T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Aslan Değirmenci- Ergenekon ve derin kaygı

 

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin yazısı

 

degirmenciaslan@gmail.com

 

Ergenekon ve derin kaygı

 

Ergenekon soruşturması ve iddianamenin gün yüzüne çıkardığı olaylar derinleştikçe Güneydoğu'da meydana gelen olayların birçoğunda derin yapıların parmak izinin oluşu kafaları iyice karıştı. Bir tarafta ülkenin aydınlarının katledilişi diğer tarafta ise Dağlıca olayı gibi karanlık operasyonlar… Ergenekon'un kuruluşuna inildiğinde ise ortaya çıkan belgelere bakacak olursak, 'ayrılıkçı terör örgütü' ile mücadele kapsamında bir takım insanların devlete hizmet ettiğini söylemek hiçte zor olmuyor. Ancak bu yapıların içinde yer alan insanlar süreç içersinde, uyuşturucu, silah ticareti ve kendi başlarına operasyon yapmaya başlayınca anlaşılan işler karışmış. Hele birde bu yapının kullandığı insanlar faili meçhul cinayetlerde boy gösterip kendi başlarına darbe planları yapınca deşifre olma zamanları gelmişti (!) Öyle ya boylarından büyük işlere karışan üç- beş figüran ile bu işler yapılamaz. Yapılacaksa da buna devletin ikinci sahipleri karar verir! Sonra birde ilginç olan şu ki; söz konusu Ergenekon belgelerinin devlete ait makamlarda hazırlanmış olması. Yani bir takım bürokratların emekli olduktan sonra değil bizzat görev başında iken senaryolar üretmiş olması. O zaman operasyon neden bu kadar dar? Evet, bu soru çok önemli. Madem işgal ettikleri makamlarda karanlık senaryolar yazabiliyorlar peki onlara göz yumanlar ne olacak? Yok, onlara dokunulmayacaksa o zaman bu kadar gürültü patırtı niye?

 

Anlaşılan birileri bu gidişattan baya rahatsız. Operasyon genişletilir ve Güneydoğu'daki karanlık ilişkiler ortaya çıkarsa birileri hesap vermek zorunda kalacak. Ama hesabın en büyüğü şehit ailelerine verilecek. Doğru, kimi aydınların öngördüğü gibi Ergenekon tam anlamıyla deşifre edilirse terör olayları azalabilir. Hatta 12 Eylül'de olduğu gibi bir gecede bile kesilebilir(!) Terör örgütlerinin Ergenekon'un ayrılıkçı terör örgütüyle ve benzeri örgütlerle ilişkileri ortaya çıkarsa; dağ kadrolarına katılım zayıflayacağı gibi halk desteği de bu örgütlere azalacaktır. Hatta kullanıldığını gören halklar tamamıyla destekten öte sempatizanlıklarını da bir kenara bırakabilirler. Örgüt içinde bir çözülme ve iç savaşa gidecek kadar büyük bir hesaplaşma bile yaşanabilir. Bunlar hiçte kötü sayılacak sonuçlar değil… Peki, yavrularının hesabını sorma sırası şehit ana-babalarına gelince ne olacak? Devlet buna nasıl cevap verecek. Vatan savunmasında canlarını feda eden evlatlarımızın ana- babalarının gönlü rahat, ya karanlık ilişkilere evlatlarını kurban veren aileler! Devletin Ergenekon konusundaki en büyük kaygısı bu işte… Belki terör örgütünde bir erime sağlanacak ama karşılığında yavrularının hesabını soracak ana- babalara ne cevap verilecek?

 

Bir diğer kaygı ise bir tarafta iç organlar temizlenirken oluşan boşluklara yeni yapılar yerleştirilirse ne olacak? ABD gerçekten sağımızda solumuzda kendince turuncu devrimler yaparken, bizi bu kadar rahat bırakacak mı? Kendi istediği şekilde bir örgütlenmenin inşası için mücadele vereceği kesin. Bu mücadelesini boşa çıkartacak planlarımız var mı? Yoksa bir Ergenekon çürütülürken benzer bir yapıya göz mü yumulacak? Bu inanılmaz sonuçlara neden olur. Ergenekon aracılığıyla yaptıramadıklarını yeni oluşumlarına mutlaka yaptırmak için uluslar arası güçler ve iç destekçileri düğmeye basacaktır. Bu seferki operasyon öyle deşifre edilecek cinsten de olmayabilir. Bu arada son günlerde ülkemizin çeşitli illerinde üst üste hain terör olaylarına şahitlik ediyoruz. Ergenekon terör örgütü sadece 80 kişi olmayacağına göre, sakın ola birileri Ergenekon'un kalıntılarını harekete geçirmiş olmasın? Yoksa uyutulan hücre evleri tekrar mı harekete geçiriliyor?  Birileri içeridekileri ne bu saldırılar ile bilinmeyen bir mesaj mı veriyor? Yani ne bileyim; 'korkmayın, biz halen güçlüyüz' gibisinden… 

 

ASLAN DEĞİRMENCİ

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.