9 Ekim 2008

[Saadet Geliyor] ... Elektronik takip ihalesi neden üç yıldır bekletiliyor

“Elektronik takip ihalesi neden üç yıldır bekletiliyor”

Stratejist Göksel’den şok iddia

Bayramı yasa boğan terörist saldırının merkezi Aktütün Karakolu’nun yerinin parasızlıktan taşınamadığı açıklamasına tepki gösteren Stratejist Erhan Göksel, 5 yıl sonra teslim olacak helikopter için 1 milyar dolar, 7 yıl sonra teslim edilecek gemi için 3.5 milyar dolar peşin ödenirken; neden 40-50 milyon dolar tutarındaki “teröre karşı elektronik takip için gereken” donanım ihalesinin 3 yıldır bekletildiğini sordu. Siyasi gelişmelere ilişkin önemli analizler yapan Verso Araştırma Şirketi Sahibi ve Stratejist Erhan Göksel, Aktütün Karakolu’nun taşınmamasında ödenek eksikliği açıklamasını eleştirerek, Savunma Sanayi’nde yapılan bazı ihalelere dikkat çekti. Türktime’de çıkan iddialarla ilgili gazetemize bilgi veren Erhan Göksel, karakol nakli için gerekli olan 40-50 milyon doları bulamayan Türkiye’nin nasıl milyar dolarlık ödemeleri peşin ödediğine dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt döneminde 40–50 milyon dolar tutarında “teröre karşı elektronik takip için gereken” donanım alınması için üç yıldır alım ihalelerinin imzalanmadan bekletildiğini söyleyen Erhan Göksel, özellikle Büyükanıt’ın emekliliğine iki ay kala üç ayrı ihale ile tam 7 milyar dolar harcandığını belirtti.

Paralar peşinen ödenmiş Silah bulunmayan askeri helikopter ihalesi için 3 milyar dolara imza atıldığını ve Hazine’nin bunun 1 milyar dolarını peşin ödediğini ifade eden Göksel, “Helikopterler 36 ay sonra test edilecek, tam 5 yıl sonra teslim edilecektir. Yanlış duymadınız; tam 1 milyar dolar peşin ödenmiştir. Bu da yetmemiş, sanki deniz savaşına gireceğiz; Irak’ta teröristlere savaş gemisiyle saldıracağız, 7 yıl sonra teslim edilecek gemiler için Almanya’ya tam 2,5 milyar Euro’yu (3,5 milyar dolar) hem de peşin olarak ödemiştir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.