T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Fethullahçı, Nurcu, yalaka, hırsız, tacizci, bölücü... İşte Ergenekon'un fişlemeleri!



Fethullahçı, Nurcu, yalaka, hırsız, tacizci, bölücü...
Ergenekon iddianamesinin ek dosyaları arasında yer alan, zanlı Ergun Poyraz tarafından hazırlandığı belirlenen bir listede emniyet müdürlerinin de fişlendiği ortaya çıktı. 2003'teki emniyet müdürleri kararnamesinden sonra yapıldığı belirlenen fişlerde, 47 ilin emniyet müdürleri ve mülkiye müfettişlerinin siyasi ve dini görüşleri ile etnik kökenleri hakkında bilgiler yer alıyor. Fişlenen isimler için "Fetullahçı", "Alevi", "menfaatine düşkün", "tacizci", "rüşvetçi", "hırsız", "yalaka" gibi nitelemeler kullanılmış.
Ahmet Şık
http://www.medyakronik.com/haber/1010/



Gizli örgüt Ergenekon’un yasal örgüte tahammülü yok
TBB, ÇGD, TTB, ÇHD, TİHV gibi kurumlar ile bazı siyasi partiler ve sendikaların da bulunduğu fişleme listelerindeki sivil toplum örgütleri yıkıcı ve bölücü örgütlere destek vermekle suçlanıyor. Savcılık belgeyle ilgili bilgi isteyince Genelkurmay şu cevabı vermiş: “Bilgiler devletin güvenliği, iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli kalmalı.”
Ahmet Şık
http://www.medyakronik.com/haber/1008/

Osetya krizi benim işime yaradı, aptalın teki olduğumu anladım
Yanıbaşınızda patlamaya hazır bir bölge var ve siz buradaki sorunları bir ülkeyi silahlandırarak çözmeye çalışıyorsunuz. Gittikçe palazlanan Rusya’nın buna birgün tepki vereceğini kestiremiyorsunuz. Daha da önemlisi Abhazya ve Güney Osetya’nın ilelebet Gürcistan’dan koptuğunu anlayamıyorsunuz ve bütün bunlara rağmen arabuluculuğa soyunuyorsunuz.
Mustafa Alp Dağıstanlı
http://www.medyakronik.com/haber/1011/

İstanbul'a Ahmedinecad eziyetinin resmidir
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın resmi ziyareti İstanbul’u, kent halkı hapishaneye dönüştürdü. Validen başbakana kadar hemen tüm yöneticilerin dilinden düşürmediği “dünya kenti” efsanesi de yine tuz buz oldu. Bu durum İstanbul’un gerçekte bir dünya kenti olmamasından değil, yöneticilerin o kenti yönetecek kapasiteye sahip olmamasından kaynaklanıyor.
Güventürk Görgülü
http://www.medyakronik.com/haber/1009/

Birgün de sansürcü çıktı!
Taraf Gazetesi’nin Ezilenlerin Sosyalist Platformu’nun ilanına müdahale etmesi ve Medyakronik’in bunu duyurmasının ardından, yeni sansür iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Birgün gazetesinin Gökhan Gençay, Ümit Bayazoğlu ve Cemil Ertem’in yazılarına sansür uyguladığı konuşuluyor birkaç gündür. Gazetenin Yazıişleri Müdürü Ahmet Tulgar, bu iddiaları Medyakronik’te cevapladı.
Mustafa Kuleli
http://www.medyakronik.com/haber/1007/

Görüşmeler Sabah, ATV ve dergi grubu için sürdürülüyor
TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, ATV, Sabah ve dergi grubunun tek bir şirkette toplandığını, toplu görüşmelerin tek işyeri için sürdürüldüğünü ve herkesi kapsadığını açıkladı. Çalışanları sendikadan istifaya zorlayan kişilerle ilgili suç duyurusu ve Sabah’a işyeri temsilcisi atanması konusunda ise TGS’nin çalışmaları devam ediyor.
Güventürk Görgülü
http://www.medyakronik.com/haber/1004/



Açık Hava Paramparça
Öyle sanıyorum ki Teoman’ın dün gece Harbiye’de filarmoni orkestrasıyla sergilediği performans, Türkiye’de bir ilkti. Çünkü Teoman müziğini tümüyle klasik müzik enstrümanlarına emanet etti. Elinde gitarı ve sigarası olmayınca zorlanmadığını söylemek yalan olur. Belki de o yüzden daha ilk parçada smokinin düğmesini kopardı.
Gökhan Tan
http://www.medyakronik.com/haber/1012/

--------------------------------------------------------

Diğer birinci sayfa haberleri için
http://www.medyakronik.com/birinci-sayfa/

Daha fazlası için
http://www.medyakronik.com/

Medyakronik'i RSS ile takip edin
ayrıntılı bilgi ve kurulum için
http://www.medyakronik.com/haber/300/

Haber grubuna üye olmak için
http://www.medyakronik.com/iletisim

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.