18 Ekim 2008

Genç Birikim Dergisi 113. sayısı çıktı

Genç Birikim Dergisi 113. sayısı çıktı

Müslümanları ilgilendiren tüm konuları masaya yatırmayı toplumsal görev bilen Genç Birikim Dergisi, bu sayısında tüm dünyayı tehdit altına alan ABD menşeli global ekonomik krizi kapak konusu yapmış. Çağdaş iletişim araçları sayesinde bilgi çöplüğünde boğulmakta olduğumuz ama yine de sağlıklı bir değerlendirme yapamadığımız bir vakıası karşısında Dergi'nin teşhisi doğru ama bir o kadar da düşündürücü. Günlerdir kendisiyle yatıp kalktığımız ve uzmanlarının tahminlerde dahi bulunamadığı Global ekonomik krizi şöyle özetliyor Genç Birikim: "Bu, çağdaş ekonomilerde yaşanan bir finansal kriz değil, Ürettiğinin iki katını tüketen ve aradaki farkı finansal manevralarla başkasının sırtından karşılayan, Merhamete, fedakarlığa ve tevazu ve azıcık da olsun başkasını düşünmeye aklı ermeyen, Sokağının karşısındaki komşusunu her tür hilekarlıkla açlığa mahkum etmeyi rekabet oyununun kuralı sayan, Doğayı, ekini ve nesli 175 $'lık hamburgeri uğruna fesad eden, Ekonomik insanı erdemli insanla mübadele eden, İki saatlik golf zevki için sahip olduğu tüm değerleri peşin satan, Açgözlü, doyumsuz, acımasız, sınır tanımaz olmayı, para ve zevk peşinde koşmayı en doğal hakkı gören, Kişisel karı için her yolu mübah gören, Kendisinin de uluslararası sermayenin bir parçası olduğunu göremeyen, Erdemden, ahlaktan, haktan, hukuktan aslında insanlıktan yoksun bir anlayışın Yani Kapitalist Amerikan sisteminin çöküşüdür."

Nitekim Ali Kaçar da yazısının bir kısmında bu konuyu işliyor ve bir zalim olarak bugün ABD'nin yaptıklarının dün SSCB tarafından işlenen zulümle aynı olduğunu ifade ettikten sonra şöyle devam ediyor: "Başta ABD olmak üzere diğer emperyal Batılı ülkelerin sonu da SSCB'ninkine benzeyecektir. İşgal ve yağmalar, kan ve gözyaşı, sömürü ve istismar imparatorluğu ABD de, içine girdiği ekonomik ve sosyal krizden, tıpkı SSCB gibi çıkamayacaktır. Dolayısıyla 21'inci yüzyıl, Amerikan yüzyılı değil, Amerikan rüyasının iflas ettiği, sona erdiği bir yüzyıl olacaktır. Çünkü zulüm ile abad olunmaz. Kan ve gözyaşı üzerine bir imparatorluk kurmaya çalışan ABD'nin içine girdiği sosyal ve ekonomik kriz, zulüm ile abad olunamayacağını bir kez daha göstermiştir." İç siyasette ve yakın tarihte yaşananların yanısıra son günlerde gündemi işgal eden Org. Başbuğ'la ilgili tartışmalara ilişkin tahlil ve tespitleri zevkle okuyabilirsiniz.

Süleyman Arslantaş'ın şehadet/şehit kavramları çerçevesinde benzersiz üslubuyla askerin din anlayışını sorguladığı tek solukluk yazısı ise her bir satırı ile okuyanın duygularını okşuyor.

Mahmut Celal Özmen, aylardır iç gündemimizi meşgul eden Ergenekon olgusuna dış basının bakışını değerlendiriyor.

"Ahmed Bin Bella Konuşuyor" başlıklı yazısında Celal Sancar, çağdaş emperyaller karşısında islami duruşu ve islami uyanışı anlatıyor, kurtuluş reçetesi sunuyor. Emperyalizme ve emperyalislerin mazlumlara çektirdiklerine ilişkin çevirileri Salih Genç'in kaleminden okumak ayrı bir lezzet katıyor.

Daha nice güncel ve islami meselelere ilişkin değerlendirmelere sahip olmak ve değerlerinize sahip olmak için en iyisi siz hemen bir Genç Birikim Dergisi alın.

İletişim : 0 312 229 67 18 www.gencbirikim.net


____
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.