28 Ağustos 2008

Türk okulunun uluslararası başarısı

Türk okulunun uluslararası başarısı
Özel Beylikdüzü Okyanus İlköğretim Okulunun müzik projesi, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından yüz tam puanla kabul edildi.


Haber Merkezi / TİMETURK

Özel Beylikdüzü Okyanus İlköğretim Okulunun, Comenius okul ortaklıkları programları kapsamında yürütmeyi planladığı, "Cultural Diversity on the Scene of Europe (Avrupa Sahnesinde Kültürel Çeşitlilik) isimli müzik projesi, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından yüz tam puanla kabul edildi.

BÜYÜK BAŞARI

Okulun müzik öğretmenlerinden Ahmet Gürsel Tırışkan tarafından hazırlanan proje ile ilgili ilk hazırlık ziyareti, 20.11.2006 – 23.11.2006 tarihleri arasında AB proje ortaklarından Polonya'nın Staszow kentinde bulunan,Zespol Placowek Oswiatowych Publiczne Gimnazjum isimli okulda gerçekleşti. Hazırlık ziyaretinde, okulun İngilizce öğretmenlerinden A. Yeltuğ Akyıldız ve müzik öğretmenlerinden Ahmet Gürsel Tırışkan, projeye son şeklini vermek üzere çalışmalarda bulundu.

PROJE NASIL İŞLİYOR?

Yürütülmesi planlanan müzik projesinde; Polonya, İspanya, Romanya, Slovakya gibi Avrupa Birliği üyeleri okullar, ortak okul olarak yer alacak. Projede her ülke kendine özgü müzik aletlerini birbirlerine tanıtacak ve öğrenci değişimlerinde konserler hazırlayacak.

2 yıl sürmesi planlanan projede, öncelikle her okul kendi ülkelerini, eğitim sistemlerini, müzik aletlerini ve kültürlerini tanıtıcı seminerler hazırlayacak. Ayrıca her ortak okul bu çalışmaları birbirine gönderecek. Okullarda, projeye katılan ülkeler öğrencilere verilecek seminerlerle tanıtılacak. Böylelikle öğrenciler projeye başlamadan önce ülkeler hakkında bilgi edinecekler.

Okyanus kolejleri, ayrıca proje başlamadan önce e-mail yoluyla öğrenciler arasında iletişim kurmayı da planlıyor. Böylelikle kültür kaynaşması, öğrenciler bir araya gelmeden önce başlamış olacak ve faaliyetlerin tamamı Polonya'daki okul öğrencileri tarafından hazırlanacak web sitesinde yayınlanacak, gelişmeler her ülke tarafından takip edilebilecek. Projenin işleyiş sürecinde, proje takviminde belirtilmiş olan tarihlerde, Ekim 2008'de başlamak üzere öğrenci değişimleri yapılacak. Değişimler esnasında öğrenciler kendi ülkelerinin müzik aletleri ile yerel konserler verecekler ve ulusal danslarını sergileyecekler.

COMENİUS NEDİR?

AB destekli sosyo-kültürel projelerden biri olan Comenius, hedefleri de şöyle;
- Eğitimde nitelik geliştirmek
- Niteliği sağlamlaştırmak
- Dil öğretmek
- Kültürler arası bilinci yerleştirmektir.

PROJENİN BAŞINDA TIRIŞKAN BULUNUYOR

Okyanus Kolejlerinin, bu tarz uluslar arası projelerde yer alması için bu müzik projesinin başında müzisyen Ahmet Gürsel Tırışkıran bulunuyor.

AHMET GÜRSEL TIRIŞKAN KİMDİR?

Ahmet Gürsel TIRIŞKAN 26 Ocak 1968 tarihinde İstanbul'da doğdu. İstanbul Davut Paşa lisesini bittirdikten sonra 1989 yılında İ.T.Ü Türk Mûsikîsi Devlet konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nü kazandı. Bu bölümde 1 yıl okuduktan sonra 1991 yılında Temel bilimler "NEY" Bölümüne geçti. Bu bölümden 1996 yılında derece ile mezun oldu.

Son sınıf öğrencisi iken TRT'nin açmış olduğu imtihanı kazanarak bu kuruma istisna akitli ney sanatçısı oldu ve 1996–2004 yılları arasında bu kurumda Ney sanatçısı olarak çalıştı. Yine 1996 yılında İ.T.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün açmış olduğu yüksek lisans imtihanını kazandı "Haşim Bey'in Edvarı" isimli tez çalışmasıyla 2000 yılında yüksek lisans çalışmalarını tamamlayarak mezun oldu. Aynı yıl İ.T.Ü Sosyal bilimler enstitüsünün açmış olduğu doktora sınavını kazandı.

Ney hususunda öncelikle Neyzen Niyazi SAYIN, Neyzen Salih BİLGİN, Neyzen Ömer ERDOĞDULAR gibi çok değerli hocalarla çalışma imkanı buldu. Solfej ve repertuar üzerine ise Üstad Bekir Sıtkı SEZGİN, Prof. Dr Alaeddin YAVAŞÇA, Prof. Dr Nevzat ATLIĞ, Prof. Dr Selahattin İÇLİ, Prof Dr. Mutlu TORUN, Doç Cahit ATASOY, Necdet VAROL, Mefharet YILDIRIM gibi hocalardan ders aldı.

Bugüne kadar başta TRT olmak üzere bir çok özel Radyo ve TV kanallarında ney, ses, ve değişik röportajlarda görev aldı. Özellikle T.R.T 2 'de yayınlanan Orkestra Gecesi programında caz ve senfoni orkestrası eşliğinde solist neyzen olarak görev aldı. 2000 yılında Moskova Şark Bilimleri Akademisi'nin düzenlemiş olduğu organizasyonda Moskova ve St. Petersburg'ta solist neyzen olarak konserler verdi. 2001 yılında Almanya Frankfurt Hessen Televizyonu'nda, Ludwigshafen ve Heidelberg şehirlerindeki grup konserlerinin Mevlevi ayinlerinin icrası sırasında neyzenbaşı olarak görev aldı.

2002 yılında yine Almanya Frankfurt'ta konser icrasında bulundu. 2003 yılında İsviçre Davos ekonomik form toplantılarının Türk gecesi programında, 2004 yılında İran Niavaran Müzik Akademisi'nin düzenlediği uluslararası Ney festivalinde ülkesini temsil etti. 2004 Almanya Köln, Stutgard, Münih şehirlerinde, 2005 yılında Yunanistan Selanik ve Avusturya'nın Steyr şehirlerindeki değişik festivallerde Ney ve solo ses konserleri verdi.

Ney sazı üzerine birçok yerli, yabancı talebesi oldu. 1999 yılından itibaren kurucularından olduğu Mevlana Eğitim ve Kültür derneğine paralel olarak Galata Mevlevi Hanesi'nde 1 ve 3 pazarlar Mevlevi ayinlerinde Neyzenbaşı olarak Ney üflemektedir.

Neyzen Ahmet Gürsel TIRIŞKAN halen Özel Okyanus Koleji'nde müzik öğretmenliği vazifesini sürdürmekte ve "ALTAYLARDAN ENDÜLÜSE" İsimli Yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır.

--
Düşünmek taraf olmaktır.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.