T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Ankara'da İsyan Provası ! (ÖZEL HABER- VİDEO)

haberin adresi: http://www.haberdokuz.com/haberdokuz-ozel-haberleri/ankarada-isyan-provasi-ozel-haber-video.html

Ankara'da İsyan Provası ! (ÖZEL HABER- VİDEO)


Türkiye geçen hafta içinde verdiği 23 şehidinin yasını tutarken, Ankara'nın göbeğinde PKK yanlısı etkinlik düzenlendi !

Image

HaberDokuz.com / Ankara

"Halkevleri isimli sivil toplum kuruluşunun etkinliği isyan provasına dönüştü".

Bu büyük iddianın sitemize ulaşması neticesinde, konuyu araştırdık ve olayın 11 Ekim 2008 tarihinde Ankara'nın ünlü gösteri merkezi Anatolia Gösteri Merkezi'nde yapıldığını tespit ettik.

Söz konusu etkinlik kapsamında hazırlanan bildirilerde AKP Hükümeti'ne karşı söylemler dikkat çekerken, etkinlik esnasında atılan bölücü sloganlar ve provokasyon amaçlı sözler, 'AKP karşıtlığının' bir kılıf olduğunu ve asıl amacın çok başka olduğunu gözler önüne serdi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı gecede, üniversite öğrencilerinin çokluğu göze çarparken, atılan terör ve şiddet yanlısı sloganlara hiçbir görevli müdahale etmedi.

Bölücü Sloganlar

Etkinlik kapsamında sahne alan "Kardeş Türküler" isimli müzik topluluğunun söylemiş olduğu kürtçe şarkılardan sonra atılan sloganlar son derece dikkat çekiciydi.

Gecede söylenen; "Yaşasın halkların kardeşliği", "Biji İsyan (yaşasın isyan)", "biji Apo", "tek yol devrim", "farklı bir Türkiye mümkün", "başka bir Türkiye" gibi bölücü sloganlar ve beraberinde yapılan zafer işaretleri şehitlerimizin kemiklerini sızlattı.

İşte 11 Ekim 2008 gecesi, Ankara'nın göbeğinde yapılan provokasyon dolu etkinlikten HaberDokuz.com'un ulaştığı bazı görüntüler:

Gecenin Destekçisi PKK Yandaşı Radyo !

Söz konusu etkinlikteki skandallar bununla bitmiyor. Geceyi organize edenler arasında bulunan 'İmaj Radyo' isimli radyonun daha önce; "Toplumu, şiddet, terör ve etnik ayrımcılığa sevk ettiği", "Kürtçe müzik parçalarına yer verdiği", "Kürtçe yayın yaptığı", "bölücülük yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" gibi suçları işlemesinden ötürü RTÜK tarafından defalarca kapatılmış olması, geceyi organize edenlerin hangi zihniyeti taşıdığını gözler önüne serdi.

Ayrıca İmaj Radyo'nun sahibi Adnan Yüce isimli şahsın "örgüt mensuplarına yardım" nedeniyle de yargılandığı öğrenildi.

Savcılar Harekete Geçecek mi ?

Son DTP kongresinde de benzeri olayların yaşanması ve herhangi bir hukuki yaptırımın uygulanmaması, Halkevleri'nin düzenlediği etkinliğin de cezasız kalabileceği şeklinde yorumlandı.

Özellikle Ankara Cumhuriyet savcılarının bu etkinliği düzenleyen Halkevleri, İmaj Radyo ve Anatolia Gösteri Merkezi yetkilileri hakkında hukuki süreci başlatıp başlatmayacağı şimdiden merak konusu oldu.

Haberin Video Görüntülerine Aşağıdaki Adreslerden Ulaşabilirsiniz:

http://www.dailymotion.com/haberdokuz/video/x71ivy_ankarada-syan-provas_news

http://www.dailymotion.com/haberdokuz/video/x71izb_ankarada-syan-provas2_news

http://www.dailymotion.com/haberdokuz/video/x71j1x_ankarada-syan-provas3_news


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.