T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Müslüman Arnavutluk sitesine yeni eklenenler


Gazeta Besimtari 16

İşkodra'da yayımlanan aylık gazete, Gazeta Besimtari'nin 16.sayısına
http://www.muslumanarnavutluk.com/gazeta-besimtari/gazeta_16.pdf


adresinden ulaşabilirsiniz.
http://www.muslumanarnavutluk.com/






BEN BLUSHİ'YE TEPKİ


25–27 Nisan 2008 tarihleri arasında Oylat'ta yapılan Balkan Müslümanları Dostluk toplantısına katılmıştım. Toplantı izlenimlerimi "Tahir Zeynelhasani ve Balkan Dostluğu" başlığı altında köşemde yazmıştım.

Forum temsilcisi Olsi Jazexhi (Yazıcı), Türkiye'de tanınmayan Arnavut yazar Ben Blushi'nin bir kitabında yaptığı ırkçılık ve İslam karşıtlığını anlatmıştı.

O toplantı sonrasında Arnavutluk Müslüman Forumu bir basın açıklaması yapmıştı. Konuşmasını dinlediğimde toplumumuzun Arnavutluk hakkında ne kadar az bilgi sahibi olduğumuza hayıflandım.

Şimdi yazmaya fırsat bulabildiğim açıklamayı bilginize sunuyorum.

Arnavutluk Müslüman Forum ve diğer sivil toplum kuruluşları Ben Blushi'nin ırkçılığından ve İslam karşıtlığından endişe duymaktadır

Ben Blushi'nin "Të jetosh në ishull" (Ada'da Yaşamak) adlı romanının medya tarafından fazlaca önemsenmesi, Arnavutluk İslami dernekleri tarafından üzüntü ve kırgınlıkla karşılanmıştır. Kitabın tanıtımında ülkemizdeki dinler arası beraberliğe vurgu yapılmasına rağmen, kitabı okuduğumuzda, gizliden gizliye, bunun tam aksinin ifade edildiğini görmekteyiz. Kitabın neredeyse tamamında dinimize yönelik iftiralarda bulunulmuş ve bunun da ötesinde bütün Arnavutların sembol ve milli özellikleri dışlanmıştır.

yazınıı devamı için http://www.muslumanarnavutluk.com/default.asp?id=45160&lng=1






--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.