T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Haber 5'ten Vakit'e kınama....

Türkiye'de radikal İslamcı çizgisiyle ön planda olan ve günlük 70.000 tirajı olan Vakit gazetesinin son hazırladığı bulmacanın şifre cümlesi, yine Türkiye'den yayın yapan bir diğer gazete olan günlük 170.000 tirajlı Akşam gazetesine manşet oldu.



Vakit gazetesi önceki gün okuyucularına sunduğu çengel bulmacada resim olarak geçtiğimiz haftalarda Amerikan Başkonsolosluğu'na düzenlenen ve hiçbir örgüt tarafından üstlenilmeyen saldırıda öldürülen Türk polislerini kullandı.



İslamcı gazetenin çengel bulmacasını çözen okuyucuların şifre olarak, "Gavurlar için değer miydi?" cümlesine ulaşması ulusalcı yazarlarıyla ön planda olan Akşam Gazetesi tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Milli Görüşçü Haber 5 tepki gösterdi

Akşam Gazetesi'nin manşete taşımasıyla gündem olan, olay bulmacaya bir tepki de Milli Görüşçü bir haber sitesiden geldi. Milli Görüşçü çizgisiyle bilinen Haber5 sitesi "Bu hareket Vakit'e yakışmadı!" diyerek tepkisini gösterdi.

Bu hareket Vakit'e hiç yakışmadı!!!

Haftalık çengel bulmacasına ABD Başkonsolosluğu önünde şehit düşen 3 polisin resmini koyan Vakit Gazetesi, bulmacanın şifre cümlesinde şoke etti: Gavurlar için değer miydi?

Akşam Gazetesi'nin manşete taşıdğı Ali Ekber Ertürk imzalı haber şöyle:

"Vakit’in çengeline bu defa da şehitler takıldı. Çengel bulmacasına ABD Başkonsolosluğu önünde şehit düşen 3 polisin resmini koyan Vakit Gazetesi, bulmacanın şifre cümlesinde şoke etti: Gavurlar için değer miydi?Vakit Gazetesi, tartışmalara yol açan soru ve “şifre” sözcüklere yer verdiği çengel bulmacasına bir yenisini daha ekledi. Vakit dünkü sayısında yer alan çengel bulmacada, İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu’na yönelik El Kaide’nin yaptığından şüphelenilen saldırıda şehit olan polislere “Gavurlar için değer miydi” ifadesiyle yer verdi.KONSOLOS DA VARDIFatih Uğurlu tarafından hazırlanan Vakit’in dünkü çengel bulmacasında ana tema, ABD Başkonsolosluğu’na yönelik saldırı oldu. 3 Türk polisinin şehit olduğu saldırıyı bulmacasına taşıyan gazete, şehit polislerin tek karede montajladığı büyük fotoğrafını yayınladı. Bu fotoğrafların altında da yine büyük ebatta, ABD Başkonsolosu Sharon Wiener’in fotoğrafı vardı. “Şifre Sözcük” bölümünde ise, İstinye saldırısı kastedilerek “Gavurlar için değer miydi” ifadesi yer aldı.


İLK ÖRNEK BU DEĞİL

Vakit’in çengel bulmacası daha önce de benzer yakıştırmalarla sert tepki toplamıştı. Komutanların fotoğrafının yer aldığı çengel bulmacasında şifre sözcük “Kral değilsiniz” olurken, ünlü müzisyen Fazıl Say’a yönelik de yine aynı bulmacada “Başörtüsü düşmanı müzisyen” sorusu sorulmuştu. Vakit’in çengel bulmacasından, AKP’ye yönelik kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da nasibini almıştı. Yalçınkaya’nın yer aldığı bulmacada şifre sözcük “Tek kişilik Meclis”ti. "

Vakit gazetesi ise arşiv sayfasından Akşam gazetesinin manşetine şöyle cevap verdi:

"“Karamehmetler’in Akşam’ı, dünkü Vakit’te yer alan bulmacadaki ‘Gavurlar için değer miydi’ mesajından alınmış olmalı ki, “Kafaya bak” başlığı ile manşete çekti. Konsolosluk baskınında attıkları manşetleri unutmuş olmalılar… Anlaşılan o ki, dünyaya şaşı bakan Serdar Turgut, olaylara da şaşı bakmaya başlamış.”

ABD Başkonsolosluğu'na saldırıyı düzenleyen örgütün El Kaide olduğu yönünde iddialar olsa da El Kaide örgütü tarafından saldırılarla iligli her hangi bir açıklama gelmedi.

Öte yandan El Kaide sempatizanlarının toplandığı birçok radikal İslamcı sitede ise saldırılar olumlu karşılanmadı.

Saldırının El Kaide örgütünden etkilenmiş ve Amerika'ya düşmanlık besleyen birkaç kişinin bireysel eylemi olduğu sanılıyor.

Türk polisi ise olay hakkındaki soruşturmasını sürdürüyor.

Press Medya

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.