10 Ekim 2008

[ANADOLU HABER] Vakit gazetesi Şii Sünni düşmanlığını körükleyerek ne yapmaya çalışıyor.

Vakit gazetesi Şii Sünni düşmanlığını körükleyerek ne yapmaya çalışıyor. Firavunların tarih boyu taktiği değişmemektedir.Günümüzün Firavunu ABD ve İsrail'de Ortadoğu'da Müslüman halkları birbirine kırdırmaya çalışılmaktadır.Bu ayrımcılığın adı kimi zaman, Türk, Arap, Kürt bölünmesi, kimi zaman Şii Sünni bölünmesi olmaktadır. Irak'da birbirine düşürülen şii ve Sünni halk bir birinin camilerine bombalamakta ve birbirinin canına kastetmektedir.Peki bu düşmanlığın perde arkasında kim vardır.Kuran bunu açık ve net ortaya koyar. Gerçek şu ki, Firavun yeryüzünde (Mısır'da) büyüklenmiş ve oranın halkını birtakım fırkalara ayırıp bölmüştü; onlardan bir bölümünü güçten düşürüyor, erkek çocuklarını boğazlayıp kadınlarını diri bırakıyordu. Çünkü o, bozgunculardandı kasas süresi 4. Günümüzün Firavunu ırk, mezhep ayrımlarını körükleyerek ümmeti Ortadoğu'da bölmeyi amaçlamakta ve bunu da başarmaktadır.Dünya üzerine Müslüman kanı akarken, ümmetin dikkati yüzyıllar öncesindeki şii Sünni ihtilaflarına çekilerek körüklenmektedir.Bir takım insanlarda buna alet olmakta bilerek veya bilmeyerek bu planın Türkiye ayağını oluşturmaktadır.Halbuki ayet açık ve nettir. Allah'a ve Resûl'üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir. Enfal 46 Dünya üzerinde her yerde Müslüman kanı akarken, İsrail ve Amerika Müslümanları katlederken Ümmet 1300 sene öncesinin fıkhı çatışmalarına çekilerek bu katliamlar gözden kaçırılmaya çalışılmaktadır.Ümmet bir birine düşerken günümüz firavunları Müslümanlara kan kusturtmaktadır. Belli bir süreden beri Ali Eren adlı yazarın bu konudaki yazılarıyla Şii Sünni ihtilaflarını gündeme taşıyan Vakit gazetesini bu yayınından dolayı kınıyoruz.,

Vakit gazetesi 09.10.2008 tarihli yayınında Ali Erenin Şii Sünni düşmanlığını körükleyen yazısını yayınlamıştır.

Yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.habervaktim.com/yazar/7812/iran%E2%80%99i_siy%C3%A2seten_destekleyelim_de.html

katil Emperyalizm karşında İslam ümmetini Amerikancı tüm kışkırtmamalara rağmen, bunlara kulak asamamaya, ümmetin vahdetini ön planda tutan bir çizgide buluşmaya davet ediyoruz.Sünni ayrılıklarla Osmanlıyı parçaladılar, Ortadoğu coğrafyasını ufak Müslüman devletlere bölüp, önce İsrailli kurdular. Şimdi bu ufak Müslüman devletleri, tekrar şii Sünni, Türk , Kürd, Arap diye paramparça yapıp, üzerinde Dicle ve Fırat havzasında Büyük İsrailli kuracaklar.Ümmeti parçalamaya yönelik bu tip girişimler karşınsında Müslümanları uyanık olmaya davet ediyoruz. Bu konuda duyarlı Müslümanlar vakit gazetesinin, 0212 447 42 00 nolu telefonundan sıfırı tuşlayıp çıkacak operatöre bu konudan rahatszı olduklarını bildirip, bir yetkiliye şikayetlerini aktarabilirler.Ya da: Vakit gazetesinin 0212 447 42 06 no lu faksına faks çekip kınama yazısı gönderebilirler. Belli bir süreden beri yazılarıyla 1300 sene önceki ihtilafları günümüze taşıyıp Şii Sünni düşmanlığını tekrar hortlatıp, Amerikanın çıkarlarına bilerek veya bilmeyerek hizmet eden Ali Erenin 0535 724 31 82 no'lu telefonundan arayıp, kınamalarını hakaret içermeyen bir üslupla iletebilirler.Genel kanaatimiz yazarın bunu bilmeden yaptığıdır, fakat her ne olursa olsun yapılan ümmetin Amerika karşısında parçalanmasına hizmet etmektedir.Keşke bu satırlar Şii düşmanlığı yerine Amerika'nın ve İsraillin Ortadoğu'daki katliamlarını kınamak üzere yazılsaydı.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.