T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] Doğu Perinçek hidayete ermiş!

>Doğu Perinçek hidayete ermiş! Ergenekon tutuklusu Perinçek, cezaevinde Ramazan boyunca 'Peygamberimizin Hayatı'nı seyretmiş. Diziden etkilenen Perinçek bir de yazı kaleme almış. İşte o yazı...

Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek, cezaevinde Ramazan boyunca 'Peygamberimizin Hayatı' isimli diziyi seyretmiş. Dizide gördüklerinden oldukça etkilenen Perinçek, daha sonra Aydınlık Dergisi için Peygamber efendimizle ilgili bilgiler içeren bir yazı kaleme almış.

Perinçek'in yazısında yer alan cümleler, Perinçek'in geçmişi gözönüne alındığında oldukça dikkat çekici. Yazıda bazı bölümler var ki, sahur ve iftar programlarını aratmayacak cinsten.

Yazısında Peygamber efendimize övgüler yağdıran Perinçek, "Bilmiyorum, Ramazan boyu televizyonlardaki Hz. Muhammed dizilerini izlediniz mi?" diyerek başladığı yazısını Ergenekon'a bağlamayı da ihmal etmiyor.

İşte Doğu Perinçek'in yazısından Peygamber efendimizle ilgili bölümler...

"Bilmiyorum, Ramazan boyu televizyonlardaki Hz. Muhammed dizilerini izlediniz mi?
Kanal 1'de "İslamiyet'in doğuşu" dizisi vardı. Görüntüleriyle, anlatımıyla etkiliydi. Müslüman olmayanlar da izlese, Hz. Muhammed'in güvenilir kişiliği, kararlılığı, mücadelesi, önderliği, hiç kuşkusuz onları da kuvvetle etkilerdi. "

"Dinleri, o dinlerin içinden "anlama" çabaları pek başarılı olmuyor. Dinleri, dünyevi gözle, dinlerin dışından araştıranlar daha doğru anlamışlardır. Evrensel bilim adamları Hz. Muhammed'in dünya tarihindeki yerini ve rolünü İslam ulemalarından daha iyi açıklamışlardır. Onların içinde kuşkusuz Müslüman dünyasından çıkmış olanları da var. Ama onlar, öncelikle bilim adamıdır. Bilimsel bakış açısı, Hz. Muhammed'e İslam âleminin sınırlarını aşan bir değer kazandırıyor. Yani Amerika'da da, Çin'de de, Ekvatorda da, kutuplarda da ezcümle yedi iklimde geçerli olan bir değer."

"Devrimcileri en iyi devrimciler anlar. Ulemaların Hz. Muhammed'i biz devrimciler kadar anlamaları ve duymaları olasılığı yoktur. Çünkü Hz. Muhammed'i sistemin içinden, tutucu, kalıplaşmış bir zihin yapısıyla anlama şansı bulunmuyor. Hz. Muhammed, putlara tapmaya isyan ediyor. Bu isyan aslında otoritelerini o putlardan alan Mekke aristokrasisine isyandır. Hz. Muhammed büyük bir devrimcidir. Her ciddi bilim adamı bunu teslim ediyor. Hatta insanlık tarihinin en büyük birkaç devrimcisinden biridir. Açtığı yoldan gelen büyük uygarlık atağına bakınız; 7. yy'dan aşağı yukarı 15. yy'a kadar sürüyor. Bu sekiz yüzyıl uygarlığın öncüsünün İslam dünyası olduğu bir çağdır. Kapitalizm, sanki o çağlarda filizlenecek gibi gözükür. Avrupa o sırada dünya uygarlığının kenarlarındaki karanlıklardadır."

"Hz. Muhammed, "El kâsip habibullah", yani "Kazanan, Allah'ın sevgilisidir" ideolojisiyle büyük bir ticaret uygarlığının kapısını açtı. Böyle bir devrime önderlik etti. Bu devrim, kervanların basıldığı bir bedevi toplumundan ticaret güvenliğinin sağlandığı bir devlet düzenine geçişti. Kan bağının esas olduğu kabile ilişkilerinin yerini kabileleri, hatta kavimleri kucaklayan ümmet oldu."

"Hz. Muhammed'i iyi anlayalım, Mustafa Kemal de aynıdır; diğer devrim önderleri de.
Tarihin zafer vaat ettiği büyük bir davanın önüne geçmişlerdir. "Muhammed-ül Emin"dir o. Yani güvenilir Muhammed! Saat, o vaat edilen zafere doğru çalışmaktadır. Öyleyse dayanacaktır; insanları aydınlatacaktır; örgütleyecektir. O'nu yalanla boğmak isteyeceklerdir. O dosdoğru yürüyecektir. O'nu taşlayacaklardır; başına Kâbe'de koyun işkembesi geçireceklerdir; hakaretlere boyun eğmeyecektir. Çünkü kendi değerini, kendindeki onuru bilmektedir. Doğup büyüdüğü yerden kovacaklardır; süreceklerdir. O bilmektedir ki, Mekke'nin zalimleri yıkılacaktır."


--
Bir görüşün, anlayışın, ideolojinin vb. nin taraftarı olmak nesle olmayı her zaman engelleşimtir, engelleyecektir. Ayrıca taraftar olmak güçsüz kişiliklerin bağlandığı bir yoldur. Kendilerini ancak bu yolla ifade ederler. Aslında kendileri yoktur. Kendilerinin önüne paylaşmaları için konan her ne ise ondan dem vururlar. Oysa Allah her kulu için kendi kendine düşünmesi, gerçeği bulması için beyin vermiştir. Neden insanlar kendi beyinleri varken, kimi hesap içinde olanların beyinlerinin ürünlerini kullanırlar ki...

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.