T a r a f s ı z D e ğ i l i z

. ERGENEKON DEGIL ÜMRANIYE

ERGENEKON DEĞİL ÜMRANİYE DAVASI  

 

   Temel "saatlerin geri alınacağı" yolundaki kararı duyunca, evdeki bütün saatleri toplayıp, satın aldığı saatçiye gitmiş "Ula Tursun, saatler geri alınacakmış, senden aldığım saatleri geturdum, geri alacasun daa.." demiş. Dursun düşünmüş düşünmüş "Ula Temel, saatlerin geri alunacağu yolundaki hükümet kararı -1 saat geri alınacak- şeklindedur. Ben 1 tanesini geri alırım, öbürlerini almam" diye cevap vermiş.

   Bizde ki terör örgütü davaları da bu şekilde yürüyor. Bir tanesi ele alınıyor, diğerlerinden ses yok.

   Ergenekon adı verilen bir terör örgütü olduğu ve bir takım suçları organize ettiği iddiası ile bir çok kişi tutuklandı. Soruşturması aylarca sürdü. Binlerce sayfa iddianame yazıldı. Yüzlerce klasör belge toplandı. Böyle bir örgütün olup olmadığı ve neler yaptığı henüz belli değil.

   Türkiye'nin değişik şehirlerinde, değişik şehirlerin çeşitli mahallelerinde, terör örgütlerinin her gün düzenlediği korsan gösterilere tanık oluyoruz. Yollara bombalar konuyor, araçlar ateşe verilip, evler taşlanıyor, dükkan kepenkleri kapatılıyor, insanlar öldürülüyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti açıktan tehdit ediliyor. Bunlar, planlı programlı bir şekilde yapılıyor. Nerede, ne zaman,  ne yapılacağı önceden ilan ediliyor. Televizyonlar canlı yayınlarda veriyor. Basın, yayın organları çarşaf çarşaf yazılar yazıyor. Bunların bir örgüt ve belli kişiler  tarafından yapıldığı biliniyor. Kimliği ve kişiliği belli kişiler tarafından desteklendiği, bir örgütün eseri olduğu söyleniyor ve biliniyor.

   Peki, bu örgüt nerede. Bu örgütün elebaşıları, düzenleyicileri, adamları hakkında neden hiçbir işlem yapılmıyor. Bütün yapılan; camları, çerçeveleri taşlayan işsiz güçsüz takımından birkaç kişinin yakalanması. Neler yaptığı belli olmayan "Ümraniye Terör Örgütü" hakkında soruşturmalar yapan, davalar açan, bir çok kişiyi cezaevlerine koyan devlet; açıktan yapılan, düzenleyicisi ve destekçileri bilinen bu örgüt karşısında nerede ?

   "Ergenekon davası veya Ergenekon Suç Örgütü" tanımına kesinlikle karşı çıkmaktayız. "Ergenekon" Türk tarihinin şanlı bir destanıdır. Varolduğu iddia edilen bir suç örgütü ve davası ile ilgilendirilemez. Bu olay, Ümraniye'de başlatılan bir soruşturma ve burada yakalanan birkaç el bombası ile başladığına göre bundan böyle biz bu davayı "Ümraniye Davası" olarak tanımlayacağız. Herkesin de bu şekilde söz etmesini öneriyoruz.  

   Ümraniye Örgütü ve davası karşısında tavır alan, kovuşturmalar yapan,

davalar açan devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tehdit eden bu örgüt ve yandaşları hakkında da aynı önlemleri almalıdır. 

   Bunları yapmayan kişi ve kurumlar; hangi mevki, hangi kurum ve hangi konumda olurlarsa olsunlar sorumlu olacaklardır.

 

Av.A.Erdem Akyüz

Hukukun Egemenliği Derneği

Genel Başkanı

erdemak@gmail.com

 

 

 

  

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu gruba posta göndermek için , mail atın :
E-KomploTeorileri@googlegroups.com

Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese "LİSTEDEN ÇIKIŞ" konulu e-posta gönderin:
E-KomploTeorileri@googlegroups.com

Daha fazla seçenek için,
http://www.groups.google.com.tr/group/E-KomploTeorileri
web adresinden bu grubu ziyaret ediniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.