T a r a f s ı z D e ğ i l i z

İHH'nın Organize Ettiği Balkanlarda Gelecek Tasavvuru Sempozyumu

İHH'nın Organize Ettiği Balkanlarda Gelecek Tasavvuru Sempozyumu 18-19 Ekim Tarihlerinde Grand Cevahir Hotelde Yapılacaktır. İnsani Yardım Vakfı'nın kuruluşu 1992-1995 yılları arasında devam eden, büyük insani krizlerin yaşandığı Bosna Savaşı'na dayanır. İHH İnsani Yardım Vakfı, Bosna Savaşı'ndan itibaren tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu Balkan coğrafyasında Batı Trakya'dan Romanya'ya kadar hemen her noktada çalışmalarda bulunmuştur.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Balkan tecrübesi göstermiştir ki, Balkan toplulukları halihazırda siyasi, ekonomik ve kültürel sorunlar yaşamakta; Balkan toplumlarının gerek birbirleri ile gerekse kardeş ülkelerle irtibatlarının zayıf olması da bu sorunları pekiştirmekte ve bu durumun bölge halkının geleceği için belirleyici olduğu görülmektedir.

Bu bağlamda, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen "Balkanlarda Gelecek Tasavvuru" sempozyumu, Balkan coğrafyası ve Türkiye halkları arasındaki kültürel hareketlilik, temas ve bilgi akışının tekrar canlandırılması noktasında katkı sağlayacak; sempozyum ile mevcut Balkan konjonktürü, tarihi ve kültürel zemin bağlamında ele alınacak; Balkan coğrafyasında yaşanan siyasi, ekonomik ve kültürel sorunlara dair yakın ve uzun vadede gerçekleştirilmesi gereken projelerle ilgili öngörülerde bulunulacaktır.

Sempozyum, Balkan ülkelerinin ve Türkiye'nin önde gelen siyaset, akademi ve sivil toplum temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşecektir. Sempozyumun son günü gerçekleştirilecek olan atölyelerde, bölge sorunları uzmanları tarafından istişare edilecektir. Atölye çalışmalarının somut projeler üretilmesi noktasında faydalı olacağı beklenmektedir . Ayrıntılı Bilgi: http://www.balkansempozyumu.org Sempozyumun son günü gerçekleştirilecek olan atölyelerde, bölge sorunları uzmanları tarafından istişare edilecektir. Atölye çalışmalarının somut projeler üretilmesi noktasında faydalı olacağı beklenmektedir . Ayrıntılı Bilgi:

http://www.balkansempozyumu.org
--

"Bazen bir kuyuya benziyor hayat; kör, pis, zehirli bir kuyuya. Boğuluyorum, ölüme koşacak mecalim kalmıyor, kimseyi görmüyor gözüm. Sevdiklerim yabancılaşıyor. Kitaplar tuğla oluveriyor birden. Dostlarımın sesini tanımıyorum. Varlığım bir tele asılıyor. Bir kâbus bu, bir hastalık. Gözlerimi kaybettikten sonra bu kuyuya sık sık düştüm... İstediğini yapamamak, sakatlığımdan doğan bir aciz"

Cemil Meriç


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.