T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ABD'nin Taliban'ı yenmesi çok zor

Afganistan'da Taliban kuvvetlerinin, NATO kuvvetlerine yönelik saldırıları bir bir devam ederken, batılıların da hezimet itirafları devam ediyor.

10/11/2008

Amerika, Afganistan'daki kayıpların boyutlarını, zaferin imkânlarını araştırmak üzere bölgeye gönderdiği bir heyet çalışmalarına devam ediyor. 20 Ekim'den itibaren çalıştığı bildirilen heyet, Amerikan hezimetini yayınladığı raporla dile getirdi. Amerikalılar tarafından hazırlanan rapora göre;

Afganistan'da NATO güçlerine karşı verilen direniş, son 5 yıla oranla yüzde 543 artış gösterdi. Diğer yandan yine Amerikalıların raporuna göre son birkaç ay içerisinde Afganistan halkının NATO kuvvetlerine karşı öfksesinde yüzde 33 oranında artış gözlendi. Raporun sonunda yapılan tahlilde ise; Amerika kuvvetlerinin Taliban'a karşı savaşacak gücünün kalmadığı, Amerika'nın ise Afganistan'daki Amerikan askerlerine ek asker gönderme gücünün ise olmadığı belirtildi. Tahlil kısmında ayrıca Amerika Başkanı Obama'dan Irak'tan çektiği her askeri derhal Afganistan'a göndermesi isteniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.