T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Yazıcıoğlu Ergenekon'u neye benzetti?

Yazıcıoğlu Ergenekon'u neye benzetti? Ülke gündeminin bir numaralı konusu olan Ergenekon soruşturmasına Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu pembe dizi benzetmesi yaptı. 25 Eylül 2008 Perşembe 21:57
Tahliyeler ve yeni gözaltılarla farklı bir boyut kazanan olayın sonucunu merakla beklediklerini söyleyen Yazıcıoğlu, "Bir çeteleşme olduğu açık. Gözaltılar niye beklenir, beklenen yapılır, anlayamıyorum." dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Sivas'a gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yazıcıoğlu, Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturmada yaşanan son gelişmeleri, "Ergenekon magazinleştiriliyor, pembe dizilere, arkası yarına döndü" diyerek eleştirdi. Ergenekon'da çeteleşme ve yasa dışı eylemlerin olduğunun açıkça göründüğünü ifade eden BBP lideri, "Sonucu merakla bekliyoruz." dedi. Temmuz ayında yapılan genel seçimlerin ardından ülkenin parti kapatma, Ergenekon ve Deniz Feneri Derneği gibi üç konuya kilitlendiğini vurgulayan Yazıcoğlu, yaşanan gelişmelerin siyasetin seviyesini düşürdüğünü ileri sürdü. Yazıcoğlu, bu 3 önemli konunun ardından son birkaç gündür gündemi meşgul eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu düellosuna da sert çıkıştı. Yazıcıoğlu şunları söyledi: "Temmuz seçiminden bu yana ülke üç konuyla meşgul ediliyor. Şimdi de düello ile meşgulüz. Neyin düellosunu yapacaklarsa! Birbirlerinin şerefini kurtarmaya da birbirlerinin şerefsizliğini ispat etme düellosu. Fındık, çeltik üreticisinin sorunlarıyla düello yapsınlar. Köylünün, çiftçinin sorunlarınlarıyla düello yapsınlar." Devlet kurumları ve hükümetin iddialar karşısında şeffaf olması gerektiğini vurgulayan Muhsin Yazıcıoğlu, bazı olayların sadece ucunun gözüktüğünü, ancak gerçeğin ortaya çıkarılmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, "Yanlışlık yapıldığı takdirde en yakınınız dahi olsa onunla ilgili hukuki süreci derhal başlatmalısınız. Koruma ve kayırma ihtiyacı duymayacaksınız. Gaziantep, Hatay, Çorum, Yozgat meselelerinin sadece ucu gözüktü ve ne olduğunu kimse bilmiyor." diye konuştu. BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, ülkede yaşanan gelişmelerin milletin canını yaktığını savundu. "Anadolu tabiriyle Yırtılan Hacıbekirin Yakası" diyen BBP Genel Başkanı "İşsizlik, yolsuzluk, adaletsizlik vatandaşın belini büküyor" dedi. Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'nde yapılanlardan dolayı yardımlaşma duygusunun körelmemesi gerektiğini de vurgulayan Yazıcıoğlu, "Kimse bu yapılanlardan dolayı inaçlarımızı suçlama hakkına sahip değil. Çünkü yolsuzluğu emreden İslam değil, inaçlarımız, törelerimiz, geleneklerimiz değil. Yanlışı yapanlar insanlardır." diye konuştu.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.