor. Sürgündeki muhalifler tarafından geçen Eylül'de Eritre'de kurulan ARS, Somali'de işgalci Etiyopya kuvvetlerine karşı savaşan direnişçi grupları temsil ediyor. Grup içinde İslamın çeşitli yorumlarını taşıyan geniş spektrumda siyasetçiler bulunuyor. Şeyh Şerif'in ismi grup içinde 'ılımlı' olarak biliniyor.
Sürgünde faaliyet gösteren ARS'nin başlıca amacı Etiyopya ordusunun Somali'deki müdahalesine son vermek. Somali geçici hükümeti ile ARS'den bazı üyeler, geçen ay Cibuti'de bir barış anlaşması imzalamış, bir ay sonra ateşkesin yürürlüğe girmesini kabul ederek, bölgeye BM barış gücünün konuşlandırılması çağrısında bulunmuşlardı. Ancak Aweys ve diğer İslamcılar ise anlaşmaya şiddetle karşı çıkmışlaır ve tanımayacaklarını açıklamışlardı.
ARS halkla ilişkiler başkan yardımcısı İsmail Adow, Ahmed'in uzaklaştırıldığını çünkü Asmara'daki muhalefet karargahında bulunmadığını söyleyerek "Birçok önemli kuralı ihlal etti. Yaklaşık 3 aydır kayıplarda" diye konuştu.
ARS yönetim kurulunda oylama yapıldığı ve görev değişikliğinin kabul gördüğü bildirildi. İsmail Adow, "50 üye bugün burada. Diğer 30 üye ise e-posta ile oy kullandı" dedi.
Bu arada, görevden alınmasının geçersiz bir girişim olduğunu savunan Şeyh Ahmed, sözcüsü Süleyman Olad Roble vasıtasıyla "Ne söylemişlerse hepsi boş ve geçersiz" iddasında bulundu.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Çarşamba, 23 Temmuz 2008

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu maili http://groups.google.com/group/gencdusunur GENÇ DÜŞÜNÜR GÖNÜLERLERİ Mail Grubu'nda olduğunuz için aldınız.
Site yönetimi ile tanışmak için, actiontime1@hotmail.com mail adresini MSN nize ekleyebilir, her konuda fikirlerinizi, bilgilerinizi paylaşabilir yahut mail almak istemezseniz irtibat kurabilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.