T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Bunların hepsi tesadüf(!)

Pamukova'da 5. kez kaza olsaydı 04 Ekim 2008 Aktütün'de yaşanan hain saldırı, bazı soruların açık ve net sorulmasını gündeme getirdi. Ünal Tanık, bu soruyu Pamukova tren kazası örneği ile sordu. Pamukova'da 5. kez tren kazası olsa idi… Terör örgütü, Aktütün'de yine kan döktü, 15 vatan evladını aramızdan aldı.

Bizim yüreğimiz kan ağladı ama 15 yuvaya ateş düştü. Yıllar boyu içlerinden çıkmayacak bir acı bu. Yüreklerdeki acının ne kadar derin olduğunu ancak yakınını şehit veren biri anlar. Bu maalesef konunun yüreklerdeki yara tarafı. Bir de acı yönü var. Haber 7'de okudunuz. Buraya terör örgütü daha önce 5 kez saldırı düzenlemiş. Ne acı ki, bunun 3'ü geniş çaplı, şehit verdiğimiz büyüklükte. 12 Eylül 1992'de 22 şehit verilmişti. Hadi bunun üzerinden 16 yıl geçmiş. Aktütün sınır karakolu, bu yılın Mayıs ayında yine saldırıya uğradı ve 6 şehit daha verdik. 16 yılda toplamda ise 43 şehit. *** Geçmişten günümüze Aktütün'de verilen şehitleri düşünürken aklıma birden 2004 Temmuz'unda Sakarya Pamukova'da yaşanan tren kazası geldi. Bazı soruları, ucunun nereye gideceğine bakmadan sormanın zamanı geldi de geçiyor sanıyorum. Hükümet mi suçlu, Genelkurmay mı, istihbarat örgütlerimiz mi? Hiç birini ayırt etmeden net bir şekilde iki şeyi birden yapmamız gerek. Bir taraftan baskını gerçekleştiren teröristlere anladıkları dilden cevap verirken, bir taraftan da yazımın başlığındaki soruyu açık bir şekilde sormamız gerekir. "Pamukova'da 2004'te yaşanan tren kazasının olduğu yerde beşinci kez tren kazası olsa idi ne olurdu?" Eğer bu soruyu birileri rencide olacak diye soramıyor isek, o zaman teröre çözüm falan aradığımız yok demektir. Sadece kamuoyunu susturacak göz boyamaları peşinde koşuyoruzdemektir. Kilit soru burada yatıyor: "Pamukova'da aynı yerde beşinci kez can kaybına yol açan tren kazası olsa idi ne olurdu?" - Bu kazalardan dolayı suçu makiniste yüklemekle mi yetinirdik?
- TCDD'nin Genel Müdürü'nün değiştirilmesi için mi uğraşırdık?
- Yoksa Ulaştırma Bakanı'nı mı koltuğundan uçururduk.
- Ya da aynı yerde üç kez kaza olmasına neden olan bakan ve bürokratları hâlâ koltuğunda tuttuğu için hükümetin mi gitmesini isterdik.

Terör örgütü beşinci kez aynı yere baskın düzenleyebiliyorsa burada sorumlu ya da sorumluları ararken soruyu net sormamız gerekiyor. Ünal TANIK / Haber 7
tanik@haber7.com
Sen görevini yap, gerisini Tanrıya bırak.
Latin Atasözü

"ÖNCELİKLE KOMŞULARINIZI VE MAHALLENİZİ İÇİNİZDEN GELEREK KORUYUN. ÇÜNKÜ DÜŞMAN, KOMŞUNUN EVİNİ TALAN EDERSE SIRA SENDEDİR." NUH PEYGAMBER

bu iltei saadet geliyor grubundan gönderilmiştir

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.