T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ALMAN YARGISI ERDOĞAN’I YALANLADI

ALMAN YARGISI ERDOĞAN'I YALANLADI
CHP'li Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşmanın başladığı günden bu yana Deniz Feneri olayıyla ilgilerinin bulunmadığını ve adı geçen kişileri tanımadığını söylediğini hatırlatırken, duruşmaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Alman yargısı bu kutsal Ramazan ayında üzülerek ifade ediyorum ki sayın Başbakanı yalanladı. Sayın Başbakan bizzat Federal Almanya'nın Ankara Büyükelçisi ile 2007 sonbaharında yaptığı görüşmede Deniz Feneri ile ilgili olarak, 'Bu soruşturma neden bu kadar uzun sürüyor' diye soruyor. Büyükelçi de bu soruyu, bir rapor haline getirerek Alman Dışişleri Bakanlığına kripto ile bildiriyor. Ayrıca, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yine Ankara Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede bu konuyu dile getiriyor. Hangi aşamada olduğunu soruyor. Bunun üzerine Büyükelçi soruşturmanın çok boyutlu sürdürüldüğünü bu nedenle de gecikme yaşanacağı bilgisini veriyor. Büyükelçi, yine Bakan Çiçek'e Interpol aracılığıyla bu duruşmada adı geçen isimlerle ilgili Türkiye'den bilgi istediklerini ancak bilgilerin kendilerine ulaştırılmadığını dile getiriyor. Bu iki görüşme de, AKP Hükümeti'nin Deniz Feneri ile ilgimiz yok dese de, Başbakan Erdoğan bizzat Alman yargısı tarafından yalanladı. Eğer sayın Başbakan orada tutuklu bulunan üç kişinin akıbeti yerine orada paralarını kaptıran vatandaşların haklarını savunsaydı bu bizi mutlu ederdi. Ama sayın Başbakan mağdurları savunmak yerine, sanık konumundaki insanların durumunu takip etmiş, onları savunmuştur."






--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.