T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) bakalim ataistler ne gibi tepki duygusunu Baykala cagristiracaklar, islami kesimin sözcüsü Mustafa KARAALİOĞLU islami kesimin algisini iyi analiz etmistir.

Baykal'ın yapmaya çalıştığı şeyi destekliyorum  

Baykal çarşaflıları rozet takıp partiye çağırıyor. Başörtülüler hakkında bugüne kadar duymaya alışkın olmadığımız şeyler söylüyor. Yetmiyor, onları partisinin grup toplantısına çağırıyor, vekil sıralarına oturtuyor. Biraz acemice, hatta hala biraz ayrımcılık içerse de çarşaf-türban bahsinde doğruya yakın cümleler kuruyor.

Bütün bunları görenlerin duyanların aklına önce ne gelir?

Takiye, çifte standart, seçim yatırımı... Benim de aklıma gelmedi değil.

Daha birkaç hafta öncesine kadar CHP neler söylüyordu, Baykal ve arkadaşları 22 Temmuz'a giden yolda başörtülülere ne hakaretler yağdırıyordu... Bu parti değil miydi eşi başörtülü bir ismin değil Çankaya'ya, bürokraside sıradan bir yere gelmesine bile göğsünü siper eden?

Bu uğurda iktidar partisinin kapatılması için baskı yapan, CHP değil miydi?

Evet, bütün bunları CHP yaptı.

Takiye olsa da

Üstelik CHP bu yeni adımda samimi mi? Olmayabilir.

Arkasını getirir mi? Getirmeyebilir...

Bu gösterilere rağmen başörtülülerin üniversitede eğitimine karşı çıkmaya devam ediyor mu? Ediyor...

Bütün bu rozet gösterilerinin, Meclis davetlerinin seçim yatırımı tarafı var mı? Var...

Buna rağmen CHP'nin yapmaya çalıştığı şeyi olumlu buluyorum. Varsayalım ki sonunda aldatılabilir veya takiye mağduru olabilirim. Buna rağmen destekliyorum. Böyle bir teşebbüse inanmanın faturası yanılmak olacaksa da önemli değil, kabul ediyorum.

Bir açılım denemez, henüz bir politika değişikliği olarak yorumlanamaz ama bunlar doğru yolda atılan adımlardır. CHP, Türkiye'nin hiçbir siyaset tarafından görmezden gelinemez gerçeğiyle temas etmektedir.

Maksat ayrımcılığı bitirmek

Kadınlar CHP liderine, 'Biz çarşaflıyız, böyle gelebilir miyiz?' diye sormuşlar. Baykal, 'Başımla beraber, başımın üzerinde yeriniz var' demiş. Ne güzel...

İstediğimiz, kimsenin kılık-kıyafeti nedeniyle ayrımcılığa uğramadığı, itilip kakılmadığı, hakaret görmediği bir Türkiye değil miydi?

Baykal da bu noktaya gelmiş; meğer ki seçim için olsun, ne fark eder!

Kavga bitsin, giderek derinlerde fay hatlarını çatırdatmaya başlayan ayrışma dursun, sokaktaki insan semboller üzerinden yürüyen bu çatışmanın alanından çıksın. Merkez siyasetin dili yumuşar ve örtüyle arasındaki sorun biterse sokağın stresi de azalır.

Baykal, zaman içinde ağır kusurlar işlemiş olsa da dine hürmetkarlık, dindarlara saygı konusunda tecrübesiz bir politikacı değildir. Daha ortalıkta AK Parti yokken Anadolu İslamı üzerinden bir politik dil değişikliğine niyetlenmişti. Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye vasiyetini okumuştu. AK Parti geldi, o girişimler rafa kalktı, zırhlar kuşanıldı. CHP ülkeyi hesapsız bir gerilime sürükledi.

O yüzden bugünkü pozisyonu önemsiyorum. Bugün çarşaflı-türbanlı kadını partisine çağıran bir lider yarın onların sesine de kulak vermek zorunda kalacaktır. Türkiye'nin dindar, yerli, muhafazakar insan malzemesi gerçeğiyle barışmak; bu ülkede siyaset yapmak isteyen bütün partiler için zarurettir.

Öfkeye kulak tıkaması lazım


Ama unutmaması lazım ki yenilik cesaret ve sabır ister. Özellikle, dünyayı kendisi gibi olmayanlara düşmanlık üzerinden yorumlayanların şiddetine direnmek gerekir. Mahallesinden fanatikler, iflah olmaz marjinaller, yeminli türban düşmanları Baykal'ı hedef alacaklardır. Başladılar da zaten...

Öfkeyle yoğrulmuş siyasal akıl önerilerine kulak tıkasın. Unutmasın ki o akıl CHP'yi de kendisini de tarihin en büyük seçim hezimetine sürükledi.

Bununla birlikte iki rozet takmak, iki ürkek kucaklaşma CHP'ye oy da kazandırmaz. Ama itibar getirir, köşeye sıkışmış, marjinalleşmekte olan bu partiye toplumsal meşruiyet kazandırır.

Biraz sabır, biraz direnç, biraz da samimiyet. Bakarsınız bazı sorunlar zannettiğimizden daha kolay çözülüvermiş...
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.