T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] İzmir'de Teknokent Kuruluyor.

İzmir'e teknokent kuruluyor
İZMİR (İHA) - Fransız C.I.COM firması iş birliği ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) üniversitesi kampüsü içinde kurulacak teknokent için İYTE rektörlüğü, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Fransız firma arasında imza atıldı.
İYTE kampüsü sahası içerisinde 218 hektar yüzölçüme sahip alanda faaliyete geçecek olan teknokentin yatırımcılar eliyle kurulması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Fransız C.I.COM firmasına yetki verilmesine ilişkin protokol imzalandı. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da katıldığı toplantıda bir konuşma yapan İYTE Rektörü Prof.Dr. Zafer İlken, bölgenin teknoloji geliştirme bölgesi ilan edilmesinden sonra dünyadaki teknopark örneklerini incelediklerini ve konunun önemine yönelik kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.
İzmir'deki üniversiteler, sanayi ve ticaret odaları ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle projeyi gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. İlken, şöyle konuştu: "Fransa'da ve başka ülkelerde teknoloji geliştirme bölgeleri kurmak konusunda uzman olduğunu gördüğümüz C.I.COM firması ile sağlayacağımız işbirliği ile, Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı bilim ve araştırma parkının İzmir'de kurulacağına inanıyoruz."
Protokolün imzalanmasını takip eden 9 ay içerisinde ana plan ve iş planı çalışmalarının tamamlanacağını ifade eden Prof. Dr. İlken, 2009 yılı sonuna doğru bölgede inşaatın başlaması ve 2010 yılından itibaren de kısmen faaliyete geçmesinin planlandığını söyledi. İmza töreninde bir konuşma yapan Vali Kıraç da, teknopark için gerçekleştirilen ortaklığın İzmir'in kalkınması yönünde atılmış çok büyük bir adım olduğunu belirtti.
İzmir'in rekabet gücünün artırılabilmesi için arge ve yenilikçilik faaliyetlerinin artırılmasının önemine değinen Vali Kıraç, şöyle konuştu: "Arge ve yenilikçilik faaliyetlerinin artırılması konusunda üniversitelerimiz çok önemli. İzmir bünyesindeki üniversiteleri ile bir eğitim şehridir. Projenin hızla sona ulaşmasında emeğin geçen herkese çok teşekkür ediyorum."
İmza töreninde bir konuşma yapan C.I.COM organizasyon direktörü Alain Andre ise teknopark projesinin ulusal bir proje olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin sadece İstanbul ile bilinen bir turizm ülkesi olarak tanınmasının yetersiz olduğunu ifade eden Andre, Türkiye'nin arge çalışmaları ile de Avrupa ve dünyada konuşulacak bir ülke haline gelmesi gerektiğini söyledi.
İzmir'de gerçekleştirilecek teknoparkın yeşil ve çevreci olmasını amaçladıklarını ifade eden Andre, şöyle konuştu: "Dünyada bu teknoparkın bir örneği yok. İzmir'deki teknopark diğer ülkeler için de örnek olacak. Konuyla ilgili çok çabuk geri dönüşler oldu. Bu nedenle destek verenlere çok teşekkür ediyorum."
İzmirli eğitimci, sanayici ve iş adamlarıyla iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatan Andre, sözlerine şöyle devam etti: "6 senedir Türkiye'de iş yapıyorum ancak 9 ay gibi bir sürede İzmir'de çok çabuk iş çıkardık. Açıkçası Ankara ve İstanbul'da bu kadar vizyoner insanlarla görüşmedim. Burası kurulacak teknokent ile geleceğin kenti olabilir. Hep birlikte başarılı olacağımıza eminim."
Türkiye'deki genç ve dinamik nüfusun önemine de dikkat çeken Andre, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'deki kaliteli genç sayısının yüksek oluşu beni oldukça şaşırttı. Başbakan Erdoğan ile gerçekleştirdiğim görüşmemde de söylediğim gibi, Brüksel sizin AB'ye girmenizi istemiyor ama bence genç bilim adamlarınızı temsilci olarak gönderin. Eminim sizi çok iyi temsil edeceklerdir."
Konuşmaların ardından İYTE Rektörü Prof. Dr.Zafer İlken, EBSO Başkanı Tamer Taşkın ve C.I.COM firması organizasyon direktörü Alain Andre arasında protokol imzalandı.


--
TSR Ulusal Dayanışma-Araştırma ve Bilgi Grubu


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.