1 Ekim 2008

Otuz Yılın Aydınlık’ı: Seçmeler-16

Öcalan'ın İmralı savunmasıyla ilgili olarak, Aydınlık, "Öcalan'ın Savunmasından Bölümler" başlıklı bir yazıda, Öcalan'ın, Aydınlık'ın onayladığı Türk-Kürt birliğini öne çıkaran sözlerini "Birlik politikası" alt-başlığı altında, Öcalan'ın ABD'ye göz kırptığı ifadeleri "ABD'ye sesleniş" alt-başlığıyla verdi.

(Aydınlık, Sayı: 621, 13 Haziran 1999, s. 11)
"Maceracılık, bugün Türkiye'de artık halk düşmanı ve devrim düşmanı bir nitelik kazanmıştır. Sovyet sosyal emperyalistleri, 1970 yıllarından beri maceracı örgütlerin içine sızıyor, bunlar aracılığıyla Türkiye'yi iç kargaşalığa sürüklüyor ve halkın güçlerini bölmeye çalışıyorlar."

(Doğu Perinçek, "Başyazı: Yolumuz Aydınlıktır, Gelecek Aydınlık", 20 Mart 1978 (ilk sayı))

"Beş işçinin öldürülmesini lanetliyoruz. Kim yaparsa yapsın, hangi görüş adına yapılırsa yapılsın, Ümraniye'de beş işçinin öldürülmesi halk düşmanı, devrim düşmanı bir eylemdir. (...) Komandolar, İstanbul Üniversitesinden çıkan öğrencilere bomba atıyor ve altı öğrenciyi katlediyor. (...) Her iki halk düşmanı eylemin ipleri aynı adamların elindedir. (...) Artık Türkiye'de Kontrgerilla kimi zaman TİKKO, kimi zaman Acilciler veya benzeri bir adla ortaya çıkıyor. (...) Maceracılık artık halk düşmanı, devrim düşmanı bir nitelik kazanmıştır. (...) Devrimcilerin bunlarla hiçbir ortak yanı yoktur. Sahte solla beraber yürüyenler, halkla birlikte yürüyemez. Maceracılıkla mücadele bugün Kontrgerilla ile mücadelenin bir parçasıdır."

(D. Perinçek, "Başyazı", 23 Mart 1978)

"(Manşet TİKKO'cu denen halk düşmanları kendilerinden ayrılanları ölümle tehdit ediyor."

(24 Mart 1978)



--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.

http://dava-vatan.blogspot.com/


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.