T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Prof.Dr.Uçkun Geray, Yusuf Durdu ve Nuran Gökdemir gözaltına alındı


İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Prof. Dr. Uçkun Geray ile Parti Yöneticilerimiz Yusuf Buldu ve Nuran Gökdemir gözaltına alındılar!

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uçkun Geray, parti yöneticilerimizden Yusuf Buldu ve Nuran Gökdemir, "Ergenekon" operasyonu kapsamında evleri arandıktan sonra gözaltına alındılar. Geray ve Gökdemir İstanbul'da, Buldu Silifke'de gözaltına alındılar.
Arama ve gözaltı kararlarının 21 Temmuz 2008 günü Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verildiği, kararın "Ergenekon soruşturmasında ele geçirilen dökümanlardan elde edilen bilgiler" çerçevesinde alındığı öğrenildi. Bu kapsamda Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül ile dergi yazarlarından bir kısmının da gözaltına alındıkları iddia edildi. Konuyla ilgili olaral İP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz'in yaptığı açıklamayı aşağıda sunuyoruz.

Ankara, 23 Temmuz 2008 Basın Açıklaması İşçi Partisi Genel Sekreter Vekili Mehmet Cengiz: TÜRKİYE'Yİ SAVUNMAKSUÇ HALİNE GETİRİLMEK İSTENİYOR · Ergenekon'da yeni saldırılar diktatörlük hevesidir İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi, Türkiye'nin ormancılık ve çevre konusunda en yetkin bilim adamı, "hocaların hocası" Prof. Dr. Uçkun Geray, İşçi Partisi yöneticileri Yusuf Buldu ve Nuran Gökdemir bugün gözaltına alındılar. Aynı kapsamda Milli Çözüm dergisinin Genel Yayın Yönetmeni ve bazı yazarlarının da gözaltına alındıkları öğrenilmiştir. Ergenekon tertibinin yaşanan aşamalarının, AKP kapatma davasıyla eşzamanlı yürütülmesi anlamlıdır. Edinilen bilgilere göre yeni saldırı "Ergenekon soruşturmasında ele geçirilen dokümanlardan elde edilen bilgiler çerçevesinde Milli Çözüm Dergisi Operasyonu"ymuş!Bir kez daha görülmüştür ki, bu operasyon Türkiye'yi savunan, Amerikan emperyalizminin saldırganlığına direnen tüm yurttaşları hedef almaktadır.Artık iyice anlaşılmıştır ki, sadece İşçi Partisi değil, sadece Türk Ordusu değil, Amerika'nın ve Türkiye'deki işbirlikçilerinin denetimi altında olmayan herkes hedeftir. Amerika'ya ve Haçlı İrtica'ya karşı olan herkes hedeftir!Hitler faşizmine karşı deneyimini aktaran rahip Martin Niemoller'in şu sözlerini herkese hatırlatıyoruz: "Önce sosyalistler için geldiler, ben sosyalist olmadığım için sesimi çıkarmadım. Sonra sendikacılar için geldiler, sendikacı olmadığım için sesimi çıkarmadım. Sonra Yahudiler için geldiler, Yahudi olmadığım için sesimi çıkarmadım. Sonra benim için geldiklerinde, benim için sesini yükseltecek kimse kalmamıştı."Tertibi kınıyor, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.



--
***************************

İŞÇİ PARTİSİ
Telefon: (0312) 231 81 11
Faks: (0312) 229 29 94
http://www.ip.org.tr/
http://www.doguperincek.gen.tr/
http://www.oncugenclik.gen.tr/
AYDINLIK: http://www.aydinlik.com.tr/
ULUSAL KANAL: http://www.ulusalkanal.com/
KAYNAK YAYINLARI: http://www.kaynakyayinlari.com/
BİLİM ve ÜTOPYA: http://www.bilimutopya.com.tr/
TEORİ Her ay bayilerde!


-----------------------------------

İşçi Partisi
Soma İlçe Başkanlığı

Kurtuluş Mah. Başaran Sok. No:3 Soma/Manisa
Tel:(0236) 612 10 55 E-Posta: ipsoma@gmail.com

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.