T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Sanki BOPçubaşı!

TÜBİTAK'ta bir toplantıya katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ABD'nin sömürgeleştirme planı olarak değerlendirilen Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP) savunurken adeta kendinden geçti, karşı çıkanları ise eleştirdi.



Irak'ı halledemedik ki...
Sankİ ABD Bakanı gibi konuşan Aydın, "BOP; Pakistan'dan Mağrip'e kadar uzanan bir demokratikleşme projesi... Daha Irak'ı halledemedik ki... Biz istedik ki, proje şöyle karşılansın..." gibi ifadeler kullandı.



DEVLET BAKANI AYDIN, ABD'NİN SÖMÜRGELEŞTİRME PROJESİ OLAN BOP'U BÖYLE SAHİPLENDİ


Vay babam vay!


* Büyük Ortadoğu Projesi; Pakistan'dan Mağrip'e kadar uzanan bir demokratikleşme projesi... Daha Irak'ı halledemedik ki...


* BOP, ne kadar güçlü Afganistan'da? Topluluklar 'Efendim hoş geldin, medeniyet çabanızdan dolayı müteşekkiriz' falan demiyor!


TÜBİTAK'ta bir toplantıya katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, 22 ülkenin sınırının değiştirilmesini öngören, ABD'nin sömürgeleştirme planı olarak da kabul edilen "Büyük Ortadoğu Projesi" ni (BOP) yere göğe sığdıramadı. Beyaz Saray'dehlizlerinde yapılan karanlık planları "Biz istedikki", "Daha Irak'ı halledemedik" gibi ifadelerle sahiplenen, Devlet Bakanı, "Büyük Ortadoğu Projesi'nin, Pakistan'dan Mağrip'e kadar uzanan bir demokratikleşme projesi olduğunu önesürdü. İşte Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın ağzından çıkan, akıllara durgunluk veren sözler:


İyi karşılanmıyor
"BOP zaten yok. Adı var kendisi yok. Projenin temelinde ortak payda sistemi var. Tamam vardı. Büyük Ortadoğu Projesi; Pakistan'dan Mağrip'e kadar uzanan bir demokratikleşme projesi... Daha Irak'ı halledemedik ki... Yani Irak'ta, şu anlamda, demokrasi ne kadar güçlü bugün? Ne kadar güçlü bugün Afganistan'da? Bugün topluluklar 'Efendim hoş geldin, sefa getirdin, medeniyet çabanızdan dolayı müteşekkiriz'falan demiyor. O bakımdan BOP,uluslararası politikayı ilgilendiren bir konudur, biz zaten onun kenarından geçtiğimiz gün yok oluruz ben size söyleyeyim. Biz projeyi istedik ki şöyle karşılansın, birisi okuduğu zaman desin ki, 'Ya benim arzu ettiklerimin tamamı yok ama ben yine de oradayım'. Çünkü bir ülkenin arzu ettiklerinin tamamının olduğu bir projeyi öbür ülke tamamıyla reddeder. Demek ki ortak bir alan bulmak zorundayız. Herkes diyecek ki 'Ben oradayım ama arzu ettiğim her şey orada değil'. Projenin özünde bu var. Türkiye için de bir çıkış yolu olabilir bu. Farklı düşünenler var, farklı kesimler var, bir ortak noktada buluşmamız lazım bizim, farklılıkları yok etme imkanımız yok, bitti artık o. Konunun öneminin ve içeriğinin iyi anlatılması ve anlaşılması için bilim adamlarına da görev düştüğünü belirten Aydın, projenin siyasetin üstünde tutulması gerektiğini söyledi. Aydın, projede bakan olarak değil, felsefe hocası olarak yer aldığını da sözlerine ekledi. Küreselleşme ile ilgili de açıklamalarda bululan Aydın teknoloji ile birlikte dünyanın küçüldüğünü ve medeniyetlerin birbirini daha çok tanır hale geldiğini ifade ederek, "Artık bizim kültürümüz, medeniyetimiz başkalarının medeniyeti oluyor" dedi. Küreselleşmenin sonucu olarak "sanal ümmetler" oluştuğuna işaret eden Aydın, "Kendi kültüründen kopmuş biri Hindistan'da, biri Rusya'da, biri Japonya'da yaşayan bu insanlar, akşam birbirleriyle bilgisayarlarından sohbet ediyor, konuşuyor, birinin söylediğine diğeri yorum yapıyor, apayrı bir zihin dünyası, bir insan dünyası doğuyor" diye konuştu.




--
Ülkemizin zor günleri yaşadığı bir dönemde bütün
yurtseverleri ve Atatürk milliyetçilerini gurubumuza
bekliyoruz..
Geçerli web adresi:
http://groups.google.com/group/yurtsevenler
Geçerli e-posta adresi:
yurtsevenler@googlegroups.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.